صنعت چاپگزارش

خیراله محبوبی، مدیر عامل کامل برچسب:

تقاضای لیبل‌های مرغوب انگیزه سرمایه‌گذاری و توسعه است

یکی از خبرهای امیدبخش نوروز ۱۴۰۰، نصب ماشین جدید و پیشرفته چاپ لیبل های صنعتی در چاپخانه پرسابقه کامل برچسب بود. هر چند که مدیریت این واحد تولیدی ، آن را بدون تبلیغات انجام داد، اما نشانه‌ای از پویائی صنعت چاپ لیبل بود که از نظر سفارش‌دهندگان و علاقمندان دور نماند.

تداوم فعالیت چاپخانه های صنعتی بدون توسعه و نوسازی، امکان‌پذیر نیست. طی سال‌های گذشته علیرغم مشکلات اقتصادی کشور، همیشه گوشه چشمی به نوسازی ابنیه و تجهیز امکانات و ماشین‌آلات داشته‌ایم.
با این خبر و این توضیحات از زبان مدیرعامل کامل برچسب، می‌پرسیم علاوه بر ماشین رول کم عرض اُمت(OMET) که اسفند گذشته نصب شد، چه اقدامات توسعه‌ای دیگری به عمل آورده‌اید؟ محبوبی توضیح می‌دهد:
«در زمینه چاپ و عملیات تکمیلی متناسب با نیاز و سفارشات مشتریان، تا حد امکان تجهیزات چاپخانه را نوسازی وجایگزین و تکمیل کرده‌ایم. ولی باید توجه داشت که توسعه، تنها به ماشین‌آلات محدود نمی‌شود. ارتقاء تجهیزات کنترل کیفیت و روش‌ها و گردش‌کار نیز به موازات ماشین‌آلات اهمیت دارد. در این زمینه نرم‌افزارهای تخصصی مدیریت اطلاعات، کنترل عملیات و آموزش کارکنان نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
شرکت کامل برچسب براساس مطالعات واحد تحقیق و توسعه (R&D) در زمینه گردش کار و مدیریت تولید و مدیریت رنگ و کنترل کیفیت، هر سال روش های خود را بهبود بخشیده است. بدون این برنامه‌ها و بدون آموزش کارکنان نمی‌توان از ماشین های جدید با راندمان و کیفیت بالا استفاده کرد. به ویژه اگر بخواهیم با استانداردهای معتبر و شناخته شده جهانی کار کنیم، لازم است در این زمینه هم سرمایه‌گذاری شود.
از این سخن آخری، نوعی سمت‌گیری به سوی بازارهای صادراتی احساس می‌شود، در این باره از محبوبی می‌پرسیم و می‌شنویم:
ما پتانسیل صادرات داریم. چه مستقیم برای خارج کار کنیم و چه به واسطه بازرگانان صادرات انجام شود. مهم این است که کار چاپ براساس استاندارد های معین و مستمر باشد.
به طور کلی اگر صادرات (چه مستقیم و چه غیرمستقیم به صورت بسته‌بندی) نباشد، صنعت چاپ با مشکلات فراوان مواجه می‌شود. اما می‌دانید که صادرات به عوامل مختلف اقتصادی، بازرگانی و سیاسی بستگی دارد. کشور ما از این نظر، شرایط پیچیده‌ای دارد. معمولاً زیر سایه مسائل و درگیری‌‌های سیاسی، شرایط بازرگانی برای صاحبان صنایع و تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایرانی مشکل بوده است.
درعین حال محدودیت‌های ارزی و انتقال ارز با تحمل هزینه‌های جانبی، موجب گران تمام شدن و دیر رسیدن ماشین‌آلات و مواد مصرفی می‌شود.
امیدواریم اکنون با شرایط جدیدی که ایجاد شده این قبیل مشکلات تا حدودی کاهش یابند. در صورتی که تغییرات خوب و سازنده‌ای رخ دهد و تعاملات ما با دنیا به صورت روابط تجاری عادی انجام شود، می توان امیدوار بود تولیدکنندگان و چاپخانه‌داران، قابلیت‌ها و محصولات مرغوب خود را در بازارهای خارجی عرضه کنند.
از طرفی با رفع پاره‌ای محدودیت‌های بازرگانی بین المللی، بالقوه ممکن است بهای ارز نیز در داخل کاهش یابد و امیدواریم این روند به تعدیل و تثبیت قیمت‌ها بیانجامد و بیکاری آشکار و نهان در کشور کاهش پیدا کند.
آیا بیکاری و تعدیل نیرو در چاپخانه کامل برچسب هم مصداق داشته است؟
خوشبختانه تا این لحظه نیروهای خود را حفظ کرده‌ایم، ولی این وضع برای ما آسان نبوده است. وقتی نیروهای شاغل با ظرفیت کامل کار نکنند، در واقع با نوعی بیکاری پنهان سر و کار داریم. مدتهاست که به انتظار رونق گرفتن کارها و عادی شدن شرایط اقتصادی هستیم، اما شرایط رکود حاکم بر اقتصاد کشور، عرصه را بر ما تنگ کرده است.
او سپس به مصداق‌هایی از روند گرانی اشاره می‌کند که در شروع سال ۱۴۰۰ چاپخانه‌داران با آن مواجه شده‌اند:
پتروشیمی مواد خود را گران کرده و در نتیجه، فیلم نیز گران شده است. صدفی و فیلم ۳۵ درصد گران شده‌اند. در مورد کاغذ پشت‌چسبدار هم می‌بینید که رویه و زیره و چسب گران شده‌اند.
بنابراین موادمصرفی، حدود ۲۰، ۳۰ درصد گران شده است. حالا ما به مشتریانی که هنوز محصولات سال قبل خود را نفروخته‌اند، چه قیمتی اعلام کنیم؟!
محبوبی در توضیح بیشتر در این باره می‌‌گوید:
اسفند گذشته، اوضاع سفارش و کسب وکار چاپ، خوب نبود. صنایع متنوعی که لیبل های آن‌ها توسط کامل برچسب تامین می‌گردد‏ با فروش نرفتن اجناس و ماندن محصولاتشان در انبارها مواجه شدند. دلیل آن هم معضلات اقتصادی و پایین آمدن قدرت خرید مردم بود. حتی مواد شوینده و مواد ضدعفونی در فروشگاه‌ها کمتر فروش رفت؛ در نتیجه سفارش بسته‌بندی و لیبل نیز کاهش یافت و بعضی از مشتریان، سفارش‌های خود را پیگیری نکردند. به طور کلی سال ۹۹، سال بلاتکلیفی بود و هیچ کسب و کاری با اطمینان نمی‌توانست برای فردای خود تصمیم گیری کند. با تداوم مشکلات و به‌ویژه شدت‌گیری بیماری کرونا، عملاً پس از تعطیلات نوروزی هم هنوز سفارشات قابل توجهی به ما اعلام نشده است و کارخانه‌ها نیز در وضعیت انتظار به سر می‌برند. اگر همچنان وضع به این منوال باشد، قطعاً این صنعت با مشکلات جدی روبرو می گردد احتمالاً با تداوم این وضعیت حفظ نیروی انسانی شاغل در این صنعت ناممکن شود؛ نمی‌توان مدام از بانک وام گرفت و حقوق کارکنان را پرداخت کرد.
صحبت امیدوارانه‌ای که آغاز کردیم، نمی‌تواند با این سخن نومیدانه به پایان برسد، سخن پایانی محبوبی را بشنویم.
به هر حال ما به امید زنده‌ایم و در برابر سختی‌ها مقاومت می‌کنیم. از سرمایه‌گذاری برای نوسازی و توسعه امکانات پشیمان نیستیم و امیدواریم به سوی شرایط متعادل اقتصادی و تثبیت نرخ ارز و تسهیل شرایط بازرگانی پیش برویم و شرایط اقتصادی کشور به گونه‌ای تحول پیدا کند که قدرت خرید مردم بالا رود. وقتی رفاه و آسایش در جامعه حاکم باشد، همه کسب و کارها نیز به وضعیت مطلوب ‌تری نزدیک می‌شوند.
با توجه به ارتقای سلیقه جامعه و خواست صاحبان برند، تقاضا برای لیبل‌های مرغوب بالا می‌رود و تسهیل شرایط صادرات نیز به نوبه خود به این تقاضا دامن می‌زند. همه این موارد به بهبود شرایط اقتصادی کشور و رونق چاپ و بسته‌بندی و چاپ لیبل کمک خواهد کرد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
باز کردن چت
1
سلام👋
آیا سوالی دارید که من بتوانم پاسخ دهم؟