تازه‌هاتازه‌های فناوریرویدادهامصاحبهنمایشگاه‌ خارجویژه شرکت‌ها

نگینی بر تارک نمایشگاه فارمکس؛ هودیس پارس متحد استراتژیک صنعت دارو

نام هودیس بر نمایشگاه دارویی فارمکس مُهر شده است. نه‌تنها به خاطر قرار گرفتن هودیس در جایگاه اسپانسر استراتژیک این نمایشگاه، یا چشمگیربودن برند هودیس در تبلیغات محیطی آن، بلکه با مرور تاریخچه این رویداد مهم و بالنده می‌توان دید که همپای توسعه بازار صنعت دارو در کشور و نیز نمایشگاه فارمکس، سال‌به‌سال هودیس نیز توانمندتر و چشمگیرتر در این رویداد حضور یافته است.

به بهانه حضور درخشان شرکت هودیس پارس در ششمین دوره نمایشگاه فارمکس، گفت‌وگویی داریم با هومن محمدی؛ مدیرعامل شرکت هودیس پارس، تا ضمن بررسی بازار محصولات دارویی، از روندهای جدید در چاپ بسته‌بندی‌های دارویی و مسائل مربوط به آن با ما سخن بگوید و در این میان از پیشرفت‌ها و طرح‌های هودیس پارس نیز باخبر شویم.

«نخستین دوره نمایشگاه فارمکس در جزیره کیش برگزار شد. هودیس تنها شرکت‌کننده از خانواده چاپ و بسته‌بندی در این رویداد نوپا بود.

سال دوم و سوم که این نمایشگاه در تهران برپا بود، هودیس همچنان تنها شرکت‌کننده چاپی در میان شرکت‌های دارویی بود. از سال چهارم، تازه چند شرکت همکار از خانواده چاپ در این نمایشگاه ظاهر شدند. این روند در دوره پنجم پیشرفت کرد و غرفه‌های مربوط به خدمات چاپ و بسته‌بندی دیگر به‌عنوان بخشی اساسی از فارمکس دیده شدند. امسال نیز چند شرکت بزرگ چاپ و بسته‌بندی در ششمین دوره فارمکس حضور داشتند. اما همچنان هودیس جایگاه خود را به‌عنوان غرفه‌دار شاخص در زمینه بسته‌بندی دارویی، حفظ کرده است. فضای بزرگ، غرفه‌آرایی زیبا و محصولات چشم‌نواز و جعبه‌های ابتکاری و خلاقانه، همان‌گونه بود که مشتریان هودیس و دست‌اندرکاران صنعت دارو از ما انتظار دارند.»

دستاوردهای فارمکس ششم

محمدی درباره تغییرات این دوره فارمکس چنین می‌گوید: «امسال برای اولین بار نمایشگاه در مرکز نمایشگاهی شهر آفتاب برگزار شد، به گفته برگزارکننده، تعداد شرکت‌کنندگان نسبت به دوره قبلی حدود ۲ برابر شده بود. البته متراژ برخی غرفه‌ها کوچک‌تر شده بود اما به‌هرحال افزایش شمار شرکت‌کنندگان، جلب بازدیدکننده بیشتر و رونق بیشتر نمایشگاه را در پی داشت.

روز اول تعداد بازدیدکنندگان زیاد نبود ولی روز دوم که مصادف با جمعه بود، به گفته مسئولان نمایشگاه، حدود ۱۰ هزار بازدیدکننده از نمایشگاه فارمکس بازدید کردند. این رقم در روز سوم و روز آخر به ترتیب به ۸ هزار و ۷ هزار نفر رسید، که شمار قابل‌توجهی است.»

وی در ادامه می‌گوید: «ما چندان دنبال کم و زیادشدن بازدیدکنندگان نمایشگاه نیستیم. خوشبختانه شرکت‌های بزرگ و توانمند داروسازی، هودیس پارس را می‌شناسند و ما هم با آن‌ها آشنا هستیم. هرچند که تنها با تعدادی از آن‌ها افتخار همکاری داریم.

در ایام نمایشگاه عمده وقت ما به دیدار با مشتریان شرکت می‌گذرد که در غرفه ما، با کارهای جدید آشنا می‌شوند. به‌جای این‌که تک‌تک برای مشاهده کارهای جدید و مذاکره و مشورت به دفتر بیایند یا ما به شرکت آن‌ها مراجعه کنیم، در این چند روز نمایشگاه، یکجا با بسیاری از آن‌ها دیدار داریم. نمایشگاه فرصتی است برای بعضی از مشتریان که کمتر با ما کار می‌کنند و نیز مشتریان جدید، تا برای کارهای متنوع و شرایط همکاری صحبت کنیم.

سطح توقع بالا، کیفیت اعلا

«رقابت بر سر کیفیت بسته‌بندی در همه انواع بسته‌بندی‌های دارویی چشمگیر است. این را از نگاهی به قفسه داروخانه‌ها می‌توان دریافت. در دیدارها و مذاکرات با مدیران ارشد و بازاریابی شرکت نیز سطح انتظار آن‌ها آشکار بود. تعدادی از آن‌ها از تازه‌ترین تحولات در زمینه بسته‌بندی نیز آگاه و کاملاً به‌روز بودند. این سطح از آگاهی و به‌ویژه این سطح انتظار از چاپخانه‌ها موجب دلگرمی است، زیرا همین مطالبه کیفیت است که چاپخانه‌ها را به پیش می‌راند. علاوه بر این، ما هر سال طرح‌های جدید یا امکانات جدیدی در طراحی و چاپ و تکمیل جعبه‌های دارویی را در غرفه هودیس به نمایش می‌گذاریم، استقبال مدیران شرکت‌ها از این طرح‌ها واقعاً دلگرم‌کننده است.»

محمدی به این گفته‌ها می‌افزاید: «مطالبه کیفیت و نوآوری و بسته‌های استاندارد، به‌جای خود بسیار ارزشمند است، اما باید توجه داشته باشیم که سلیقه مصرف‌کننده نهایی در کشور ما بالا رفته است. طبقه متوسط امروزی و بافرهنگ که کم‌وبیش با بازارها و محصولات در بازار جهانی آشنا است، نسبت به کیفیت بسته‌بندی، استانداردها و گواهینامه‌های مربوطه و اطلاعاتی که همراه بسته دریافت می‌کند، حساس است و به همین نسبت به کیفیت چاپ و طراحی زیبا و ساختار جذاب بسته‌بندی توجه دارد. حساب بازار صادراتی و کالاهای صادراتی به کنار، مردم کشور ما به‌ویژه قشر جوان و تحصیل‌کرده، به بسته‌بندی خلاقانه؛ زیبا، اطلاع‌رسان و کاربردی تمایل دارد.»

محمدی مکثی می‌کند و می‌گوید: «همین استقبال جامعه و مطالبه مدیران شرکت‌های دارویی (و صنایع غذایی و بهداشتی نیز) زمینه‌ساز رشد و توسعه چاپ و بسته‌بندی در کشور است ولی افسوس که شرایط نامطلوب اقتصادی این روند روبه‌جلو را تهدید می‌کند.»

قیمت دستوری، آفت صنعت دارو و چاپ

محصولات دارویی از جمله اقلام ضروری در سبد خانوار هستند که دولت توجه ویژه‌ای به آن‌ها دارد و علیرغم افزایش معمول قیمت بسیاری از کالاهای پرمصرف متناسب با نرخ تورم، دارو با نرخ‌گذاری دولت به فروش می‌رسد. دارو مشمول قیمت‌گذاری دستوری است چیزی که مدیر هودیس پارس آن را آفت صنعت داروسازی و نیز صنعت چاپ می‌داند. وی در این‌باره می‌گوید:

«قیمت دارو در کمتر کشوری به‌صورت دستوری از طرف دولت تعیین می‌شود. کشور ما یکی از معدود کشورهایی است که قیمت‌گذاری دارو و به‌صورت دستوری انجام می‌شود. گرچه دارو هم مثل بسیاری از کالاها گران شده و بسیاری از مردم از فاکتور نسخه‌های خود اظهار تعجب می‌کنند، می‌توان دید که نسبت به تورم ۵۰ ـ ۴۰ درصدی در بسیاری از اقلام موجود در بازار، قیمت داروها افزایش چندانی نیافته‌اند. این روند کار شرکت‌های تولیدکننده دارو را مشکل می‌سازد. این در حالی است که تا چند سال پیش ارز ۴ هزارتومانی به دارو تعلق می‌گرفت و بعد این رقم به ۲۸ هزار تومان رسید. آیا دارو هفت برابر گران شد؟ نه! طبیعی است که این وضعیت، شرکت‌های دارویی را به فکر کاهش هزینه‌ها می‌اندازد. چنین روندی نمی‌تواند به سود ارتقای کیفیت چاپ باشد.

به موازات این کاهش اجباری تقاضا برای کیفیت و استانداردهای بالا، مشکلات تجاری نیز به ما تحمیل می‌شود. هم‌اکنون ما مواد اولیه را گران‌تر از چاپخانه‌های کشورهای رقیب مثل ترکیه، چین، هند و همسایه‌های دیگر می‌خریم. با این همه ما هنوز هم به تلاش مستمر برای حفظ استانداردها، سطح کیفیت و روش‌های کنترلی معمول در هودیس پارس ادامه می‌دهیم. در این راه به دو عامل تکیه داریم، یکی خلاقیت و احساس مسئولیت همکاران خود در چاپخانه و دیگری آگاهی مشتریان.»

آموزش و ارتقای کیفیت

شرکت هودیس در دو روز از چهار روز نمایشگاه فارمکس، سه کلاس آموزشی را به‌صورت رایگان برگزار کرد که مدرسان درجه یک صنعت چاپ و بسته‌بندی مطالب تخصصی را به‌صورت فشرده و با امکانات چندرسانه‌ای به‌طور زنده و حضوری ارائه دادند. شرکت‌کنندگان در این کلاس‌های یک‌روزه هم از چاپکاران و علاقه‌مندان صنعت چاپ و هم از مسئولان بخش چاپ و بسته‌بندی شرکت‌های دارویی بودند.

محمدی درباره برگزاری رایگان این دوره آموزشی می‌گوید:

«همان‌طور که پیش‌ازاین اشاره شد، یک پای اصلی حفظ کیفیت چاپ و رعایت استانداردهای سخت‌گیرانه برای تولید جعبه‌های دارویی، وجود تقاضا از سوی صاحبان صنعت داروست. برگزاری این دوره‌ها، کارشناسان این شرکت‌ها را در جریان مسائل تخصصی و تفاوت رعایت کردن و نکردن استانداردها قرار خواهد داد و آن‌ها نسبت به هزینه‌های این‌چنین کارهایی توجیه می‌شوند.»

وی پایه دیگر حفظ کیفیت را کاهش هزینه‌های تولید در چاپخانه می‌داند و در این‌باره می‌گوید:

«با توجه به افزایش هزینه‌ها و درک مشکلات شرکت‌های دارویی، واحد  R&Dهودیس در حال چاره‌جویی برای راه‌حل‌هایی است که ضمن ثبات کیفیت و رعایت استانداردهای جهانی در بسته‌بندی دارویی، با اتوماسیون، تنوع‌بخشی به منابع تأمین مواد مصرفی و کاهش ضایعات و چالاک کردن گردش کار؛ هزینه تمام‌شده را پایین بیاوریم.»

او به این تلاش‌ها امیدوار است و نیز به تحولات اقتصادی کشور که پس از انتخابات ریاست‌جمهوری، از آن سخن به میان می‌آید.

محمدی می‌گوید: «تغییر فضای اجتماعی و گشایش در مبادلات اقتصادی با کشورهای اروپایی، ضرورتی است که همه فعالان اقتصادی انتظارش را می‌کشند. این خواست مشترک ما و شرکت‌های دارویی هم هست. ما با درک شرایط متقابل داریم نهایت سعی خود را برای حفظ و ارتقای کیفیت می‌کنیم. یکی از مدیران شرکت‌ها چند روز پیش می‌گفت برای یکی از اقلام داروها ۸ درصد ضرر می‌دهند. چگونه می‌توان برای چنین محصولی، بسته‌بندی لوکس ارائه داد؟ ما هم با بعضی خودزنی‌ها در چاپخانه‌ها روبه‌رو هستیم که گاهی تا ۲۰ درصد زیر قیمت تمام‌شده خودشان قیمت می‌دهند! همه این‌ها نشان‌دهنده اوضاع نابسامان اقتصادی است. اما علیرغم این‌ها، کار مسئولانه، حفظ کیفیت، استفاده از خلاقیت برای گذر از این دالان مشکلات، درک متقابل ما و برندهای معتبر سرانجام به نتیجه خواهد رسید.

نوآوری و نوسازی، برای فردا

مدیرعامل هودیس پارس می‌گوید: «ما سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی در صنعت چاپ و بسته‌بندی کرده‌ایم و برای دستیابی به استانداردها و گواهینامه‌های معتبر بین‌المللی با سال‌ها هزینه و تلاش، اعتبار و دانش و تجربه کسب کرده‌ایم. با توجه به چشم‌انداز باز شدن افق‌های اقتصادی و تجاری، همچنان در این راه می‌کوشیم و در حد توان در دو محور پیشرفت می‌کنیم:

اول طراحی و نوآوری در محصولات که گروه ۳۰ نفری طراحی ساختار و طراحی گرافیک ضمن انجام سفارش‌های معمول چاپخانه؛ در ارائه جعبه‌های جدید و نیز استندهای فروشگاهی از جنس کارتن و مقوا نوآوری‌های تحسین‌برانگیزی دارند.

در آخرین نمایشگاه فارمکس نمونه‌هایی از این کارها ارائه شده بود که مورد استقبال مدیران شرکت‌های دارویی قرار گرفت و آن‌ها با قابلیت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری ما برای تولید هر بسته با ساختار جدید برای هر محصول خاص آشنا شدند.

دوم نصب دستگاه‌های جدید که دست ما را برای تولید محصولات متنوع چاپی با جلوه‌های تزئینی خیره‌کننده، باز می‌گذارد. نصب ماشین چاپ افست UV، فرصت‌های جدیدی در اختیار مشتریان هودیس و برندهای معتبر قرار می‌دهد. نصب این ماشین تکمیل شده و به زودی نمونه کارهای چاپ‌شده با آن جلوه بهتری به قفسه داروخانه‌ها خواهد بخشید.»

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
باز کردن چت
1
سلام👋
آیا سوالی دارید که من بتوانم پاسخ دهم؟