محمدعلی انصاری‌پور، رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران استان اصفهان

0
2611

گزارشی از سرمایه‌گذاری‌های جدید
واحدهای چاپی استان اصفهان

محمدعلی انصاری‌پور
رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران استان اصفهان

بیشتر چاپخانه‌های استان اصفهان که نوسازی داشته‌اند، چاپخانه‌های بزرگ مستقر در مناظق صنعتی هستند و اغلب این واحدها، از نظر ساختار صدور مجوز، الزاما عضو اتحادیه نیستند. اگر بخواهم درحوزه چاپ، واحدهایی را اسم ببرم می‌توان به ترام‌چاپ، شرکت آنیل پک، مجتمع چاپ ماتریس و خانه چاپ اشاره کرد که هرساله خط تولید خود را ارتقا می‌دهند و ماشین‌آلات جدید وارد می‌کنند. چاپخانه‌های کوچکی هم که در حوزه شهری فعالیت دارند، نوسازی آن‌چنانی نداشته‌اند و بیشتر در حوزه نقل و انتقالات ماشین‌آلات چاپ داخل کشور فعال بوده‌اند برای مثال دو دستگاه ماشین از تهران به اصفهان آمده است.
در خدمات پیش از چاپ، بیشتر واحدهای چاپی در داخل شهر، دستگاه خروجی زینک را کنار سیستم چاپ خود تعبیه کرده‌اند و حدود ۳۵ دستگاه خروجی زینک به چاپخانه‌ها اضافه شده است. در چاپ فلکسو، چاپ اصفهان مقدم را داریم که به عنوان یکی از چاپخانه‌های بزرگ خاورمیانه می‌توان از آن نام برد که در حوزه تولید ظروف یکبار مصرف پزشکی، لمینت کردن، سفره‌های یکبار مصرف و… فعال است. لازم به ذکر است که این شرکت، به‌طور مداوم درحال به‌روز کردن دستگاه‌ها و سیستم‌های چاپی خود است که به‌تازگی هم یک کارخانه تولید فیلم درکنار مجموعه‌چاپی خود احداث کرده‌است. همچنین مجموعه‌های دیگر در چاپ فلکسو، شرکت فراچاپ و شرکت نقش آفرین (اصفهان) هم فعال هستند و نوسازی هایی انجام داده‌اند.
در بخش کارتن‌ و مقوا هم، شرکت پارس کارتن، شرکت مهر گلدشت، شرکت میثم کاغذ و کارخانه بزرگ تولید مقوای اترک در اصفهان بخش مهمی از نیاز کاغذ و ورق صنایع را تامین می‌کنند که همه این شرکت‌ها امسال،نوسازی‌هایی را داشته اند مثلا شرکت میثم کاغذ یک تولید جدید دارد که برای لمینت کارتن از آن استفاده می‌کنیم و تولید داخل هست. دربقیه موارد هم تکنولوژی‌های جدید چاپ وارد این شرکت‌ها شده است.
در حوزه موادمصرفی، سرمایه‌گذاری جدیدی نشده‌است و دو شرکت بودند که درحوزه تامین مواد شیمیایی و مواد اولیه محصولات چاپی فعال بوده‌اند، اما ازآنجایی که با ما ارتباط اتحادیه‌ای ندارند، اطلاعات و آمار دقیقی نمی‌توانم از آن‌ها بدهم. درحوزه قطعات یدکی، نَوَرد ولاستیک چند شرکت فعال را داریم که آن‌ها هم قطعا نوسازی‌هایی داشته‌اند و با دانش روز پیش می‌روند حتی با این‌که تامین این قطعات پرهزینه است و اغلب حمایت‌های دولتی هم نداشته‌اند و علیرغم بی‌مهری هایی که شده با عشق و علاقه، به کارشان ادامه داده‌اند، باز به‌این خاطر که با اتحادیه ارتباطی ندارند، اطلاعات دقیقی از آن‌ها در دست نیست.
درحوزه صحافی هم، بخش‌هایی در خود چاپخانه‌ها ایجاد شده است و درحال حاضر بیشترچاپخانه‌های ما، خط صحافی‌شان را در کنار کارهای دیگر دارند. حدود ۵تا از صحافان هستند که به‌عنوان صحافی‌های قدیمی اما به‌روز اصفهان فعالیت ‌می‌کنند یعنی عقبه آن‌ها به ۴۰، ۵۰سال میرسد اما همچنان از فناوری جدید هم استفاده می‌کنند. از جمله این صحافی‌ها می‌توان به صحافی سپاهان، آذر، سلام، دی، برتر، بابک، پارسا، عبدالهی و دانش‌فزون اشاره کرد که در عین اصالت چندساله‌شان با فناوری و ماشین‌آلات ‌روز کار می‌کنند.

ارسال نظرات

پیامتان راوارد نمایدد
لطفا نامتان را اینجا وارد نمایید