چاپ سه بعدی که شما را به حیرت میاندازد
گروه ترجمه
شرکت استراتاسیس (Stratasys) از بزرگترین سازندگان چاپگرهای سه بعدی به تازگی با موزه Paisley Park که تنها به نمایش و ارایه ابزار موسیقی و دیگر اقلام شخصی خواننده مشهور امریکایی به نام پرینس (Prince) میپردازد، برای تولید بدنه یک پیانو همکاری کرده است. این کار چاپی سه بعدی توسط چاپگرهای سه بعدی J8 شرکت استراتاسیس ساخته شده است. این چاپگرها میتوانند همزمان چندین رنگ چاپ کرده و آثار سه بعدی حیرتانگیزی ارایه کنند. برای ارایه قابلیتهای ماشین این شرکت یک کار چند رنگ را چاپ و سپس یک حباب شفاف روی آن مینشاند. نتیجه کار بسیار فوقالعاده و جذاب است. شرکت استراتاسیس به سفارش موزه تصویر سه بعدی هنرمند معروف آمریکایی را که چندی پیش در گذشت، روی پارچه چاپ کرد. این پوستر سه در سه متری از ۳۴۷۱۳۰ سلول کروی شکل شفاف که درون آنها رنگآمیزی شده ساخته شده است.
سیستم چاپ سه بعدی جدید شرکت استراتاسیس که برای اولین بار در سال ۲۰۱۹ عرضه شد میتواند مستقیما روی پارچه چاپ کند. کارهای چاپ شده برای اولین باردر نمایش مد نیویورک در سال ۲۰۱۹ به نمایش درآمد و چشمها را خیره کرد. برای اطلاعات بیشتر به سایت www.stratasys.com مراجعه کنید.
یخچال عصبانی ایمیلهای آزاردهنده میفرستند
شاید تا حال عبارت اینترنت اشیا (IoT) یا Internet of Things به گوشتان خورده باشد. براساس این فناوری کلیه ماشینالات و وسایل در آینده به شبکه اینترنت وصل خواهند شد، حتی وسایل خانه از جمله یخچال، تنگ آب، و چنگال. بله چنگال! چنگالی که اگر پرخوری کنید به لرزه در میآید. با اینکه این فناوری مزایای فراوانی دارد میتواند آزاردهنده نیز باشد و کفر شما را درآورد.
به تازگی دان های، ایمیلی را که یخچال خانهاش برای او ارسال کرده بود، در اینستاگرام به نمایش گذاشت تا نشان دهد برخی موانع فناوری بیش از حد در زندگی خصوصی شما دخالت میکند. یخچال در ایمیل خود گله کرده بود که درب یخچال طی روز ۴۴ بار باز و بسته شده و این امر باعث میشود تا برفک بزند و توان یخسازی خود را از دست بدهد. آقای هان شانس آورد یخچال فحش نثارش نکرده بود.
پیدا کنید پرتقال فروش را
به تازگی جشن هالووین در کشورهای مختلف، از جمله ایران که طرفداران پروپاقرصی نیز پیدا کرده است، برپا شد. هالووین جشن لباسهای عجیب و غریب و رنگهای جورواجور از جمله پرتقالی (Orange) است. رنگ پرتقالی یا همان Orange انگلیسی تاریخچه جالبی دارد. واژه Orange قبل از اینکه میوه پرتقال را در ذهنها به تصویر بکشد تنها نام یک رنگ بوده است. قبل از اختراع این واژه (وظهور میوه پرتقال) در سالهای ۱۳۰۰ میلادی رنگی که ما آن را به عنوان پرتقالی یا نارنجی میشناسیم قرمز ـ زرد و یا تنها قرمز نامیده می شد. به همین خاطر ما اکنون گوزن قرمز، خرگوش سینه قرمز و حتی آدمهای مو قرمز داریم. درحالیکه رنگ هیچکدام از آنها قرمز نیست و بیشتر به نارنجی میماند.
سیم برای گیتاری که وجود ندارد عرضه شد
دوستداران و عشاق موسیقی که از بخت بد و یا عوامل دیگر در طول عمر خود موفق نشدهاند نواختن یک ساز موسیقی را فرا بگیرند، معمولاً برای فروخوردن حسرت خود یک گیتار، یا سنتور یا هر آلت موسیقی مورد علاقه خود را در خیال خود مینوازند. این افراد افسرده دل حتی حالت نواختن را نیز در هوا و بدون وجود ساز موسیقی تقلید کرده و به نمایش میگذارند. یکی از محبوبترین آلات موسیقی که نواختن خیالی آن خیلی طرفدار دارد گیتار است. در ضمن در زبان انگلیسی به این نوع گیتار که وجود ندارد و نواختن خیالی آن Air Guitar و یا گیتار هوایی میگویند. خب حالا یک رندی پیدا شده که سیم مخصوص گیتار هوایی را نیز ساخته که میتوان آن را به نوازندگان گیتار خیالی اهدا کرد.
نام آن هم سیمهای ویژه گیتار هوایی (Air Guitar Strings) است. لطفاً به عکس رجوع کنید.
جوانی که ثابت کرد میتواند اقیانوسها را پاکسازی کند
یک دهه پیش بوبان اسلات، جوان ۱۸ ساله هلندی اعلام کرد که تصمیم دارد اقیانوسهای جهان را از شر ضایعات و زبالههای پلاستیکی خلاص کند. اسلات که اکنون ۲۷ ساله است یک مخترع و بنیان گذار سازمان غیرانتفاغی Ocean Cleanup است. او تصمیم دارد تا سال ۲۰۴۰ بیش از ۹۰ درصد از زبالههای پلاستیکی را که در اقیانوسها جهان غوطه میخورند جمعآوری کند.
این هدف به نظر خیلیها دست نیافتنی میآید. Ocean Clean در سال ۲۰۱۸ اولین دستگاه جمعآوری پلاستیک خود را ساخت ولی دستگاه در میان آبها از کار افتاد. مدل جدیدتر در سال ۲۰۱۹ موفق شد مقداری پلاستیک جمع آوری کند ولی متخصصان سازمان به این نتیجه رسیدند که برای پاکسازی اقیانوس به صدها دستگاه نیاز است.
دانشمندان و مهندسان نیز اعلام کردند برای چنین پروژهای به دهها میلیون دلار پول نیاز است. با این حال در تابستان گذشته سازمان یک دستگاه جدید -که آن را Jenny نامید- عرضه کرد. این دستگاه در حقیقت یک خط ساحلی مصنوعی غوطهور است که پلاستیک را توسط بازوهای بزرگ خود جمعآوری کرده، به درون یک تور بزرگ هدایت میکند. دو کشتی با سرعت ۱/۵ گره دریایی زباله ها را با خود میکشند و آن ها را به ساحل می رسانند.
در اوایل ماه آگوست این دستگاه توانست ۸/۱ تریلیارد قطعه پلاستیکی را در اقیانوس آرام جمعآوری کند. همین امر کارایی دستگاه را ثابت کرد. پس از اینکه پلاستیکها به ساحل میرسند بازیافت میشوند واز آن برای ساخت تولیدات مختلف مثل عینک آفتابی استفاده میشود.
اسلات تخمین میزند برای پاکسازی بیش از ۵۰ درصد از زبالههای اقیانوس آرام به ۱۰ ماشین و ۵ سال زمان نیاز دارد. هر دستگاه بین تا ۱۰ تا ۱۵ هزار کیلوگرم پلاستیک را در هر سفر جمع آوری کرده و به ساحل می رساند.
فونتهایی برای مقابله با فراموشی
برای کسانی که در صنعت چاپ، طراحی و ارتباطات گرافیکی دستی بر آتش دارند، انتخاب فونت بیشتر براساس زیبایی در طراحی انجام میشود. موارد دیگر مثل سهولت در خواندن و غیره در اولویتهای بعدی قرار میگیرند. این شیوه انتخاب فونت در دهه ۹۰ بسیار پرطرفدار بود. شرکت ها اقلام تبلیغاتی از جمله تقویم با فونتهای پرطمطراق که خواندن آنها کار حضرت فیل بود، به مشتریان کالا و برندهای مختلف ارایه میکردند. در هر حال برای کسانی که با طراحی و صنعت چاپ سر و کار ندارند، تایپوگرافی به هر آنچه نرمافزار ویندوز مایکروسافت و یا OS آپل ارایه میکنند، محدود میشود و دیگر کاری به جزئیات فونت ندارند. ولی به تازگی مقاله ای در نشریه ِDiscovery منتشر شده که اهمیت انتخاب نوع فونت در یادگیری و درک مطلب را برجسته میکند. البته نه آن گونه که احتمالاً شما فکر میکنید.
براساس پژوهشهای انجام شده، استفاده از فونتهایی مثل Bodini، Comic Sans، Haettenschweiler یا Monotype که خواندن آنها در مقایسه با دیگر فونتها مثل Arial و یا Times New Roman دشوارتر است، باعث میشود خواننده مطلب را بهتر درک کرده و در ذهن به خاطر بسپارد، به ویژه برای کسانی که به بیماری Dyslexia یا خوانش پریشی دچارند. در همین چارچوب پژوهشگران دانشگاه MIT در آمریکا یک فونت ویژه به نام Sans Forgetica اختراع کردهاند که خواندن آن بسیار دشوار است. هدف از این کار نیز پردازش عمیقتر ذهن درباره آن چیزی است که میخواند.
محققان میگویند دانستن تأثیر فونت برفرایند یادگیری کاربردهای عملی فراوانی دارد. مردم روزانه هزاران پیام میخوانند و استفاده از فونت موثر به مردم کمک میکنند تا آنچه را میخوانند در ذهن خود ذخیره کنند.
روزنامه خوانی از طریق رادیو
تردیدی نیست که روزنامهها این روزها یکی پس از دیگری تعطیل میشوند. البته این روندی است که قبل از همهگیری کرونا شروع شد ولی کرونا به آن شتاب بخشید. روزنامه معروف شیکاگو سان تایمز که اکنون لحظات آخر عمرش را سپری میکند برای نجات خود دست به دامن رسانه رادیو شده است. ناشر این روزنامه با شرکت شیکاگو پاپلیک مدیا که مالک یک ایستگاه رادیویی به نام WBEZ نیز است، در حال مذاکره است تا این دو رسانه را در یکدیگر ادغام کند و اتاق خبر و مخاطبان هر دو نیز یکی شوند، بلکه از این طریق یک بنگاه تجارتی سود آور با پیوند دو تیم رادیو و روزنامه شکل بگیرد. این اولین بار است که رسانه رادیو با رسانه چاپ به کمک یکدیگر میآیند. ایستگاههای رسانهای دولتی که بنگاههای غیر انتفاعی هستند درطول بحران کرونا خود را حفظ کردند و برخی از آنها نیز تصمیم گرفتهاند به برادران رسانهای خود کمک کنند.
برای چنین هدفی برخی از اتاق خبرهای کوچکتر تصمیم گرفتند عطای استقلال تحریریه خود را به لقایش ببخشند تا توسط بنگاههای خبری بزرگتر و بینالمللی خریداری شوند یا در دیگر رسانههای محلی ادغام شوند. ایستگاههای رادیویی و تلویزیونی در حال حاضر از این موقعیت استفاده کرده و به آنها پیشنهاد همکاری دادهاند. این روند به روزنامه نگاری تحقیقی آسیب جدی وارد می کند زیرا بسیاری از بنگاههای رسانهای ملی و بینالمللی مایل نیستند رابطه خود را با سیاستمداران و تاجران پرنفوذ و قدرتمند خراب کنند.
کمی هم تاریخ
۱۱ اکتبر
۱۹۶۱: کمدین آمریکا چیکو مارکس درگذشت.
۱۲ اکتبر
۱۹۲۴: روزنامه نگار، رمان نویس و شاعر فرانسوی و برنده جایزه نوبل آناتول فرانس در گذشت.
۱۳ اکتبر
۱۹۸۲: ادوارد امرسون بارنارد برای اولین بار از طریق عکاسی وجود اولین شهاب سنگ را کشف و ضبط کرد.
۱۴ اکتبر
۱۸۸۴: جورج ایستمن حق اختراغ فیلم عکاسی را در آمریکا به نام خود ثبت کرد.
۱۹۶۸: برای اولین بار فضانوردان امریکایی آپولو ۷ یک فیلم تلویزیونی تهیه و به زمین ارسال کردند.
۱۵ اکتبر
۱۷۸۳ : برادران مون گولفیه برای اولین بار توسط یک بالن هوای گرم در آسمان پرواز کردند.
۱۸۴۴: شاعر و فیلسوف آلمانی فریدریش نیچه متولد شد.
۱۸۷۸: شرکت Edison Electric که متعلق به توماس ادیسون مخترغ چراق برق بود راه اندازی شد.
۱۶ اکتبر
۱۸۵۴: نمایشنامه نویس، رمان نویس و شاعر ایرلندی، اسکار وایلد متولد شد
۱۹۲۳: کمپانی والت دیسنی شروع به کار کرد.
۱۷ اکتبر:
۱۹۰۷: مارکونی اولین سیستم خدمات بیسیم بین قارهای را راهاندازی کرد.
۲۵ اکتبر
۱۹۷۷: شرکت Digital Equipmeent Corporation سیستم Open VMS V را ارایه کرد.
۲۰۰۱: شرکت مایکروسافت ویندوز XP را که موفقترین سیستم عامل ویندوز مایکروسافت است به بازار عرضه کرد.
۲۶ اکتبر
۱۹۵۸: شرکت هواپیمایی Pan America Airways اولین پرواز تجاری هواپیمایی یوئینگ ۷۰۷ از نیویورک به پاریس را انجام داد.
۲۷ اکتبر
۱۸۵۸: تئودور روزولت متولد شد.
۱۹۱۴: شاعر و نویسنده ولزی، دیلان توماس متولد شد.
۱۹۳۲: رمان نویس، نمایشنامهنویس و شاعر آمریکایی، سیلویا پلات متولد شد.
۲۸ اکتبر
۱۷۲۶: رمان سفرهای گالیور اثر جاناتان سوئیفت منتشر شد.
۱۸۹۹: مهندس و مخترع آلمانی ـ آمریکایی دستگاه لاینوثایپ، اوتمار مرگن تالر در گذشت.
۲۹ اکتبر
۱۶۷۵: لایبنیز برای اولین بار از یک S کشیده () به عنوان نماد انتگرال در جبر استفاده کرد.
۱۹۱۱: جوزف پولیتزر ناشر، وکیل وسیاستمدار مجارستانی آمریکایی که جوایز یولیتزر به نام اوست، در گذشت.
۱۹۶۹: اولین لینک رایانه به رایانه روی شبکه ARPANET برقرار شد. این لینک سرآغاز پیدایش شبکه اینترنت است.
۳۰ اکتبر
۱۹۳۸: اخبار جعلی (Fake News) برای اولین بار متولد میشود. اورسون ولز در یک نمایشنامه رادیویی داستان جنگ دنیاها اثر اچ ح ولز را روایت می کند و باعث ترس و وحشت
مخاطبان رادیویی میشود.
۳۱ اکتبر:
۱۹۳۳: کارگردان و نمایشنامه نویس ایتالیایی، فدریکو فلینی در گذشت.