صنعت چاپمصاحبهمقالات تخصصی

غلامرضا شجاع رئیس تشریفات نمایشگاه چاپ و بسته‌بندی:

وقتی مقامات با مشکلات صنعت چاپ آشنا شوند
این مسایل را در تصمیم گیری ها در نظر می گیرند

غلامرضا شجاع نماینده تشکل‌های صنعت چاپ استانها و مصرف‌کنندگان کاغذ و رئیس تشریفات بیست و هشتمین نمایشگاه صنعت چاپ و بسته‌بندی، سر و کارش با وزیر و وکیل بود. با او در باره اثربخشی بازدید این میهمانان ویژه صحبت می کنیم.

ما به عنوان مسئول تشریفات از حدود ۲۵۰ نفر از مسئولین دولتی، نمایندگان مجلس، روسای اتحادیه‌های کل کشور، انجمن‌ها و تعدادی از نخبگان صنعت چاپ و دانشگاه وآنهایی که جزو نخبگان و متخصصین در حوزه چاپ هستند و روسای اتحادیه‌های سراسر کشور به طور کتبی جهت بازدید از نمایشگاه دعوت به عمل آوردیم. سال گذشته تعداد بازدیدکنندگان‌مان خصوصا از نمایندگان مجلس خیلی بیشتر بود؛ سال گذشته ۱۵ نماینده مجلس برای بازدید آمدند ولی امسال تعداد کمتری، ۴ نفر از نمایندگان مجلس آمدند که حتی دو نفرشان هم با ما هماهنگ نکرده بودند.
آقای حاجی بابایی نماینده مردم همدان و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه وقت خیلی خوب و مفصلی برای نمایشگاه گذاشت و نزدیک به حدود ۳ساعت در نمایشگاه بود و از سالن‌ها دیدن کرد، از یک کتاب در غرفه پیام همدان (آقای طاعتی) که در ارتباط با شهدای فرهنگی که در جبهه‌های جنگ شهید شده بودند، رونمایی داشتیم و در همان‌جا به صورت آنلاین با تعداد زیادی از خبرنگاران و روزنامه‌‌های استان-های کشور یک مصاحبه مجازی ترتیب دادند.
از مسئولین هم آقای دعایی (نماینده ولی فقیه در روزنامه اطلاعات و عضو شورای مصلحت نظام) آمده بودند، معاون فرهنگی وزارت ارشاد آقای دکتر یاسر احمدوند و مدیر کل‌ چاپ و نشر، مدیر کل استان تهران آقای دکتر جاویدان آمده بودند. از مسئولین صمت هم تعدادی آمده بودند که در طول نمایشگاه و در افتتاحیه تشریف داشتند. تقریبا از حدود ۱۲ استان کشور روسا و هیئت‌مدیره‌های اتحادیه در این ۴ روز به صورت پراکنده از نمایشگاه بازدید کردند و تعداد زیادی از کارشناسان وزارت ارشاد از استان‌های مختلف در نمایشگاه حضور یافتند، چون در محل تشریفات یک قسمتی را در اختیار وزارت ارشاد قرار داده بودیم که کارشناسان استان‌های کشور بتوانند آنجا بنشینند و درباره مسائل صحبت ‌کنند. از خیلی از مسئولین، نخبگان و متخصصین مصاحبه‌های زنده و آنلاین همان موقع در نمایشگاه گرفته شد. مراسمی هم با نام چهره‌های ماندگار در نمایشگاه برگزار شد، مراسمی هم روسای تابلوساز‌های کشور با اتحادیه چاپ در تشریفات داشتند. پیشکسوتان زیادی از حوزه صنعت چاپ از تهران و سایر استان‌ها در قسمت تشریفات حضور پیدا می کردند که پذیرایی می شدند و با آنها تبادل نظر می شد.
من فکر می‌کنم نمایشگاه، برگزاری یک تظاهرات قانونی برای رساندن صدای اهالی چاپ به مسئولین و دست اندرکاران چاپ است.
دولت اگر در این زمانی که ما گرفتار تحریم‌ها هستیم و یک مقداری در ارتباط با این قانونی که تنها و تنها در ایران هست که نمایشگاه در بخش‌های مختلف برگزار می‌کنند، یعنی برای خارجی‌ها می‌گویند قیمت را باید یورو و داخلی‌ها ریال بدهند و این تفاوت خیلی خیلی زیاد است. به خاطر همین مسئله ما سالها است شاهد وجود ماشین‌آلات نو و با تکنولوژی‌های روز در نمایشگاه نیستیم. من اگر جای مسئولین دلسوز وزارت صنعت معدن و تجارت بودم ، می‌گفتم هرکسی ماشین‌آلات از خارج بیاورد غرفه مجانی و حتی هزینه‌های ایاب و ذهاب و هزینه‌های هتل را نیز می‌دهیم. این منطقی است که تمام نمایشگاه‌داران دنیا وقتی که می‌بینند با عدم حضور ماشین‌آلات روز و تکنولوژی جهان مواجه می‌شوند تخفیفات و امتیازاتی برای آوردن ماشین انجام می‌دهند.
بازدید‌های مقامات از نمایشگاه چه دستاوردی برای خانواده چاپ داشت ؟ آیاحمایتی کردند؟
بله، می‌آیند بازدید می‌کنند بعضی از آنها آشنایی با توانمندی‌های صنعت چاپ ندارند ولی وقتی می‌آیند چاپخانه‌های بزرگی را که در نمایشگاه هستند و نمونه‌های محصولات شان را می‌بینند و ما به آنها توضیح می‌دهیم که مثلا جعبه‌هایی که می‌بینید، جعبه آبمیوه را که می‌بینید، این سرنگی که می‌بینید و تعداد زیادی محصولاتی که قبلا وارداتی بوده، الان دارد در داخل ایران تولید می‌شود، با این صنعت آشنا می‌شوند و برای‌شان جذابیت دارد. یا مثلا غرفه‌گذاری که می‌گوید این کاغذ را قبلا از خارج وارد می‌کردیم الان داریم در ایران تولید می‌کنیم. این‌ها مزیت‌هایی است که مسئولین چه مجلسی، چه دولتی با توانمندی‌های صنعت چاپ آشنا می شوند و آن ذهنیتی که آقایان خیلی‌های شان دارند که چاپ را فقط در کتاب و مطبوعات می‌بینند، وقتی با این محصولات گسترده و حتی پیچیده مواجه می‌شوند، آن را جدی می گیرند. بعد از این جلسات هم در مجلس و در دولت با عزیزان جلساتی برای پیگیری می‌گذاریم، البته ما در ارتباط با صنعت چاپ هستند مجلس، بیشتر با کمیسیون‌هایی مثل صنایع، برنامه و بودجه و فرهنگی مرتبط هستیم. آنها در حد امکان می‌توانند کمک‌هایی به صنعت چاپ بکنند هرچند واقعا الان نه فقط صنعت چاپ بلکه اکثر صنایع ما زمینگیر شده اند. می دانید که ما در تامین مواد اولیه مشکل داریم، از سال گذشته تا حالا قیمت‌های مواد اولیه چندین برابر شده و وقتی برای مقامات این مشکلات را توضیح می‌دهیم، بالاخره در تصمیم گیری ها و قانون گذاری و اجرا، این مسایل را در نظر می گیرند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
باز کردن چت
1
سلام👋
آیا سوالی دارید که من بتوانم پاسخ دهم؟