اخبارصنعت چاپ

۲۲۰ واحد چاپ و انتشارات همدان جشن چاپ استان را برگزار کردند

اعظم اسلامي‌خواه خبرنگار همدان پيام در گزارش خود مي‌نويسد: جشنواره صنعت چاپ استان همدان در حالي برگزار شد كه محمودرضا برازش، مديركل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و تعدادي از معاونان استاندار، فرمانداران، مديران و فعالان چاپ استان در آن حضور داشتند.

پيش از آغاز مراسم مسئولان كشوري و استاني از ۳ چاپخانه پيام رسانه، گيتي و ديجيتال اکباتان بازديد كردند که در بازديد از چاپخانه پيام رسانه مسئولان بيشتري  برازش را همراهي کردند. قبل از مراسم جشنواره صنعت چاپ و در حين بازديد، چاپخانه پيام رسانه مراسم ويژه‌اي در محل چاپخانه براي حضور ميهمانان برگزار کرد که برازش، اين چاپخانه را به خاطر سرمايه‌گذاري فاز ۴ بر روي دستگاه مدرن چاپ ليبل و بسته‌بندي و داشتن برخي دستگاه‌هاي چاپ، تنها چاپخانه صنعتي استان دانست و گفت كه پيام رسانه پتانسيل بالايي در كشور به حساب مي‌آيد، به طوري كه چاپخانه‌هاي استان‌هاي ديگر نيز بايد به سمت مدرن، صنعتي شدن و ليبل و بسته‌بندي بروند تا بتوانيم رتبه مورد نظر را در خاورميانه به دست بياوريم.

مديرکل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ‌وارشاد اسلامي در جشنواره صنعت چاپ استان گفت: متأسفانه بسياري از مسئولان فكر مي‌كنند صنعت چاپ صرفاً براي نشر است در صورتي كه صنايع ديگر به اين صنعت مادر وابسته هستند و اگر با جديت به آن توجه نشود، بسياري از صنايع دچار مشكل مي‌شوند.

محمودرضا برازش بيان کرد: با وجود ارزش افزوده فراوان اين صنعت تراز كشور ايران در اين بخش منفي است، در حالي كه گردش مالي صنعت چاپ در دنيا سالانه بيش از ۷۰۰ ميليارد دلار و در خاورميانه ۱۰۰ ميليارد دلار است.

وي توضيح داد: در چند ماه گذشته ميزبان چند گروه از چاپخانه‌داران اتريش و آلمان بوديم. اتريشي‌ها ۲۸ چاپخانه در كشورهاي مختلف دارند كه يكي از آنها را در جنوب تهران احداث كرده‌اند و پرسودترين چاپخانه‌شان در سال گذشته، هماني است كه در ايران فعال است.

برازش گفت: اتريشي‌ها علاوه بر سرمايه‌گذاري قبلي قرار است ۲۰ ميليون يورو ديگر در اين چاپخانه سرمايه‌گذاري كنند. آلماني‌ها نيز قرار است ۱۵ ميليون يورو در بخش ليبل در ايران سرمايه‌گذاري كنند كه همه اينها نشان مي‌دهد اين صنعت در ايران سودآوري بالايي دارد.

وي گفت: ما بايد تلاش كنيم تا سرمايه‌گذاران داخلي، خارجي و ايرانيان مقيم خارج از كشور در اين بخش در ايران سرمايه‌گذاري كنند، استان همدان نيز ويژگي‌هاي بسيار خوبي براي جذب سرمايه‌گذار و رشد در صنعت چاپ را دارد که بايد تلاش‌هاي مضاعفي را در اين زمينه انجام دهد.

برازش افزود: بيشتر از ۴۰ درصد چاپ خاورميانه در تركيه انجام مي‌شود و اين براي ايران خوب نيست. در چشم‌انداز ۵ ساله قرار بود ايران تا سال ۱۴۰۴ رتبه نخست خاورميانه در صنعت چاپ را به دست بياورد، اما در حال حاضر رتبه ۵ يا ۶ را داريم.

وي افزود: كاركرد سنتي واحدهاي چاپ داخلي باعث شده تا ۸۵ درصد از نياز كشور در حوزه چاپ به صورت چند لايه از خارج از كشور تأمين شود.

برازش ادامه داد: به عنوان  نمونه سالانه ۳۰۰ ميليون دلار كاغذهاي چندلايه از تركيه وارد ايران مي‌شود و در بسته‌بندي مواد غذايي و صنعتي مورد استفاده قرار مي‌گيرد و واردكنندگان مجوز واردات ۱۳۰ هزار تن كاغذ چاپي به كشور را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي دريافت كرده‌اند كه مقدار آن بيش از ۲ برابر چاپ كتاب در ايران بوده است.

وي گفت: سال گذشته ۱۵۰ ميليون جلد كتاب در كشور چاپ  شده كه براي آن ۵۰ ميليون تن كاغذ مصرف شده ولي كاغذ و مقوايي كه براي چاپ و بسته‌بندي استفاده شده بيش از ۵/۱ ميليون تن بوده است. برازش دليل واردات كاغذهاي چاپي به كشور را نبود تجهيزات مدرن چاپ در داخل كشور عنوان كرد و افزود: سال‌هاي اخير تجهيزات مدرن صنعت در برخي استان‌هاي كشور به كار گرفته شد، ولي همچنان نيازمندي براي سرمايه‌گذاري در اين حوزه وجود دارد.

وي بر توسعه صنايع تبديلي در استان همدان تأكيد كرد و گفت: به عنوان مثال محصولاتي مانند خرما، سيب‌زميني و زعفران اگر بسته‌بندي و يا فرآوري شوند، ارزش افزوده چند برابري خواهند داشت كه نتيجه آن اشتغالزايي چند برابري نيز خواهد بود. بنابراين اگر به صنايع تبديلي توجه ويژه شود هم در صنايع ديگر رشد مي‌كنيم و هم در صنعت چاپ رشد چشمگيري خواهيم داشت.

معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع انساني استانداري همدان هم که در مراسم حضور داشت، گفت: رفع مشکلات در همه حوزه‌ها و ايجاد فضايي امن براي مردم از مهمترين دغدغه‌هاي دولت بوده که در سال «اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل» به آن توجه شده است.

رضا قياسي پس از اشاره به پتانسيل تاريخي و گردشگري استان همدان، افزود: استان همدان به اندازه شايستگي مردم و استحقاقي که دارند آن گونه که بايد از نعمت توسعه برخوردار نيست اما برنامه‌ريزي‌هاي بزرگي در دولت تدبير و اميد صورت گرفته است.

وي بيان کرد: در سال اقتصاد مقاومتي بزرگترين مأموريت دولت مشخص است و رهبري اقتصاد مقاومتي را تکليف کردند و مسئولان نظام بايد شرايط موجود و صنايع و اشتغال و فرصت‌هاي موجود را حفظ کنند.

وي بيان کرد: فرهنگ‌سازي بخشي از صنعت چاپ هم که با افکار و فرهنگ جامعه سر و کار دارد وظيفه رسانه‌هاست اما در بخش جذب سرمايه‌گذار همه بايد تلاش کنند و امروز همدان فضاي صميمي دارد و با وجود اختلاف نظر سياسي اختلاف‌ها مانع توسعه استان نشده است.

مدير کل امور مالياتي يکي ديگر از سخنرانان اين مراسم بود تا توضيحاتي درباره قوانين مالياتي چاپ به چاپخانه‌داران و فعالان عرصه چاپ استان ارائه کند.

محمد خليفه پس از بيان برخي قوانين مالياتي، بر سرمايه‌گذاري در صنعت چاپ تأکيد کرد و گفت: تمام کشورهايي که در مسير توسعه قرار دارند کشورهايي هستند که در حوزه چاپ و نشر در سطح بالايي قرار دارند و آنچه که به توسعه کشورها کمک مي‌کند صنعت چاپ است و اگر مورد توجه قرار نگيرد در مسير توسعه آسيب مي‌بيند. وي افزود: معرفي تمام محصولات با استفاده از صنعت چاپ انجام مي‌شود بنابراين به‌روز بودن دستگاه‌هاي چاپ اهميت بالايي دارد و اميدواريم همدان جزو پيشرفته‌ترين استان‌ها در حوزه چاپ شود.

مدير چاپخانه تصويرنگار هم به نمايندگي از ساير چاپخانه‌داران استان همدان درخواست‌هاي اعضاي اين صنف و فعالان عرصه چاپ را مطرح كرد و گفت: با چاپ و بسته‌بندي خوب است كه مي‌توان محصولات استان به خصوص توليدات كشاورزي و صنايع دستي را با ارزش افزوده بالا عرضه كرد اما قدم نهادن در اين مسير حمايت‌هاي دولتي و حمايت از سرمايه‌گذاري در اين بخش‌ها را مي‌طلبد.

امين خضريان افزود: از مسئولان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي، استانداري، سازمان صنعت، معدن و تجارت، اداره امور مالياتي و ساير دستگاه‌هاي استان درخواست داريم چتر حمايتي خود را بر اين صنعت بگسترانند و با نگاه فرهنگي حمايت ويژه‌اي براي نوسازي و به‌روز كردن ماشين‌آلات چاپخانه‌هاي استان و ارائه مشوق‌هاي مالياتي بر سرمايه‌گذاري در اين بخش كمك كنند.

مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان همدان گفت: در حال حاضر همدان در حوزه صنعت چاپ ونشر، جزو ۱۰ استان برجسته و برتر کشور است.

فاضل عبادي با بيان اينکه دولت تدبير و اميد در حوزه چاپ و نشر دستاوردهاي بزرگي داشته است افزود: به دنبال تسهيل و آسان‌سازي فرايند چاپ، کار مجوز صدور چاپ کتاب به استان همدان واگذار شده است و با توجه به فعاليت اعضاي هيأت نظارت در استان همدان، سرعت چاپ کتاب رو به رشد است.

عبادي بيان کرد: ۶۰ درصد مجوزهاي صادر شده در نشريه‌ها و پايگاه‌هاي خبري در دولت تدبير و اميد صادر شده است.

وي ادامه داد: در حال حاضر ۱۲۰ واحد چاپي و ۱۰۰ انتشاراتي در استان همدان مشغول فعاليت هستند که نشان از فعاليت بخش

در پايان مراسم تعدادي از متصديان نمونه و پيشکسوتان در عرصه چاپ استان همدان تقدير شدند.

تعداد چاپخانه هاي فعال استان همدان ۱۱۱ مرکز است که ۴۹ مرکز چاپ افست، ۱۸ مرکز چاپ سيلک، ۳۱ مرکز چاپ ديجيتال، هشت مرکز جعبه سازي و پنج مرکز ليتوگرافي در استان فعال هستند.

همچنين تعداد کانون آگهي و تبليغاتي فعال استان در سال ۹۴ حدود ۱۶۳ مرکز است و آمار موسسه هاي فرهنگي و هنري تک منظوره ۱۴ و موسسه هاي چند منظوره ۹ مرکز است.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
باز کردن چت
1
سلام👋
آیا سوالی دارید که من بتوانم پاسخ دهم؟