برگزاری نمایشگاه، گذر از رنجها
برگزاری بیست و هشتمین نمایشگاه چاپ و بستهبندی، پس از تأخیر و تعویق و آن همه خبرهای بد درباره همهگیری کرونا، پرتویی از امید به خانواده چاپ تابانده است.
در ماههای گذشته آنقدر خبر بد و نومیدکننده شنیدهایم که افسرده شدهایم. رکود، تورم، بیکاری و گرانی و بدتر از همه پیک پنجم کرونا و درو کردن هموطنان، دل و دماغی برای کسی نگذاشته است. در میان این همه رنج و غم، خبر برگزاری قطعی نمایشگاه چاپ و بستهبندی در تاریخ تعیین شده، مانند شمعی در تاریکی، دلها را روشن کرد. بهویژه که پیش از آن دو نمایشگاه مهم دیگر(و البته مرتبط با چاپ)، یعنی آگروفود و شیرینی و شکلات هم برگزار شدهاند و پس از نمایشگاه چاپ و بستهبندی نیز، به فاصله یک هفته باید خود را برای بازدید از نمایشگاه ایران فارما آماده کنیم که آن هم مرتبط با چاپ است.
آرزو کنیم این وضعیت که به برکت سرعت گرفتن واکسیناسیون فراگیر، حاصل شده است، با رعایت همگان و پشت سر گذاشتن وضعیت قرمز و نارنجی، به سرعت به وضعیت سبز پایدار برسد و کسب و کار و زندگی، حالت عادی به خود بگیرد.
امیدوار باشیم که این رویداد امیدبخش سرآغاز تحولی مثبت در شرایط اقتصادی و اجتماعی و نیز پایان محدودیتها، تحریمها و تهدیدها باشد و همچنان که برگزاری نمایشگاه، گشایش تدریجی مراکز مختلف و راه افتادن کسب و کارها از عادی شدن جریان زندگی خبر میدهد، شاهد عادی شدن شرایط اقتصادی و تجاری و مناسبات بینالمللی هم باشیم.
مردم ایران و از جمله خانواده چاپ، سالهاست که زیر فشار قدرتهای خارجی(و البته مفسدان داخلی) رنجهای بسیاری را تحمل میکنند و سفره آنها هر روز کوچکتر میشود. صنعت چاپ که پای ثابت هرگونه تولید داخلی است، سالهاست که از نوسازی و توسعه بازمانده است، در واقع این وضعیت یکی از پایههای اساسی تولید کشور را متزلزل ساخته است. در گزارشهای این شماره و در صفحات بعد، از زبان مدیران و صاحبان این صنعت درباره این رنجها بیشتر خواهید شنید.
چاپخانهداران مواد مصرفی و قطعات یدکی را ارزی میخرند، ریالی دستمزد میگیرند، هزینههایشان با تورم بالا میرود، درآمدهایشان نه.
همزمان با برگزاری بیست و هشتمین نمایشگاه چاپ و بستهبندی، آرزو کنیم که این رویداد مبارک، سرآغاز گذر از رنجها، پایان کرونا و عادی شدن اقتصاد و کسب و کارها باشد.
سردبیر