رئيس پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي گفت: درحاليکه اکثر صنايع دنيا با شرايط رشد منفي يا رکود اقتصادي مواجه هستند براي صنعت چاپ سه بعدي، رشد ۲۵ درصدي تا سال ۲۰۲۰ پيش بيني ميشود.
به گزارش خبرنگار علمي ايرنا، مهدي نکومنش در اولين کنفرانس ملي چاپ سه بعدي گفت: يکي از بيشترين رشدهاي اقتصادي صنعتي دنيا براي صنايع مرتبط با چاپ سه بعدي، متصور است به طوريکه ميزان قطعي سودآوري اين فناوري در سال ۲۰۱۴، چهار و نيم ميليارد دلار بوده است.
وي به کاربردهاي گسترده چاپ سهبعدي در حوزههاي مختلف همچون هوافضا، زيست فناوري، پزشکي، انرژي و توليد قطعات اتوماتيک اشاره کرد و گفت: اين فناوري به سرعت در حال رشد است و کشورهاي پيشرفته دنيا در زمينههاي متعددي براي آن برنامهريزي کردهاند و ما نيز براي اينکه از اين رقابت جهاني عقب نمانيم بايد به صورت جدي وارد اين عرصه شده و حرفي براي گفتن داشته باشيم.
وي با بيان اينکه از مجموع ۷ زيرشاخه چاپ سه بعدي، ۶ مورد آن به طور مستقيم با پليمر مرتبط هستند، نقش دانشمندان و محققان اين رشته علمي را در پيشبرد فناوري چاپ سه بعدي در کشور بسيار با اهميت توصيف کرد.
رئيس پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي از ورود اين پژوهشگاه به حوزه تحقيقات کاربردي چاپ سه بعدي طي سالهاي اخير اشاره کرد و گفت: از سال گذشته، آزمايشگاه اختصاصي و هسته علمي چاپ سه بعدي را راه اندازي کردهايم که هشت عضو هيات علمي پژوهشگاه در آن مشغول به فعاليت هستند و تعدادي دانشجو نيز به صورت مستقيم، پروژههاي خود را در اين حوزه تعريف کرده و در حال اجراي آن هستند.
اولين همايش ملي چاپ سه بعدي و دومين مسابقه دانشجويي در اين حوزه به همت پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي تدارک يافته است و تعدادي شرکتهاي بخش خصوصي نيز از آن حمايت ميکنند.