استان تهران؛ ۶۰ موافقت اصولی برای تأسیس چاپخانه و واردات ۲۶ دستگاه ماشین چاپ

0
1723

خانم مرضیه محرابی، معاون امور فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد استان تهران، در مصاحبه‌ای با ماهنامه صنعت چاپ، مسائل متنوعی در ارتباط با توسعه صنعت چاپ در استان مطرح کرد و دیدگاه این اداره کل را درباره موانع و الزامات توسعه چاپخانه‌ها بیان داشت.
در اینجا بخشی از اطلاعات آماری مربوط به سرمایه‌گذاری در استان تهران که وی ارائه داده است، تقدیم خوانندگان ماهنامه می‌شود.

از ابتدای سال ۹۹ تا تیرماه سال جاری تعداد ۳۵ پروانه برای تاسیس چاپ افست و دیجیتال صادر شده است.
همچنین ۶۰ موافقت نامه اصولی( ۴۷ مورد سال۹۹ و ۱۳ مورد از ابتدای ۱۴۰۰ تا کنون ) برای تاسیس صادر شده که در مرحله تکمیل فرایندهای نهایی روند صدور پروانه ( تامین امکانات ، تجهیزات و ماشین آلات، اخذ تاییدیه های کار و بهداشت و..) هستند.

۲. مجوزهای ورود ماشین آلات جدید:
در خصوص ورود ماشین‌آلات جدید همان‌طور که می‌دانید مجوز ورود ماشین‌آلات در اختیار وزارت صمت است و در زمان صدور شناسنامه، اداره ارشاد در جریان قرار می گیرد ممکن است تعداد مجوزها بیش از اطلاعات ما باشد و چاپخانه هنوز به مرحله صدور شناسنامه، که بعد از انجام تمام فرایندهای اداری در وزارت صمت و گمرک و سایر مراکز مرتبط صادر می‌شود، نرسیده باشد. در حال حاضر تعداد ۲۰ دستگاه فلکسو و افست برای ۲۰ چاپخانه در سال ۹۹ در سطح استان تهران و حدود ۶ دستگاه در سال ۱۴۰۰ تاکنون وارد شده است. ( در مجموع از ۹۹ تاکنون ۲۶ دستگاه).
از طرفی ۵۰ مورد صدورشناسنامه جدید برای دستگاه‌های وارداتی داشتیم که اینها در سال‌های گذشته وارد شده‌اند و تا حالا اقدامی برای اخذ شناسنامه نداشته‌اند. بخشی از این مراجعه به دلیل افزایش نظارت‌های اداره کل استان و بازرسی‌هایی است که از چاپخانه ها در حال انجام است. قطعاً تعداد بیشتری از دستگاه‌ها شناسایی خواهد شد. در زمان بازدید مراکزی که اقدام لازم توسط آنها تا الان انجام نشده، توسط ناظران برای اخذ شناسنامه راهنمایی می شوند.
افزایش این آمار و اطلاعات برای برنامه‌ریزی ، سازماندهی و هرگونه تصمیم گیری توسط وزارت ارشاد تاثیرگذار خواهد بود. همچنین در راستای ایجاد تعامل بیشتر با اتحادیه چاپخانه داران، توافق شد اطلاعات مرتبط برای بهره برداری در اختیار این اتحادیه هم قرار گیرد .
از میان مراجعاتی که برای توسعه فعالیت داشتیم، دو مورد برای تغییر کاربری مراجعه کرده بودند. منظور مراکزی است که در حال ساخت وتجهیز هستندکه تبدیل به مجتمع چاپ و صنایع وابسته شوند.
همچنین مراجعاتی هم برای جابجایی محل فعالیت به شهرک های صنعتی اطراف تهران به منظور توسعه فعالیت و خدمات داشته ایم.
۳. مجوز خرید و فروش دستگاه:
از ابتدای سال ۹۹ تا کنون ۳۱۰ مورد مجوز خرید و فروش دستگاه توسط اداره کل برای چاپخانه ها صادر شده که همگی در راستای ارتقای سطح کیفی و کمی در بخش چاپ و صنایع وابسته بوده‌اند.
بخش اعظمی از این جابجایی دستگاه‌ها برای جایگزینی ماشین های فرسوده و ارتقای کیفی خدمات حوزه چاپ بوده است.
(بخش‌های دیگر این مصاحبه در شماره‌های بعد منتشر خواهد شد.)

 

ارسال نظرات

پیامتان راوارد نمایدد
لطفا نامتان را اینجا وارد نمایید