دیدگاه‌هاسیاست‌گذاریصنفیمدیریت

انتخابات هیئت‌مدیره محترم اتحادیه چاپخانه‌داران

منصور دادوند؛ مدیرعامل چکاد چاپ

دوره چهارساله هیئت‌مدیره محترم اتحادیه چاپخانه‌داران به پایان رسیده و زمان انتخاب هیئت‌مدیره جدید فرا رسیده است.

خوب حالا چه وظایفی پیش روی اعضای صنف خودنمایی می‌کند؟ به‌عبارت‌دیگر اعضای محترم صنف چاپ در شرایط کنونی چه کنشی باید انجام دهند تا بهترین نتیجه حاصل شود و راهکار مناسبی برای انتخاب هیئت‌مدیره جدید داشته باشیم.

اولین کار به نظر بنده سنجش عملکرد چهارساله هیئت‌مدیره محترم است که معیار مناسب برای داوری را در اختیار اعضای محترم صنف قرار دهد. بزرگان صاحب اندیشه و فکر همواره یادآوری می‌کنند

تا از دیروز و امروزمان ارزیابی دقیق و روشنی نداشته باشیم، برای فردا تصمیم مناسبی نمی‌توانیم بگیریم.

به نظر بنده هیئت‌مدیره چهارساله اخیر بسیار فعال بوده و از نظر تحرک و برقراری ارتباط با سازمان‌های دولتی و برگزاری نشست‌ها اساساٌ با هیئت‌مدیره‌های قبلی قابل قیاس نیست.

در نتیجه این تلاش‌ها چاپ را در اذهان مطرح کرده؛ صدای صنعت چاپ را با فعالیت‌های بی‌وقفه خود به گوش نهادهای مربوطه رسانده و از جمله به گوش خود اعضای صنف که متأسفانه صدای خودش را هم خوب نمی‌شنید. اما فقط صدا کافی نیست و از صدای تنها چیزی عاید صنف نمی‌شود، باید صدا تبدیل به گفتمان شود. از قضا در قالب جلسات متعدد و متنوع تبدیل به گفتمان شد.

برای اینکه در گذر زمان این گفتمان به بوته فراموشی سپرده نشود ضرورتاٌ باید مستند گردد و با عنوان جمع‌بندی تجارب، مکتوب و ضبط و ثبت شود تا به‌عنوان سرمایه معنوی از صنف به یادگار بماند و در حل مشکلات و معضلات کمک فکری صنف باشد.

منتها باید دید که این اسناد که جمع‌بندی از ایده‌ها و نظرات پیشکسوتان و صاحب‌نظران است، به چه فرم و شکلی ثبت و نگهداری می‌شود. این‌که هیئت‌مدیره صنف چاپ این توان و قابلیت را داشته که افراد و گروه‌هایی با دیدگاه متفاوت و متضاد را دور هم جمع کند و شنونده نظرات آنان باشد، بسیار قابل‌تقدیر و ستایش است.

امیدوارم این رویه تبدیل به سنتی ماندگار گردد. البته اگر هیئت‌مدیره محترم همت کند و گزارشی از عملکرد چهارساله و از فعالیت‌ها و تلاش‌های خود به اعضای صنف بدهد، موفقیت‌ها و ناکامی‌های خود را با نگاه تحلیلی و نقادانه به‌طور روشن  بیان نماید، ما معیار مناسبی برای داوری و سنجش در اختیار خواهیم داشت.

لازم به یادآوری است که مشکلات و معضلات صنعت چاپ به‌طور عمده از مشکلات بحران‌های کلان جامعه جدا نیست، اتحادیه در این خصوص دستش بسته است. در این خصوص فهرستی طولانی از بحران‌های اجتماعی را می‌توان برشمرد که تقریبا همه از آن باخبریم.

ما اطلاعات کافی برای بررسی و ارزیابی مشکلات در حوزه صنعت چاپ را به‌طور مشخص و روشن در اختیار داریم. فقط باید همت کنیم و همدل باشیم. برخی از مشکلات و موانع به خود اعضای صنف مربوط است به اعتقاد بنده اعضای صنف رغبتی به همکاری و همفکری باهم و حتی با هیئت‌مدیره اتحادیه از خود بروز نمی‌دهند.

اولاً چاپخانه‌داران در انتخابات هیئت‌مدیره فعالیت لازم را انجام نمی‌دهند، تا بتوانند با شناخت کافی افراد شایسته و لایق را انتخاب بکنند.

ثانیاً خودآگاهی حرفه‌ای و صنفی ندارند. اهمیت و جایگاه شغل خود را در ارتباط و صنایع دیگر به‌درستی تشخیص نمی‌دهند و از مشکلات عمومی صنف آگاهی کافی ندارند.

همکاران گرامی برای انتخاب هیئت‌مدیره باید کارنامه افراد موردنظر را بررسی کنند تا برایشان روشن شود که آن‌ها در حوزه فعالیت شخصی خود چه موفقیت‌ها و چه دستاوردهایی داشته‌اند و اگر انتخاب شوند چه گلی به سر این صنعت خواهند زد؛ خلاقیت آن‌ها در چه زمینه ایست؛ توان کار جمعی را دارند یا نه. شخصی که یک چاپخانه نیمه فعال کوچک دارد اگر کار بلد بود که یک فکری برای شغل خود می‌کرد.

مشکلی که در شرایط کنونی با آن روبرو هستیم دوقطبی شدن صنف است که از انتخاب چهار سال پیش شروع شد و هر چه پیش رفتیم عمیق‌تر گشت که در جنگ و جدل‌های تعاونی و اتحادیه خود را به‌وضوح نشان می‌دهد.

هنوز برای خیلی از اعضای صنف روشن نشده که ریشه این اختلاف و دوقطبی از چه مسائلی و عملی سرچشمه می‌گیرد؛ سوءتفاهم بوده یا ماهیت واقعی دارد؟ مطمئناٌ ماهیت واقعی دارد که پس از چهار سال نه‌تنها حل‌نشده بلکه روزبه‌روز عمیق‌تر شده و ابعاد وسیع‌تری به خود گرفته است تا ماهیت مشکل و اختلاف برای اعضای صنف روشن نشود و روایت دقیق از ماهیت موضوع نداشته باشیم و ریشه‌یابی نکنیم، قاعدتاٌ راه‌حل مناسبی برای آن پیدا نخواهیم کرد. من خواهشم از دست‌اندرکاران و پیشکسوتان و صاحب‌نظران این است که تدبیری بیندیشند این موضوع را شفاف به اطلاع اعضاء برسانند، ابعاد آن را بدون لکنت دقیق بیان کنند و کمک کنند این اختلاف به نحو مطلوب حل شود.

صنف چاپ به اندازه کافی بحران و مشکل دارد از درودیوار هر روزه بحران‌های جدید بر سرمان می‌بارد. انرژی و توان را اگر صرف چالش‌ها و این جنگ و جدل‌های اختلاف دو قطبی که در حال حاضر دامن‌گیرمان شده، بکنیم توانی برای حل مشکلات و بحران‌های کلان که صنف در شرایط کنونی با آن روبروست، باقی نمی‌ماند.

انتظار از بزرگان و صاحب‌نظران این است که به‌جای دفاع غیراصولی از عمل غلط یک‌طرف دعوا به اختلاف دامن نزنند، در عوض با خرد جمعی تلاش کنند اختلافات تعدیل گردد، تا امکان انسجام و همدلی اعضا میسر شود، انسان اگر عمل نادرست را تصدیق کند، عملاٌ رفتار و عمل درست را نفی کرده است.

در پایان درخواستم از همکاران محترم این است که در انتخابات آینده با هوشمندی و مسئولیت‌پذیری شرکت فعال داشته باشند تا افراد شایسته را برای هیئت‌مدیره انتخاب کنند.

دست از طلب ندارم تا کام دل برآید

یا تن رسد به جانان یا جان زتن برآید

 

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
باز کردن چت
1
سلام👋
آیا سوالی دارید که من بتوانم پاسخ دهم؟