آمیزه افست و جوهرافشان
گزینهای جذاب و کارساز برای افستیهای موفق
فهرست مطالب
نویسنده: پاتریک هنری (Patrick Henry)
ترجمه: گروه پژوهش
نصب سیستم جوهرافشان روی یک ماشین افست به شما این امکان را میدهد تا از مزایای چاپ دیجیتال غیرتماسی و چاپ آنالوگ تماسی، یکجا بهرهمند شوید. گزینهای که کل آن، از مجموع اجزای تشکیلدهنده آن، بزرگتر و برای شما پرمنفعتتر است.
یک ماشین چاپ جوهرافشان با میزان تولید بالا میتواند یا نمیتواند یک سرمایهگذاری اجتنابناپذیر برای چاپخانهای که کل کسبوکار خود را بر محور چاپ افست بنا کرده است، باشد. اما چاپکاران هوشمند میتوانند گزینه اضافهکردن یک یا چند یونیت جوهرافشان به ماشین چاپ افست موجود خود را به طور جدی دنبال کنند..
چاپ هیبرید افست/جوهرافشان پدیده جدیدی نیست. بهعنوانمثال چندین دهه است ناشران مجله یا روزنامه از این سیستم استفاده میکنند. ولی پیشرفت فناوری باعثشده تا ماژولهای جوهرافشان برای چاپ راحتتر مورداستفاده قرارگرفته، آسانتر تعمیر و نگهداری شده، مطمئنتر کار کنند و در عین حال از انعطاف بیشتری برای کار با دیگر سیستمهای چاپی برخوردار باشند.
سازندگان و ادغامکنندگان سیستمهای جوهرافشان به ماشینهای چاپ افست، معتقدند چاپخانههای افست فرصتهای خوبی در اختیار دارند که برای استفاده از آنها نیز نیازی به استفاده از یک ماشین جوهرافشان کامل و تمامقد ندارند و به جای آن میتوانند به سادگی یونیت جوهرافشان را به ماشین چاپ افست خود اضافه کنند و نتیجهای را که میخواهند به دست آورند.
استیون اترتون مدیر بازاریابی فوجیفیلم برای راهحلهای جوهرافشان میگوید: طی دو تا سه سال گذشته ما سیستمهای جوهرافشان فراوانی را که شامل میلههای حامل هدهای جوهرافشان میشود، به ماشینآلات چاپ افست رول برای کاربردهای متنوع از جمله بروشورها و تبلیغات پستی مستقیم، کارهای چاپی ویژه بازاریابی تراکنشی تبلیغاتی (transpromo) به مشتریان خود ارائه کردهایم.
او میگوید: بخشی از تقاضا در این عرصه برای بهینهسازی فناوری سیستمهای جوهرافشان یکسره (CIJ) قدیمی و جایگزینی آن با هدهای چاپی مدرن است که شامل هدهای جوهرافشان Samba میشود. این هدها که از نوع پرتاب قطره بر اساس تقاضا (DOD) هستند توسط شرکت تابعه فوجیفیلم به نام دایماتیکس ساخته میشوند.
لجستیک و نوسازی
آنگونه که اترتون توضیح میدهد، هدهای CIJ قدیمی، دیگر چندان کارایی ندارند زیرا رسوب مرکب در آنها زیاد است. به همین خاطر باید با مدلهای جدیدتر تعویض شوند. اترتون میگوید: “آن سیستمهای قدیمی CIJ باید نوسازی یا بهسازی شود. و این کار، چندان سادهای نیست. کل میلههای حامل هدهای جوهرافشان باید تعویض شوند. فناوری ما از سیستم DOC بهره میبرد و به همین دلیل نیاز چندانی به بهسازی بهطور منظم ندارد.
همین امر یک مزیت بزرگ برای ما است. زیرا اگر شما از هدهای جوهرافشان قدیمی استفاده میکنید باید مرتب آنها را تمیز کنید، برای این کار ابتدا هدها را باید جدا کنید و دوباره سر هم کنید. باید لجستیک این کار را مدیریت کنید. این نیاز به یک نیروی محرکه قدرتمند برای ما تبدیل شده است.
هدهای Samba را میتوان روی میلههای حامل، با عرض ۱۳ اینچ (۳۳ سانتیمتر) تا یک متر سوار کرد. اترتون میگوید: “استفاده از یک میله حامل که کل عرض رول را پوشش میدهد، باعث میشود نیازی به استفاده از چندین یونیت کوچکتر دیگر نباشد، بهویژه هنگامیکه چاپ آدرس و شناسنامه هر کار با کار دیگر متفاوت باشد.”
مشتریان میتوانند یونیتهای جوهرافشان جدید را جایگزین یونیتهای قدیمیتر و هماندازه بکنند و از این طریق میزان کارایی چاپخانه را افزایش دهند.
تکنولوژی اصلی کداک برای چاپ جوهرافشان هیبرید (جوهرافشان/افست) هدهای چاپی سریع Prosper است که از سال ۲۰۰۸ تاکنون در بازار موجود بوده است. ریک مازور مدیر توسعه راهحلهای تولیدات دیجیتال برای بستهبندی و لیبل شرکت کداک میگوید: “هدهای چاپی Prosper پیشرفت فراوانی کردهاند. بهعنوانمثال ارتباط آنها با سیستمهای مرکبدهی و تجهیزات الکترونیک بهینه شده و هر کدام نیز جدا از یکدیگر هستند که همین امر نگهداری و سرویس این هدها را آسانتر میکند.”
دوخت و دوز دقیق
به گفته مازور، سیستم Prosper از یک معماری پیشرفته و سرعت بالای CIJ بهره میبرد. این سیستم، صنعتیترین راهحل جوهرافشان در بازار است. مازور در ادامه میگوید: “همراه با یک هد چاپی اولیه، یک میله حامل هدهای چاپی Prosper نیز عرضه و آن را برای نصب روی انواع سیستمهای افست انعطافپذیرتر کردهایم. قابلیت اتصال (دوخت یا Stitching) رنگها را به یکدیگر نیز بهصورت تماماتوماتیک ارائه شده است.
در سیستمهای تولیدی جوهرافشان منظور از Stitching یعنی پیوستگی رنگ (رنگها) به گونهای که اثری از پلهپلهشدن رنگ یا خط سفید بین آنها وجود نداشته باشد. میله حامل هدهای چاپی Prosper ساخت کداک برای حل این معضل از یک الگوریتم نرمافزاری استفاده میکند. این الگوریتم هدهای چاپی را به گونهای تنظیم میکند که بتواند یک نوار به عرض ۴ اینچ (۱۰ سانتیمتر) چاپ کند.
مازور میگوید: «با پیوند نوارهای رنگی که توسط چندین هد چاپی روی کار نشانده میشوند، نرمافزار مشکل Stitching را حل کرده و کنترل بیشتری روی کاری که باید چاپ شود، فراهم آورده است. عریضترین میله هدهای چاپی که تاکنون نصب شده ۶۳/۵ سانتیمتر است که شامل هدهای چاپی Prosper میشود.»
مازرو میگوید: “با پیوند نوارهای رنگی چاپشده توسط چندین هد روی میله حامل به صورت یکپارچه و یکدست، نرمافزار مشکلات مربوط به Stitching را از میان برداشته و کنترل بیشتری روی آنچه باید چاپ شود به اپراتور میدهد. عریضترین میله حامل هدهای جوهرافشان تا به امروز ۶۳.۵ سانتیمتر است که شامل هدهای چاپی کداک مدل Prosper S میشود.
مازور میگوید: “چاپ اطلاعات شخصی بهصورت رنگی با استفاده از هدهای جوهرافشان میتواند چالشبرانگیز باشد و به همین دلیل ما میله حامل هدهای چاپی با قابلیت Stitching اتوماتیک را ساختهایم.
مازور در ادامه میگوید: “در حال حاضر استفاده از دو نوار چاپ شده توسط چهار هد جوهرافشان که امکان رجیستر اتوماتیک روی کار چاپی افست به عرض حدود بیست سانتیمتر دارد، طرفداران فراوانی بهویژه برای تولید جعبه و بلیتهای لاتاری پیدا کرده است.”
طراحی برای اساس تقاضا و نیاز
ادغامکنندگان (integrators) هدهای چاپی با دستگاههای افست، متخصصان فناوری جوهرافشان هستند که هدهای چاپی را از سازندگانی مانند فوجیفیلم و کداک میخرند و سپس با استفاده از فناوریهای ساخت خودشان آنها را به ماشینآلات چاپ افست به صورت اینلاین اضافه میکنند. آنها طبیعتاً سازندگانی هستند که بهترین تجهیزات جوهرافشان را دستچین کرده و سیستمهای سفارشی سازی شده برای چاپ اطلاعات متغیر و شناسنامهای (imprinting) به مشتریان خود ارائه میکنند.
کوین لوس از مدیران شرکت MCS میگوید: بهعنوان یک شرکت که واحد مهندسی خود را دارد، ما میتوانیم اجزای گوناگون از شرکتهای سازنده فناوری بگیریم. ما چاپگرهایی با استفاده از فناوری حرارتی HP میسازیم، البته از فناوری شرکتهای دیگر مثل کیوسرا و فوجیفیلم نیز استفاده میکنیم.
او در ادامه میگوید: ما خیلی منعطف هستیم و هنگامیکه تصمیم میگیریم سیستم جوهرافشان را به ماشینآلات موجود مشتری اضافه کنیم، راهحلهای فراوانی در اختیار داریم که میتوانیم آنها را پیشنهاد کنیم. ما خودمان را به یک فناوری خاص محدود نمیکنیم. برخی از پروژهها شاید به مزایای هدهای HP نیاز داشته باشند. هنگامیکه مشتریان به دنبال بهترین گزینه میگردند این انعطافپذیری میتواند مزیت فوقالعادهای برای ما باشد.
شرکت هلندی DJM که در سال ۱۹۹۴ تأسیس شده است هدهای چاپی جوهرافشان خود را از شرکت HP، کیوسرا، فوجیفیلم، دایماتیکس و دیگر سازندگان میخرد. در مرکز نوآوری این شرکت بقیه اجزای موردنیاز راهحلهای جوهرافشان DJM ساخته میشود. این اجزا و قطعات شامل سیستم مدیریت مرکب، تأمین و تغذیه مرکب، نرمافزار، درایورهای الکترونیک و ماژولهای چاپی در عرضهای مختلف میشود.
بگذار مشتری تصمیم بگیرد
آروین ون اوستوین؛ مدیرفروش بینالمللی شرکت DJM که بیش از ۳۰۰ سیستم را که از ۱۰ هد چاپی متفاوت استفاده میکنند، در ۲۸ کشور جهان از جمله آمریکا نصب کرده است، میگوید: “ادغام جوهرافشان با سیستمهای افست فراتر از نصب سیستم جوهرافشان روی ماشین است. همواره یک راهحل وجود دارد، ولی برخی مواقع راهحل بستگی بهسرعت و نوع خاص مرکب یا عوامل دیگر دارد.”
ون اوستوین در توضیح میگوید: “با در نظر گرفتن تمامی پارامترها، ما ماژولهای هد چاپی را به مشتریان پیشنهاد میکنیم. بهعنوانمثال Eureka ساخت HP یا Ultra ساخت کیوسرا. هر دوی این هدها مزایا و معایبی دارند و انتخاب را به عهده مشتری میگذاریم.”
ون استوین میگوید: DJM ابتدا برای فرایند ادغام از مشتری میخواهد عکسهایی از تجهیزات خود که مایلند هدهای جوهرافشان روی آن سوار شوند ارائه کنند. در ماشینهای رول بهترین جا برای نصب هدها بین آخرین برج چاپ و بخش تکمیلی (finishing) در انتهای ماشین چاپ و بخش تحویل است. اگر مشتریان درخواست دیگری داشته باشند بهعنوان مثال چاپ پشت و رو، یونیتهای جوهرافشان را میتوان جایی در وسط ماشین چاپ نصب کرد.
ون اوستوین میگوید: “این تجهیزات علاوه بر اینکه از لحاظ مکانیکی قابلاعتماد و باکیفیت هستند، نصب آنها نیز کاری منطقی است و به نفع اپراتوری است که با آن کار میکند و مسئول نگهداری از سیستم جدید است. معمولاً اگر یونیتهای جوهرافشان روی ماشین نصب شود، کار برای اپراتور کمی پیچیده میشود، چرا که رئیس او احتمالاً انتظار دارد از لحاظ میزان تولید با وجود هدهای جوهرافشان ،کاهشی رخ ندهد، درعینحال اپراتور باید علاوه بر سیستم افست، مراقب یک سیستم جوهرافشان نیز باشد. پس باید کار با آن راحت باشد.”
لوس از شرکت MCS میگوید: “ما تکنیسین ها و کارمندان پیش از فروش خودمان را داریم. معمولاً فرایند ادغام ساده است، بهراحتی نصب یک هد جوهرافشان روی تجهیزات مشتریان. ولی ما از قابلیت ادغامهای پیچیدهتر که شامل اعمال تغییرات در برج چاپ ماشین رول میشود، تا بتوان فضایی برای یونیت جوهرافشان فراهم کرد، نیز برخورداریم.”
کاربران خودبسنده
لوس در ادامه میگوید: “تعمیر و نگهداری تجهیزات ما نسبتا آسان است. بسیاری از مشتریان ما بسیار خودبسنده هستند و شاید تنها یک یا دو بار با مرکز خدمات ما در سال تماس بگیرند. نیازهای خدماتی دستگاه ما در مقایسه با فناوریهای قدیمیتر بسیار کمتر است.”
اترتون میگوید: “رویکرد فوجی فیلم بازدید از چاپخانه است، درک آنچه چاپخانه میخواهد انجام دهد، بررسی و معاینه ماشینآلات چاپی است که یونیتهای جوهرافشان باید به آن اضافه شود، یافتن بهترین مکان برای نصب یونیتها، بر اساس این ارزیابی و مشاوره با مشتری است، ما بهترین نقطه برای نصب میله حامل هدها را شناسایی میکنیم.”
اترتون میگوید:” برای نصب موفقیتآمیز هدها ما به دو چیز نیاز داریم: یک فضای خالی برای نصب میله حامل و همچنین به رولی که صاف و بدون پستی و بلندی باشد. در بهترین حالت شناسایی جای مناسب کار راحتی است. ولی هنگامیکه فضای کافی وجود نداشته باشد، کار سخت میشود. اگر فضای موجود کنار خشککن باشد آنگاه دما برای نصب هدها بسیار بالاست و ما نمیخواهیم مرکب درون هدها خشک شود.”
اترتون میگوید: “برخی مواقع ما باید فضای مناسب را خودمان ایجاد کنیم. برای این کار شاید ناچار باشیم نوردهای اضافی درون برج چاپ قرار دهیم تا مسیر رول را از طریق مرکبدان تغییر داده و به جای دیگری منتقل کنیم. استراتژی ما این است که فضایی را بدون اینکه جای قطعات متحرک ماشین چاپ رول را عوض کنیم، فراهم آوریم.”
یک میله حامل Prosper کداک روی یک ماشین چاپ، شامل هدهای چاپی Prosper، یک کابینت الکترونیک برای کنترل رایانهای و نرمافزار و یک کیت جانبی برای نصب هدها میشود.
شرکت کداک عملیات نصب را انجام داده و به مشتریان آموزش میدهد تا با سیستم کار کنند و مرقب آن باشند. مازور میگوید: “تعمیر و نگهداری این سیستم ها به تمیز نگه داشتن آنها خلاصه میشود.”
ماشین رول یا ورقی؟
ادغام سیستم جوهرافشان بیشتر با ماشین افست رول انجام میشود، گو اینکه استثنا هم وجود دارد. اترتون میگوید فوجیفیلم موفقیتهای محدودی برای ادغام سیستم جوهرافشان با ماشین افست ورقی داشته است. دلیل آن هم شاید بهخاطر این است که تقاضا برای چاپ متغیر در محیط تولیدی ورقی کمتر از رول است. ولی دلیل اصلی محدودیتها مربوط به فناوری میشود.
یکی از محدودیتها حرکت ورق در درون ماشین و استحکام آن است. اترتون میگوید: “در ماشینهای رول ترجیح ما این است جایی که رول خمشده و دور نورد میپیچد چاپ متغیررا انجام دهیم. زیرا در این مرحله رول سفت شده و تکان نمیخورد و کاملا روی نورد صاف و بدون چین و چروک قرار میگیرد. ولی در ماشینهای ورقی، بین ایستگاههای چاپ، ورق چین میخورد و کشیده و صاف نیست. به همینخاطر صاف نگاه داشتن و کنترل آن کار مشکلی است.”
مشکل دیگر یافتن نقطه ایدهآل روی ماشین چاپ برای نصب میله حامل چاپ غیرتماسی است. اترتون میگوید: “در ماشینهای رول، من میتوانم میله حامل را درست بالای نورد قرار دهم. در عین حال طراحی یونیت چاپ ماشین ورقی بهگونهای است که نصب هد درون آن را مشکل میکند.”
مازور میگوید: چاپ اطلاعات متغیر و شناسنامهای توسط یونیت جوهرافشان در ماشین افست به یک فرایند زیرکانه نیاز دارد، زیرا حفظ رجیستر در مقایسه با ماشین رول بسیار دشوارتر است. یک راهحل نصب یونیت جوهرافشان قبل از برجهای چاپ در ابتدای ماشین چاپ است تا ابتدا اطلاعات متغیر چاپ شود.
ون اوستوین میگوید: مشکل نصب ماژولهای جوهرافشان روی ماشین افست ورقی، کمبود فضای کافی است.
او همچنین میگوید: ماشین افستی که از پودر برای خشک کردن مرکب استفاده میکند، محیط مناسبی برای استفاده هدهای جوهرافشان حساس نیست. در نتیجه فرایند هیبریدسازی روی ماشین رول با سرعت بالا یا فلکسو بهتر انجام میشود.
مزایای دو دنیا با هم
پس از نصب ماژولهای جوهرافشان، ماشین چاپ افست همان کاری را که برایش ساختهشده به بهترین نحو انجام میدهد، با این تفاوت که ارزش کارش بیشتر هم میشود.
لوس میگوید: “برای بسیاری از مشتریان ما که هنوز از ماشینآلات افست استفاده میکنند، جایی در بازار وجود دارد که افست از لحاظ قیمت و گستره کارهایی که میتواند انجام دهد، مزیت داشته باشد. هنگامیکه ما یونیتهای جوهرافشان خودمان را به ماشینهای آنها اضافه میکنیم، این امکان را پیدا میکنند تا سراغ مشتریانشان بروند و بگویند ما میتوانیم برای شما بروشورها و اقلام تبلیغات پستی که نیاز به چاپ آدرس و دیگر جزئیات دارند در تیراژ بالا و هزینه پایینتر از فرایند دیجیتال چاپ کنیم.”
با اضافهکردن امکان چاپ اطلاعات متغیر توسط سیستم جوهرافشان، چاپخانهها مزایای هر دو دنیای دیجیتال و آنالوگ را یک جا در اختیار گرفته و در هزینهها صرفهجویی میکنند.
مازور می گوید: کارهای چاپی پست مستقیم با اطلاعات متغیر، محتوای متغیر در کتاب، چاپ امنیتی، لیبل روم کمعرض و جعبه را بخشی از کاربردهای چاپ هیبرید است که به چاپکاران امکان میدهد از ماشینآلات افست موجود خود استفاده بهینه و افزوده کند.
اترتون «چاپ امنیتی سبک» را بهعنوان فرصتی برای چاپ هیبرید افست/جوهرافشان میداند. منظور از چاپ امنیتی سبک، چاپ گواهیهای مختلف، فرمهای ثبتنام، برگههای رایگیری، برگه های آزمون مدارس و دیگر اسنادی است که شامل محتوای امنیتی و اطلاعات متغیر میشود.
ون استوین میگوید کاربرهای اصلی چاپ هیبرید افست/جوهرافشان شامل پست مستقیم، اقلام بازاریابی مستقیم، کارتهای لاتاری اسکرچ (رمزدار)، لیبلهای مالیات و چاپ امنیتی میشود. حجم سفارشات کارتهای لاتاری و لیبلهای فرم های مالیات بسیار بالاست.
سیستم جوهرافشان برای فرایند پس از چاپ
ماشینخانه تنها جایی از کل چاپخانه نیست که میتوان از ماژولهای جوهرافشان استفاده کرد. اترتون میگوید: “هر جایی که فضای کافی و یک سطح صاف و بدون چروک برای کنترل وب وجود داشته باشد، شما میتوانید از یونیتهای جوهرافشان استفاده کنید.”
در تجهیزات پس از چاپ نیز بهراحتی میتوان از یونیتهای جوهرافشان استفاده کرد. لوس میگوید: بهعنوان مثال، شرکت MCS از فرایند جوهرافشان بهصورت اینلاین (پیوسته) در تجهیزات تکمیلی تبدیل رول به ورق و تاکنهای اینلاین استفاده میکند. در دروپا این شرکت یک سیستم ورقی برای تولید کاغذهای پستی پاکت سرخود (self-mailer) را که در آن ورق A3 به یک میز جوهرافشان هدایت میشدند و سپس اطلاعات متغیر روی آن چاپ میشد و وارد تاکن میشد تا پاکت نهایی شکل بگیرد به نمایش گذاشت. کاغذهای پستی پاکت سرخود در حقیقت یک بروشور تبلیغاتی است که روی یک لت آن آدرس و مشخصات گیرنده چاپ میشود و پاکتی ندارد.
مازور میگوید: تجهیزات فراوانی که مجهز به میلههای حامل هدهای Prosper Plus بود، روی میزهای ویژه چاپ آدرس برای تبلیغات پستی مستقیم نصب شدند. سرعت این تجهیزات بسیار بالاست. به همینخاطر استفاده از هدهای کداک، انتخاب مناسبی در این مورد است. سرعت هدها ۱۰۰۰ فوت در متر است با کیفیت چاپ بالا که در عین حال باعث کاهش سرعت تجهیزات نمیشود.
تعویض هدهای سیستمهای جوهرافشان قدیمی و جایگزینکردن آنها با هدهای جدیدتر نیز میتواند از جمله کاربردهای هدهای جدید باشد. با این کار، تجهیزات قدیمی جوهرافشان جان تازهای گرفته و از مرگ حتمی نجات پیدا میکنند. مازور میگوید: “ما دو مشتری داشتیم که تجهیزات قدیمی خود را با استفاده از میلههای حامل هدهای جوهرافشان جدید زنده کردند.”
ون اوستوین میگوید: اگر دستگاه یک سیستم هدایت و حرکت باثبات سطح چاپپذیر داشته، به گونه ای که سطح چاپ پذیر هیچ گونه حرکت جانبی نداشته باشد و سرعت ثابت باشد میتوان از سیستمهای جوهرافشان در آن استفاده کرد.
شرکت DJM سیستمهای جوهرافشان را روی ماشینهای لاییگذاری، خطوط بستهبندی و ماشینهای تولید کیسههای ویژه مرسولات پستی با سرعت بالا نصب کرده است.
ون اوستوین میگوید: “فقط تجهیزات افست نیست که میتواند از سیستم جوهرافشان بهره ببرد. ولی ادغام با افست یک موقعیت منحصربهفرد برای ترکیب چاپ تماسی آنالوگ با چاپ غیرتماسی دیجیتال به گونهای است که کل سیستم بیشتر و کارآمدتر از اجزایی است که آن را ساختهاند.”
برای بسیاری از چاپخانهها نیز ورود به عرصه دیجیتال یک گام منطقی است که باعث صرفهجویی و ایجاد درآمدهای بیشتر میشود. مازور میگوید: “سرمایهگذاری در این سیستم شباهتی به سرمایهگذاری روی یک ماشین دیجیتال تمامعیار ندارد. شما میتوانید بر اساس نیازتان سرمایهگذاری کنید و مدت بازگشت سرمایه بسیار کوتاه است. در عین حال با رشد کسبوکارتان میتوانید میزان سرمایهگذاری خودتان را افزایش دهید.”
یک سرمایهگذاری زیرکانه
اترتون میگوید: چاپکارانی که روی سیستمهای هیبرید افست و جوهرافشان سرمایهگذاری میکنند تنها به دنبال یک گزینه کمهزینهتر به جای ماشین چاپ جوهرافشان کامل نیستند.
او در توضیح بیشتر میگوید: “این چاپکاران افست، فرایند هوشمندانه یا بهتر بگویم زیرکانهای برای تولید کارآمد آنچه را که میخواهند تولید کنند به کار گرفته و آن را توسعه دادهاند. به همینخاطر موفق هم هستند. اگر آنها یک دستگاه چاپ دیجیتال میخریدند کل فرایندی که با زحمت توسعه داده و بنا کردهاند، دچار اختلال میشد. طرفداران متعصب سیستمهای جوهرافشان معتقدند آنها باید از شر تجهیزات افست خود خلاص شده و کاملا به تکنولوژی دیجیتال رو آورند. ولی اگر من یک کاسب موفق هستم، از برهم زدن و زیرورو کردن کارگاه و تغییر کامل سیستم کاری خودم حذر میکنم.
ما به چاپکاران موفق افست راهحلی ارائه میکنیم که بسیاری از مزایای چاپ دیجیتال را دارد، در عین حال میتوانند آنچه را که تاکنون به آنها سود و موفقیت در دنیای افست ارزانی کرده نیز همزمان حفظ کنند.”