اخبارصنعت چاپ

ضرورت توسعه آموزش در چاپ ديجيتال

در حاشيه کارگاه آموزشي اپراتوري چاپ ديجيتال مطرح شد

ماه پيش يک دوره آموزش فشرده با عنوان «ورک‌شاپ تخصصي آموزش اپراتوري چاپ ديجيتال» توسط شرکت پديد پردازش با همکاري اتحاديه ليتوگرافان تهران و شرکت تعاوني ليتوگرافان برگزار شد. اين دوره آموزشي شامل سه کلاس نظري با عناوين مباني چاپ ديجيتال، اصول و مديريت رنگ و آموزش اپراتوري چاپ ديجيتال و همچنين يک کارگاه عملي يک روزه بود که با محوريت آموزش اپراتوري ماشين چاپ ديجيتال انجام شد. درحاشيه برگزاري اين کلاس‌ها فرصتي دست داد تا با محمود پديدار مديرعامل شرکت پديد پردازش که متولي برگزاري اين دوره دو روزه بود، به گفت‌وگو بنشينيم. گزارش پيش رو نتيجه اين گفت‌وگو است.
نماينده رسمي کونيکا مينولتا در ايران با اشاره به توسعه روزافزون چاپ ديجيتال و نفوذ غيرقابل انکاري که در صنعت چاپ و بسته‌بندي دارد، گفت: «ويژگي‌هاي چاپ ديجيتال جايگاه خاصي براي اين نوع از چاپ ايجاد کرده که مورد توجه همه است.» وي با تشبيه چاپ ديجيتال به موجي که به سمت صنعت چاپ حرکت کرده است، افزود: «دير يا زود خواهيم ديد چاپ ديجيتال در ابعاد مختلف صنعت چاپ موجب موفقيت‌هاي بزرگي شود.»
اين فعال صنعت چاپ ديجيتال با اشاره به اهميت آموزش در صنعت چاپ و لزوم توجه بيشتر به اين مقوله در حوزه ديجيتال تصديق کرد: «نمايندگان برندهاي چاپ ديجيتال علاوه‌بر عرصه محصولات مي‌بايست توجه ويژه‌اي به بخش آموزش هم داشته باشند. ما به‌عنوان نماينده رسمي کونيکا مينولتا روي وجه آموزش و تخصص تمرکز ويژه‌اي داريم و هدف‌مان از برگزاري اين کلاس‌ها آشنايي بيشتر کارکنان صنعت چاپ يا ماشين‌آلات چاپ ديجيتال است. وي با بيان اين مطلب به‌عنوان يکي از اهداف برگزاري دوره تخصصي آموزش اپراتوري چاپ ديجيتال افزود: «هدف ما اين است که با آموزش اپراتورهاي چاپ ديجيتال در افزايش بهره‌وري بيشتر از اين ماشين‌آلات سهمي داشته باشيم. در چاپ ديجيتال تخصص به همراه تکنولوژي اهميت ويژه‌اي دارد.»
وي درخصوص کلاس‌هاي برنامه‌ريزي شده تخصصي و دوره‌هايي که سازماندهي شده برگزار مي‌شوند با بيان اينکه روش‌هاي سنتي آموزش که به‌صورت استاد شاگردي انجام مي‌شد، امروزه کارآيي خود را از دست داده به‌ويژه در صنعت چاپ تاثيرگذار نيست. تاکيد کرد: «در چاپ ديجيتال که از تکنولوژي‌هاي پيشرفته بهره گرفته و به‌سرعت پيشرفت مي‌کند نمي‌توان جز از طريق روش‌هاي علمي آموزش همچون کلاس‌هاي تخصصي، دانش را به محصلان انتقال داد.
در ادامه گفت‌وگو با اين کارشناس حوزه چاپ ديجيتال به بحث ليتوگرافي‌ها و ارتباطي که اين بخش با چاپ ديجيتال دارد، پرداختيم. پيش از اين در گزارش‌هايي به اين مطلب اشاره شد که ليتوگرافي‌ها به‌طور مستقل آينده اقتصادي راضي‌کننده‌اي ندارند و رکودي که گريبان اين واحدهاي فعال در حوزه پيش از چاپ را گرفته است روز به روز بيشتر مي‌شود برخي کارشناسان به پايان حيات ليتوگرافي‌ها معتقد هستند و اين درحالي است که نتيجه اينکه ليتوگراف در يادگيري اپراتوري چاپ ديجيتال مسير همواري دارد.
با توجه به اين نکته از پديدار درخصوص ارتباط بين ليتوگرافي و چاپ ديجيتال پرسيدم. وي شرح داد: «از آنجايي که چاپ ديجيتال تمام فرآيند چاپي را از ابتدا تا انتها و حتي گاهي مراحل تکميلي را يکجا انجام مي‌دهد اشتراکاتي با ليتوگرافي دارد پس تسلط بر عمليات پيش از چاپ کمک شاياني به کار با ماشين‌آلات چاپ ديجيتال مي‌کند. يک ليتوگراف رنگ‌ها و طرح‌ها را خوب مي‌شناسد و مي‌تواند يک اپراتور خوب براي ماشين چاپ ديجيتال باشد. از آنجايي که ليتوگرافي‌ها وضعيت کاري خوبي ندارند و در رکود به سر مي‌برند، ورود آنها به عرصه چاپ ديجيتال مي‌تواند يک تصميم خوب باشد. پس آموزش کارگران ليتوگرافي مي‌تواند اقدام سازنده‌اي درجهت توسعه سطح علمي چاپ ديجيتال باشد، چون ليتوگراف به‌طور بالقوه يک اپراتور چاپ ديجيتال است. يک ليتوگراف مي‌تواند به راحتي خود را با شرايط چاپخانه ديجيتال و تکنولوژي آن وفق دهد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
باز کردن چت
1
سلام👋
آیا سوالی دارید که من بتوانم پاسخ دهم؟