داوود تات داوودی مدیر عامل ماشین سازی حرفه و فن با اشاره به اینکه نمایشگاه در هر کشور صنعتی میتواند برای تولیدکننده کارساز باشد گفت: نمایشگاه ویترینی است که میتوان با عرضه کردن ماشین آلات ،آنها را به فروش رساند . نمایشگاه مانند ستونی است که تولیدات ما بر روی آن قرار دارد که این ستون در نهایت سبب نگهداری ما میشود. دید و بازدیدهایی که در نمایشگاه انجام میشود به ما کمک میکند تا اشکالات کارهایمان را بفهمیم و کسانی که ماشین آلات مان را میخرند با ما صحبت میکنند که برکیفیت کارمان تاثیر گذار است تا در آینده بتوانیم کارهای بهتر و جدیدتری را ارائه دهیم.
وی در ادامه افزود با اینکه ما تغییرات خاصی در تبلیغات و نحوه اطلاع رسانی نمایشگاه، ندیدیم در کل راضی هستیم. البته در این دوره هم شاهد افراد متخصصی بودیم که سالهای قبل نیز در نمایشگاه حضور داشتند.
وی با اشاره به ویژگی های محصول جدیدی که در این دوره به نمایشگاه آورده بود، گفت: چاپ لمینیت فول اتومات محصولی بهروز و اروپایی است که تقریبا دو سال است در خط تولید قرار دارد و دارای دقت و سرعت بالاییست.
او ادامه داد: مشتریان همیشه توقع دارند کیفیت ماشین بالا و بهروز باشد. خوشبختانه تا الان توانسته ایم به خواستههای انها عمل کنیم و ماشین های خوبی به انها ارائه دهیم حتی ماشین های لمینیت ما از کشوری مثل ترکیه متقاضی دارد، اما فعلا پاسخگوی نیازهای مشتریان داخلی هستیم. این کار برای خود ما با توجه به وضعیتی که کشور در اثر تحریمها و مسائل ارزی پیدا کرده است، بهتر و واجب تر است. ما باید بتوانیم کشور را از ماشین الات اشباع و حمایت کنیم تا به کل صنایع چاپ و بسته بندی و کارتن سازی کمک شود و برای خرید ماشین آلات از کشورهای دیگر اقدامی صورت نگیرد.
او با اشاره به نبود ثبات قیمتی گفت: شرایط ارزی برای تولید سروو موتورها (موتورهای خود تنظیم) و قطعه های الکترونیک نامناسب است. تحریم ها و عوامل دیگر سبب شده ما ثبات قیمتی در مواد اولیه نداشته باشیم. تغییر شرایط سبب گرانی ورقهای چدن و فولاد شد. باید قیمت ها حداقل برای یکسال ثابت بماند تا بتوان در تولید به میزان خوبی رسید و تاثیر آن را در صادرات دید.
تات داوودی در ادامه با اظهار ناامیدی از شرایط داخلی گفت: درست است ما برای سروو موتورها و قطعه های الکترونیک به محصولات وارداتی نیاز داریم که واردات آن برای ما گران تمام میشود، اما بیشتر از شرایط داخلی متضرر میشویم و ضربه میخوریم. ما برای تولید نیاز به مواد اولیهای داریم که از ذوب آهن است اما همه چیز گران شده است.ما بعد از نمایشگاه چند قرارداد بستیم که خیلی برای ما خوب بود اما تقریبا یک هفته بعد از نمایشگاه قیمت ورقهای آهن و میلگرد بالا رفت و اختلاف قیمتی بالایی ایجاد شد. سوداوری یک کارخانه بسیار کم است و نمیتوان این اختلاف قیمتی را جبران کرد.
تات داوودی افزود: تاثیرگذاری گرانی ها برتولید انقدر زیاد است که سبب تورم، افزایش حقوق کارگر، افزایش قیمت دلار و کاهش قیمت ریال میشود و توان رقابت را از ما میگیرد. ما نیز باید کالاها را با قیمت بالاتری بفروشیم، در نتیجه خریدار خارجی ما به سازندگان دیگر مثلا چین مراجعه میکند و اوضاع کار ما را بهم میریزد. چین مشابه دستگاه ما را دارد و ما توانسته ایم از نظر قیمتی رقابت خیلی خوبی را با این کشور داشته باشیم. به گونه ای که قیمت ما پایین تر باشد.
وی در انتها افزود: زمانی میگفتند افزایش قیمت دلار سبب فروش بهتر محصولات، باز شدن دست سازندگان و ایجاد رقابت میشود اما با گذشت زمانی کوتاه و بالاتر رفتن قیمت کالاها، قیمت تمام شده اجناس بالا رفت.