
سید عزیز نصرالهی مدیرعامل چاپ طلوع آزادی از تجربه حضورش در نمایشگاه میگوید: نمایشگاه در حد مکانی برای تبلیغات، مناسب است، اما اینکه بگوییم خرید و فروش داشتیم یا درآمدی کسب کردیم، خیر!
وی از امکانات کم، وابستگی صنعت چاپ به دولت و وضعیت نابسمان اقتصاد گلایه میکند و فشارهای مالی را اصلی ترین مانع بر سر راه چاپخانه داران میداند.
نصرالهی درباره توسعه و نوسازی چاپخانه اش افزود: چاپخانه ما همیشه در حال توسعه است اما در حال حاضر برنامه ای برای توسعه بیشتر نداریم و مسایل و مشکلات موجود مانعی هستند بر سر راه که نتوانیم پاسخگوی نیازهای مجموعه مان باشیم.
این غرفه هم مثل بسیاری از غرفهها نصیبی از بازدید کنندههای خارجی نبرده، جز چند نفر چینی که صرفا به منظور بازدید آمده بودند، نه انجام معامله.
به گفته نصرالهی امسال اولین باری بود که به اصرار جوانترها در این نمایشگاه حضور پیدا میکرد و دلیل شرکت نکردنشان در سالهای گذشته را تبلیغاتی نبودن کارشان دانست و معتقد بود هیچگاه توقعی که از برگزاری نمایشگاه میرود محقق نمیشود.
وی در کنار انتقادهایی که از نحوه برگزاری نمایشگاه داشت (مانند: قطع ناگهانی برق) مجموعا راضی به نظر میرسید.
هنگامی که از او خواستیم کمی دل به مصاحبه دهند و مشکلات را در حوزه وسیع تری مطرح کنند پاسخ داد: رسانه ای کردن مسایل بستری برای ایجاد دلخوری است و صرفا با مطرح کردن، مشکل حل نمیشود، بلکه وقت آن است که برای حل مشکلات عملاً اقدام شود.
یا به قول قدیمیها: به عمل کار برآید، به سخنرانی نیست!
ما به امید نیاز داریم

حمید میرجهانی مدیرعامل شرکت رنگین طیف پرشین تولیدکننده هولوگرام با ابراز نارضایتی از وضعیت این دوره از نمایشگاه چاپ و بسته بندی گفت: غرفه ما در سالن ۱۸ تعداد بازدیدکنندههای کمی داشت. ما حتی یک بازدیدکننده خارجی هم نداشتیم روی همرفته این دوره نمایشگاه برای ما راضی کننده نبود. همین طور اطلاع رسانی درستی نیز از طرف نمایشگاه صورت نگرفته بود. با این همه باید به مرور زمان بازدهی را ببینیم.
وی با اشاره به وضعیت اقتصادی که بر تولید محصولات هولوگرامی این شرکت اثرگذار بوده است، گفت: ما در زمینه تولید برچسبهای امنیتی که ضمانتی برای یک کالا است، در این دوره محصولات سالهای پیش را ارائه کردیم. هزینه های بسیار بالا و شرایط نامناسب اقتصادی سبب شد نتوانیم محصول جدیدی را طراحی کنیم. جلوگیری از محصولات وارداتی نیز سبب شد مواد اولیه برای تولید محصول را بدست نیاوریم.
میرجهانی در ادامه با اشاره به نقش دولت در این زمینه گفت: ما هیچ امید و توقعی از دولت نداریم که به ما کمک کند انها نه میخواهند نه میتوانند. آنها جلوی ورود مواد اولیه را میگیرند در عوض صحبت از تولید محصول داخلی میکنند در حالی که هیچ فایده ای ندارد و این ساختار غلطی ست که با آن رو به رو هستیم. وقتی تولید کننده محصولی را تولید میکند توان خرید مشتری را نیز در نظر میگیرد.
وی در ادامه افزود: سالهای قبل چینی ها در کنار ما غرفه داشتند مشتری ها برای خرید به سراغ آنها میرفتند درحالی که ما محصولی را تولید میکنیم که علاوه بر انحصاری بودن برای کالاهای داخلی جنبه امنیتی دارد، چون مشابه آن تولید نخواهد شد. ولی ما برای تولید محصولمان نیاز به تسهیلاتی داریم بدون تسهیلات هرینههای بالا اجازهی تولید را نمیدهد.
وی در انتها افزود: ما در صدد هستیم محصولی را طراحی کنیم که از تولیدات خارجی بهتر باشد البته زمانی که شرایط اقتصادی بهتر شود.
نمایشگاه میتوانست برای ما کمک خوبی جهت معرفی باشد، اما اتفاق خوبی نیفتاد. باید بدانیم وقتی امیدی نیست پیشرفتی هم نیست و ما به امید نیاز داریم.