جلال ذکایی در گفت و گو با ماهنامه صنعت چاپ:

0
902

نهمین نمایشگاه چاپ دیجیتال در مکان جدید و با بخش‌های جدید برگزار می‌شود

نهمین نمایشگاه بین المللی چاپ دیجیتال، امسال در همان بازه زمانی همیشگی خود یعنی در روزهای ۴ تا ۷ خرداد ماه ۱۴۰۰، درقسمت جنوبی مصلی برگزار خواهد شد. این خبر خوبی است که امید می‌دهد تا آن تاریخ، شیوع کرونا از وضعیت قرمز و نارنجی به وضعیت سبز در خواهد آمد و این نمایشگاه تخصصی فضای مناسبی را برای فعالان و علاقمندان حوزه چاپ دیجیتال، فراهم خواهد کرد. جلال ذکایی، رئیس نهمین نمایشگاه چاپ دیجیتال، در گفت و گو با ماهنامه صنعت چاپ از تغییرات و نوآوری‌هایی خبر می‌دهد که در این دوره شاهد آن‌ها خواهیم بود، از جمله تغییر مکان برگزاری و ایجاد بخش‌های جدید برای شرکت کنندگان و همچنین حضور رایگان استارت آپ‌های چاپ دیجیتال.

جلال ذکایی، رئیس نهمین دوره نمایشگاه چاپ دیجیتال، ابتدا از برگزاری این نمایشگاه در سایه سنگین کرونا، ابراز خشنودی و امیدواری کرد و گفت: «نمایشگاه‌های دیگر این صنعت، از جمله نمایشگاه چاپ و بسته‌بندی هم در شرایط کرونایی برگزار شد و طبیعی است که شرایط برگزاری نسبت به دوره‌های قبل، تا حدودی متفاوت باشد اما همین که چراغ نمایشگاه‌های این چنینی به ویژه چاپ دیجیتال، در همین شرایط سخت روشن است، واقعا جای خشنودی و امیدواری دارد. باید بگویم که برای ما در درجه اول، برگزاری و برپایی این نمایشگاه مهم بود، همین که بتوانیم با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی لازم هم از سوی برگزار کننده و هم از سوی شرکت کنندگان و بازدیدکنندگان، فضا و بستر مناسبی را برای تولیدکنندگان و فعالان این حوزه فراهم آوریم‏،‏‏ دستاورد مهمی قلمداد می‌شود.‏ این اطمینان وجود دارد که تمام پروتکل‌های بهداشتی ابلاغ شده برای نمایشگاه‌ها از سوی وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با کرونا، و تمام استانداردهای مورد نظر در این نمایشگاه رعایت خواهد شد».
وی در پاسخ به این پرسش که نمایشگاه امسال چاپ دیجیتال با سال‌های پیش، ازجهات مختلف چه تفاوت‌های چشمگیری دارد گفت: « یکی از بارز ترین تغییراتی که امسال در این نمایشگاه به چشم می‌خورد جابه جایی مکان دائمی برگزاری است. اگر خاطرتان باشد در دوره‌های گذشته‏ بوستان گفتگو به عنوان مکان برگزاری نمایشگاه در نظر گرفته می‌شد اما امسال هم به علت شرایط خاص بیماری کرونا به فضای گسترده‌تری نیاز داشتیم و هم به دلیل سهولت حضور برای شرکت کنندگان، مصلی را در نظر گرفتیم. البته گزینه دیگری یعنی هتل المپیک هم وجود داشت‏‏ اما به دلیل فضای محدودی که دارد و استقبال گسترده شرکت کنندگان، ناگزیر به جابه‌جایی و انتخاب مکان جدید شدیم. خوشبختانه این مکان جدید، خوبی‌هایی هم دارد‏ از جمله اینکه در مرکز شهر قرار دارد که هم از نظر دسترسی به مترو و برخی وسایل حمل و نقل عمومی و هم فضای گسترده‌ای که برای پارکینگ وسایل نقلیه دارد، گزینه مناسبی برای برگزاری است که تا قبل از این برای بازدیدکنندگان ما در دسترس نبود.»
یکی از نکات جالب توجه و شاید جذاب که در این گفتگو به آن پرداخیتم، علت برگزاری نمایشگاه چاپ وبسته‌بندی در همین شرایط ویژه کرونایی و سالی که گذشت بود؛ اینکه چرا چنین نمایشگاهی با ابعاد گسترده‌تر و شرکت‌کنندگان و بازدیدکنندگان بیشتر، در تاریخ مقرر برگزار شد اما نمایشگاه چاپ دیجیتال، با تاخیر مواجه شد. جلال ذکایی در این باره توضیح داد:
این یکی از مواردی بود که ما هم به دوستان مربوطه، ایراد گرفتیم که متاسفانه به یک سری ناهماهنگی‌های موجود در سیستم‌های صادرکننده مجوز، مربوط می‌شود. خدا را شکر امسال این مشکل نیز برطرف شد و مجوز‌های لازم را برای برپایی نمایشگاه، گرفتیم. البته باید یادآوری کنم که امسال در همین شرایط سخت، ثبت نام‌های خوبی داشته‌ایم و پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان فروردین و اوایل اردیبهشت، تکمیل شود. همان‌طور که قبل تر هم اشاره کردم، اولویت امسال ما، تنها برگزاری نمایشگاه بوده است حتی با حجمی محدودتر از سال‌های گذشته و به همین دلیل است که برای برگزاری به دو سالن اکتفا کردیم و مجوز‌های لازم را اخذ کردیم.»
رئیس نهمین دوره نمایشگاه چاپ دیجیتال درباره جزئیات برگزاری این نمایشگاه، از جمله تعداد غرفه‌ها و متراژ آن‌ها و همچنین تعرفه‌های اجاره غرفه برای شرکت کنندگان داخلی و خارجی توضیحاتی ارائه داد و گفت: “شاید ما یکی از معدود نمایشگاه‌هایی باشیم که هیچ تفاوت قیمتی برای شرکت‌کنندگان داخلی و خارجی نگذاشته‌ایم و تعرفه یکسانی داریم و حداقل متراژی که برای غرفه‌ها در نظر گرفته‌ایم ۱۲ متر است که البته این مورد به درخواست شرکت‌ها بستگی دارد و خودشان انتخاب می‌کنند. این را هم اشاره کنم که فضای کلی نمایشگاه چیزی در حدود ۴۰۰۰ متراست که متناسب با نیاز هر شرکت کننده، فضای مناسبی در اختیارشان قرار می‌گیرد. البته ما امسال برای تعرفه‌ها نیز یک امکان ویژه را در نظر گرفته‌ایم که با توجه به رکود کسب و کارها در شرایط کرونایی، تعرفه مان را از دو سال پیش هم پائین‌تر آورده‌ایم یعنی در آخرین دوره‌ای که نمایشگاه را برگزار کردیم، اجاره غرفه متری ۳۵۰ هزارتومان بود‏ اما امسال متری ۳۰۰ هزارتومان را برای ارائه غرفه‌ها، در نظر گرفته‌ایم، درواقع بیشتر از سود آن صرف نظر کرده‌ایم چرا که صرفا برگزاری نمایشگاه برای ما کفایت می‌کند.»
همان‌طور که می‌دانیم در بیشتر نمایشگاه‌هایی که به صورت دوره‌ای در یک حوزه تخصصی برگزار می‌شوند، در هر دوره گرایش‌ها و امکانات جدیدی برای شرکت‌کنندگان و بازدید‌کنندگان در نظر گرفته می‌شود و نمایشگاه صنعت چاپ دیجیتال هم از این قاعده مستثنی نیست. جلال ذکایی، جزئیات بیشتری از آن را ارائه می‌دهد:
“درباره گرایش‌های جدید این دوره، چند نکته مهم وجود دارد اول اینکه ما یک سری ظرفیت‌های کالایی را در گروه‌های مختلفی ایجاد می‌کنیم برای نمونه، امسال دو گروه را اضافه کردیم که یکی از آن‌ها چاپ بر اساس تقاضا یا «print on demand» است که ارائه دهندگان این خدمات می‌توانند در این فضا حضور پیدا کنند. یعنی شرکت‌هایی که شاید «خودشان از ابزار و فرآیند دیجیتال استفاده نکنند اما فرآیندی که دارند استفاده می‌کنند چون آنلاین است، می‌تواند در این زیرمجموعه قرار گیرد. همچنین برای استارت آپ‌های چاپی دراین دوره، میزهای رایگان در نظر گرفته‌ایم که می‌توانند از این ظرفیت برای معرفی و ارائه محصول خودشان، استفاده کنند که این هم بسته به علاقه و توانایی خودشان دارد که تا چه اندازه بتوانند از آن استفاده کنند.»
یکی از نکات مهمی که باید در شرایط ویژه فعلی به آن توجه کرد جدا از مسئله بیماری کرونا، فضای تحریم‌ها و نوسانات بازار ارزی است که بر فعالیت شرکت‌ها، تولید کنندگان و وارد کنندگان این صنعت، تاثیر بسزایی دارد. جلال ذکایی به این شرایط ویژه در آستانه برگزاری نمایشگاه چاپ دیجیتال، اشاره می‌کند و در این باره می‌گوید:
«نباید فراموش کنیم، شرایطی که در آن قرار داریم، شراط ویژه است. همین نوسانات بازار ارز و تحریم‌ها بر حضور شرکت‌ها و فعالان این حوزه در نمایشگاه و وارد کردن محصولاتشان و اینکه اصلا بتوانند خودشان را با این زمانبندی‌ها تطبیق دهند، اثر می‌گذارد. اینکه همین الان و در حال حاضر بخواهم بگویم که چه تکنولوژی‌هایی در نمایشگاه ما حاضر خواهند شد، کمی مشکل است اما در همین یکی دو سال هم سعی کردیم چراغ این نمایشگاه و صنعت چاپ دیجیتال را روشن نگه داریم و ما بستر را برای شرکت کنندگان فراهم کرده‌ایم و آن‌ها باید با خلاقیت و هنر خودشان از این ظرفیت‌ها استفاده کنند. اما درک می‌کنیم که با توجه به شرایط فعلی اقتصاد کشور همین که در نمایشگاه شرکت می‌کنند، دست مریزاد دارند.»
جلال ذکایی، رئیس نهمین دوره نمایشگاه صنعت چاپ دیجیتال، در پایان علاوه بر اظهار خشنودی و امیدواری از برگزاری این دوره نمایشگاه چاپ دیجیتال، ظرفیت نهایی شرکت کنندگان در این نمایشگاه را ۵۰ شرکت اعلام کرد و درباره اصناف و گروه‌هایی که قرار است امسال در این نمایشگاه، شرکت کنند و همچنین درباره بازدیدکنندگان آن، می‌گوید: «معمولا در نمایشگاه ما، وارد کنندگان و تولیدکنندگان دستگاه و تجهیزات و مواد مصرفی شرکت می‌کنند و همان طور که می‌دانید به علت وابسته بودن کشور ما در حوزه چاپ دیجیتال، ما بیشتر وارد کننده داریم تا تولید کننده به معنای گسترده کلمه. به همین دلیل است که اغلب شرکت کنندگان ما واردکنندگان ملزومات این حوزه هستند. در سال‌های گذشته از کشورهای همسایه مانند عراق، ترکیه و افغانستان، بازدید کننده داشتیم، اما باید ببینیم که با توجه به محدودیت‌های کرونایی، امسال هم شرکت می‌کنند یا خیر، که البته امیدواریم در این دوره هم شاهد حضور تعدادی بازدیدکننده از کشورهای همسایه باشیم.”

ارسال نظرات

پیامتان راوارد نمایدد
لطفا نامتان را اینجا وارد نمایید