در هر دقيقه در فضاي اينترنت چه اتفاقي رخ ميدهد؟ چند سرچ در جستجوي گوگل انجام ميشود؟ پاسخ در سال گذشته ميلادي ۴/۲ ميليون سرچ در هر دقيقه بود اما امسال از ۵/۳ ميليون سرچ نيز بيشتر شده است. مطمئنا با گسترش روزافزون نفوذ اينترنت و دسترسي افراد بيشتري به آن، اين ارقام تقويت نيز خواهند شد. در اين مقاله نکاتي راجع به جستجو در موتور جستجوگر گوگل و توصيههايي براي بهتر ديده شدن درجستجوهاي گوگلي ارائه ميشود که بسيار خواندني است.
بخش عمدهاي از ترافيک جستجوي مطالب و سايتها در اينترنت نيز بر دوش غول کاليفرنيايي، گوگل خواهد بود. بله اينترنت يک غول بزرگ است، اکثر ما نيز اين غول را ميشناسيم و بلديم چطور براي يافتن مطلب يا سايت موردنظرمان از آن استفاده کنيم؛ اکثر ما به جستجو کردن تسلط کافي داريم، اما آيا ميدانيم چطور بايد خود را در صدر نتايج جستجو قرار دهيم؟ اکثرا بر اين امر تسلط نداريم. امروزه براي هر کسبوکاري بهويژه کسبوکار نوپا و استارتاپها اهميت دارد که در فضاي مجازي و جستجوي گوگل به درستي ديده شوند. اگر هم شما بخواهيد براي ديده شدن بهتر کاري انجام دهيد با انبوهي از مطالب از کارشناسان مختلف روبهرو ميشويد که نکاتي را به شما گوشزد کردهاند اما اگر متني خوانديد که به اندازه کافي به اهميت اعتماد نپرداخته بود، آن متن را کلا رها کنيد!
اهميت اعتماد
همه ما اهميت و جايگاهمحوري اعتماد را در جهان واقعي ميدانيم. پايه تمام روابط و سنگبناي موفقيتهاست. شنيدهايد که وارن بافت ميگويد: ”۲۰ سال طول ميکشد تا شهرت به دست آيد و تنها ظرف ۵ دقيقه ميتواند از دست برود”. خب اين چه ارتباطي به ياد گرفتن سئو دارد؟ خلاصه و مختصر: بدون اعتماد شما هيچ چيزي نداريد. اگر داريد سئو کار ميکنيد و وقت خود را صرف کار روي شبکههاي وبلاگي (PBN) و نقشههاي لينکي ميکنيد بدانيد که درحال تلفکردن وقت خود هستيد.
در عوض به جاي تلاش براي شکستن و دورزدن قوانين روي ايجاد اعتماد تمرکز کنيد. با اين کار شما خود را از قوانين گوگل که مدام تغيير ميکنند تا بتوانند بهتر افرادي که دنبال ميانبر ميشوند را کاملا در امان نگه ميداريد. اگر در ابتدا بيشترين کار براي کمترين پاداش را انجام نميدهيد پس درحال اتلاف وقت خود هستيد. ممکن است روشهاي کوتاه مدتي براي ارتقاي رنکينگ خود انجام دهيد اما اين کارها در گذر زمان پايدار نيستند و خوب هدف اصلي همين است، کاري کنيد که در گذر زمان پايدار باشد.
در اين مطلب ابتدا عناصر اساسي و بنيادي سئو را تشريح ميکنيم سپس ۱۲ قانون قطعي براي در صدر نتايج جستجوي گوگل ايستادن را بيان خواهيم کرد.
عناصر پايهاي اعتماد
در کل سه پايه اصلي براي اعتماد گوگل وجود دارد. براي پيادهسازي و درک سئو هر چقدر بيشتر روي اين موارد کار کنيد موفقتر خواهيد بود:
۱- طول زمان فهرست گذاري
در نظر بگيريد که هر چقدر زمان بيشتري از آشنايي شما با کسي بگذرد بيشتر ميتوانيد در رابطه با او اعتماد کنيد. مادامي که او با شما خوب رفتار کند و کار پنهاني يا به وضوح غلط انجام ندهد اين اعتماد شما بيشتر خواهد شد. گوگل نيز با سبک مشابهي کار ميکند وقتي درمورد اعتماد درطول زمان صحبت ميکنيم منظور زمان گذشته از لحظه فهرستگذاري شدن است (لحظهاي که گوگل براي اولين بار شما را پيدا ميکند و شما را در فهرستهاي خود قرار ميدهد.) البته از اين زمان مهمتر اتفاقاتي است که در طول اين زمان رخ داده است.
عجله نکنيد، اعتماد کردن گوگل به شما يک شبه به وجود نميآيد، با حفظ کيفيت به کار خود ادامه دهيد، گوگل به مرور به شما اعتماد خواهد کرد.
۲- محتوا
محتوا کاملا حياتي است. اين که چقدر خوب نوشته شده باشد و چقدر ارزش براي جستجوگر به همراه بياورد نيز براي موفقيتش در نظر گوگل کاملا ضروري است. بخش عمدهاي از ۱۲ قانون که در ادامه خواهيم آورد نيز بر پايه همين قائده بنا شدهاند. مسير ايجاد محتواي دقيق و جذاب که براي مصرفکننده نهايي ارزش بالايي به همراه ميآورد را با دقت طي کنيد تا به تسلط کامل در جستجو برسيد.
۳- موثق بودن
موثقبودن به داشتن لينک در ديگر سايتها برميگردد. اما همه چيز فقط تعداد لينکها نيست. آنچه مهمتر از تعداد لينکهاست کيفيت و اعتبار لينکها است. اينکه لينکها از چه سايتهايي آمده باشند، طبيعي هستند يا غيرمعقول و ساختگي؟ همه لينکها از يک سايت آمدهاند يا از سايتهاي معتبر مختلف از سرتاسر جهان؟ چه تعداد از لينکها توسط گوگل پيدا شدهاند و چقدر ديگر افراد روي اين لينکها کليک کردهاند همگي از تعداد لينکها مهمتر هستند. اين اعتبار و موثقبودن نيز در طول زمان به دست ميآيد و تلاش براي ايجاد آن بهصورت صوري و يک شبه بيشتر آسيبزا خواهد بود. گوگل با استفاده از الگوريتمهايي ميتواند شبکههاي وبلاگي را شناسايي کند و براي استفادهکنندگان از آنها امتياز منفي قائل شود. (شبکههاي وبلاگي مجموعهاي از سايتها و بلاگهاي صوري متعلق به يک نويسنده هستند که مدام به يک ديگر لينک ميشوند.)
۱۲ قانون بنيادي جستجو
۱- سرعت سايت
برخي ويژگيهاي سايت شما باعث ميشوند تا در نتايج جستجوي گوگل در جايگاه مناسبي قرار بگيريد و سرعت سايت يکي از مهمترين آنهاست. اين مسئله از چند عامل در الگوريتمهاي مختلف گوگل نشأت گرفته است. شما بايد مطمئن باشيد که سايتتان سريع لود ميشود، آن هم نه فقط در همان منطقه جغرافيايي و کشور خودتان بلکه در سرتاسر جهان. از اين چند ابزار نيز ميتوانيد کمک بگيريد:
از Google Page Speed کمک بگيريد تا سرعت صفحه خود را آناليز کنيد. توضيحات اين گزارش را نيز مدنظر قرار دهيد؛ علاوهبر اين ميتوانيد از ابزارهايي نظير GTMetrix , Pingdom و Varry نيز استفاده کنيد.
اگر سايت شما در سرتاسر جهان بيـنـنـده دارد ميتوانـيـد از يک CDN
(شبکه ارائه محتوا) استفاده کنيد تا محتواي سايت شما در همهجا با سرعت مناسب لود شود و سرعت آن منحصر به منطقه خود شما نباشد. علاوهبر اين ميتوانيد از سايتها و ابزارهاي ارتقا سرعت نظير ابزارهاي Caching نيز استفاده کنيد.
علاوهبر اينها درنظر داشته باشيد بخش عظيمي از کاربران اينترنت با موبايل خود از نت استفاده ميکنند. پس يادتان نرود از ابزار AMP گوگل نيز براي مناسب سازي سرعت سايت در موبايل نيز استفاده کنيد. سايت AMP Analytics نيز بسيار مفيد است.
۲- تجربه کاربري
گوگل واقعا به تجربه کاربري اهميت ميدهد. البته اين مسئله قديمي است و منحصر به الان نيست. بسياري از تغييرات در الگوريتمها در سالهاي اخير بر روي داشتن تجربه کاربري عالي براي کاربران تمرکز کردهاند. اين توصيهها قطعا ميتواند مفيد واقع شود:
استفاده از تبليغات و بنرها را در صفحه اول سايت (بخشي که قبل از اسکرول ديده ميشود) را کمتر کنيد
حرکت در سايتتان و رفتن از بخشهاي اصلي به يکديگر را راحتتر کنيد.
از حرکات و تکنيکهاي غيرمعقول مثل ارسال به آدرسهاي ديگر؛ محتواي پنهان (با اين کار محتوايي که به موتور جستجو نشان داده ميشود متفاوت از محتواي ديده شده توسط کاربر است) يا غيره استفاده نکنيد. اين کارها در طول زمان باعث ميشود گوگل به شما نمره منفي بدهد و اعتبار شما را کم قلمداد کند.
۳- اعتبار دامنه
اعتبار دامنه و تعداد لينکهاي ورودي به آن بايد در هر آموزش سئو ذکر شود. همانطور که بيان شد مهمتر از تعداد لينکهاي برقرار شده منبع و کيفيت آن لينکهاست، اين امر هم يکشبه محقق نميشود. پس به جاي تلاش براي تحول در زمان کوتاه بلندمدتتر نگاه کنيد و سعي کنيد با ايجاد و کسب لينکهاي معتبر از سايتهاي خوشنام و معتبر در طول زمان اعتبار سايت خود را افزايش دهيد.
۴- کيفيت محتوا
کيفيت محتوا براي سئو اهميت بسيار زيادي دارد. چقدر خوب نوشته شده است؟ آيا پر از غلطهاي نگارشي و تايپي و گرامري است و بهخوبي مرتب نشده است؟ آيا ارزش زيادي را به خواننده منتقل ميکند يا فقط طوري ظاهرسازي شده است تا بتواند يک کليدواژه را بيان کند؟ الان ديگر نميتوانيم از کيفيت سرسري عبور کنيم؛ شايد ميشد چند سال پيش اينکار را انجام داد و موفق باقي ماند اما امروزه اگر روي کيفيت وقت نـگذاريد درحال تلـف کـردن زمـان خود هـستـيـد.
۵- طول محتوا
اندازه يک مطلب مهم است، اما نبايد اطناب زيادي داشته باشد. بلکه خواسته ما نوشتن مطلبي است که خواننده واقعا از آن استفاده کند. ترجيجا بيشتر از ۲۰۰۰ کلمه و کمتر از آن فايده چنداني نخواهد داشت. وقتي اعتبار دامنه شما بالا باشد و مطالب اصيل و طولاني را ارائه دهيد بليط طلايي پيشرفت خود را بهدست آوردهايد.
بررسيهاي مختلفي به اين نتيجه رسيدهاند که صفحههاي با رتبه يک عمدتا ۲۰۰۰ کلمه يا بيشتر محتوا دارند. براساس مطالعات انجام شده توسط Backlinko روي دادههاي عرضه شده توسط SEMRush ميانگين طول مقالات صفحات نخست جستجو ۱۹۸۰ کلمه بوده است.
آيا مقالات طولاني رتبههاي بهتري بههمراه ميآورند؟ بله؛ علاوهبر رتبههاي مناسب اين مطالب ارزش و آورده بيشتري به خواننده ميدهند؛ بيشتر به اشتراک گذاشته ميشوند که باعث افزايش اهميت و بهبود جايگاه آنها در طول زمان ميشود. علاوهبر اين ممکن است اين مطالب بهعنوان مرجع توسط ديگر مطالب لينک شوند که اعتبار زيادي براي شما ايجاد خواهد کرد.
۶- کليدواژه کانوني
واضح است که کليدواژههاي کانوني که مشخصکننده موضوع و هدف متن هستند براي گوگل اهميت دارند و هميشه اهميت داشتهاند. موتورهاي جستجو نظير گوگل ميخواهند بدانند که بهطور قطعي يک بخش از متن به کليدواژه کانوني مربوط است. اما شما نميتوانيد اين قضيه را تشديد کنيد. شما نميتوانيد بهصورت غيراساسي و بيش از حد از کليدواژه کانوني استفاده کنيد. بايد کاملا طبيعي بخشي از متن شده باشد. در واقع بايد درحاليکه براي انسانها نوشته شده بتواند موتور جستجو را نيز هدف قرار دهد.
بهترين راه براي انجام اين کار چيست؟ گوگل از جستجوي معنايي استفاده ميکند و حالا هم از روش جستجوي فهرستداري مخفي معنايي (LSI) استفاده ميکند. اين روش يک روش پيشرفته است که به گوگل اجازه ميدهد بفهمد معناي عبارات و جملهها تا چه ميزان با کليدواژه کانوني همخواني دارد. پس گوگل ميتواند تشابه و همخواني متن با کليدواژهها را درک کند.
کليدواژهها را در متن استفاده کنيد، نه فقط در متن بلکه در عنوان، توضيحات متا، و آدرس URL. بايد حتما از کليدواژه در آدرس صفحه و عنوان صفحه استفاده کنيد با يک فهرست دقيق که داراي کليدواژه کانوني است آن را به عنوان URL صفحه مربوط کنيد. علاوه بر اين از شلوغ کردن عنوان URL خودداري کنيد و کلمات زيادي را در آن قرار ندهيد.
۷- حضور چندرسانهاي
امروزه پادکستها و ويدئوها در اوج توجه قرار گرفتهاند. گرچه اهميت متون نوشتاري کماکان بالا خواهد بود اما با توجه به افزايش سرعت اينترنت در سراسر جهان، اين مدل از رسانههاي سريعتر بيشتر بين مردم جا باز خواهند کرد. علاوه بر اين امروزه موتور جستجوي گوگل بهدنبال ارتقاي درک خود از ساختار ويدئوها و صداها و عليالخصوص تصاوير دارد.
يک نکته بسيار مهم که بايد در نظر داشته باشيد اين است که حتما يک تصوير با کيفيت و بزرگ به همراه نوشته خود ارائه دهيد.
۸- تعامل
محتواي شما تا چه اندازه درگير کننده است؟ آيا باعث ميشود مخاطب به خواندن آن ادامه دهد يا بعد از خواندن يکي دو پاراگراف آن را رها ميکند؟ گوگل تفاوت را ميفهمد. شما بايد روي تعاملي و درگيرکننده بودن محتوا تمرکز کنيد. چند راه براي اينکار هست البته بايد در نظر بگيريد که مخاطب بايد چند دقيقه با مطلب شما درگير باشد و هر چه طولانيتر بهتر!
– تمرکز خود را روي موضوع اصلي حفظ کنيد و از اصل مطلب دور نشويد.
– از ليستهاي شماره دار و بولتها استفاده کنيد (باعث بهبود خوانايي مطلب ميشود).
– مطلب را با عنوان و تيتر بخشبندي کنيد.
– مطلب را روان و قابل فهم ارائه کنيد تا مخاطب به خواندن آن جذب شود.
۹- مناسب سازي براي موبايل
امروزه تعداد جستجوي وب در موبايل با کامپيوتر برابري ميکند و حتي بيشتر هم شده است. اگر صفحه سايت شما به درستي روي موبايل بارگذاري نميشود پس کلا درحال کار بيهوده هستيد. سايت شما بايد تعاملي باشد. بايد روي موبايل و تبلت و کامپيوتر به درستي لود شود و البته سريع باشد. شما ميتوانيد از سازوکار Bootstrap روي وردپرس براي انجام اينکار استفاده کنيد و با استفاده از يک پوسته پاسخگو براي موبايل سايت خود را براي نمايش با موبايل مناسبسازي کنيد.
۱۰- سطح خوانايي صفحه
لازم نيست براي رسيدن به رتبه اول در جستجوي گوگل در حد دکترا و مقالات پيشرفته علمي بنويسيد اما بايد سطح و محتواي شما از عموم مطالب موجود بهتر باشد. در برخي موارد بهويژه موارد خصوصي ممکن است نوشتههايي با سطح پايينتر از معمول هم موفق باشند اما در کليدواژههاي تخصصي که سايتهاي مختلفي براي آنها مطلب مينويسند بايد در سطح بالاتري ظاهر شويد و حرف تازهاي را از نگاه حرفهاي بيان کنيد. بايد سطح خوبي از واژگان داشته باشيد، تسلط زباني و نوشتاري خوبي داشته باشيد تا بتوانيد کيفيت محتواي خود را با قالب خوبي که ارائه ميدهيد ارتقا دهيد. اگر ميخواهيد مطلب اول گوگل باشيد سعي کنيد به جاي دبيرستاني بودن دانشگاهي باشيد!
۱۱- ارجاع به منبع
به منابعتان ارجاع دهيد، اگر به يک مطالعه و تحقيق که مطلب شما را تاييد ميکند اشاره ميکنيد به آن مطلب ارجاع دهيد و لينک بگذاريد. به ياد داشته باشيد که اينترنت بر پايه لينکها ساخته شده است. به همه منابع ارجاع دهيد تا علاوه بر ارتقاي پشتوانه مطلب بتوانيد اعتبار خوبي براي سايت خود بسازيد و خود را حرفهاي و موثق جلوه دهيد. استفاده از لينکها در زمان ارائه يک مبحث علاوه بر بهبود نوشته شما در بهتر کردن سئو نيز بسيار موثر خواهد بود.
۱۲- به بينش منحصر به فرد خودتان برسيد
مطلب شما بايد به بينش و نگرش خاص و منحصر به فرد شما برسد. مطالب اين و آن را از اينترنت در سايت خود بازنويسي نکنيد، ويژگي و نگارش خاص خود را داشته باشيد، طوري بنويسيد که امضاي منحصر به فرد شما پاي تمام مطالب شما باشد. مطلب و محتواي شما از ديگران متمايز شده باشد و مخاطب بتواند بدون آنکه نام نويسنده را ببيند پي ببرد که مطلب متعلق به شماست، در واقع بتواند امضاي شما را در تمام نوشته تان حس کند. کار خود را با بينش خود ارائه دهيد، قلمتان را به دست خودتان بسپريد نه دست ديگران. اينها نشانگر اين است که شما با عمق بالايي به مطلب فکر کرده ايد، در موردش مطالعه کردهايد تا يک مفهوم جديد را با بينشي مشخص و دقيق به مخاطب منتقل کنيد؛ همه اينها دير يا زود شما را از نويسندگان معمولي متمايز ميکند و به شما در بهتر ديده شدن کمک شاياني خواهد کرد.
به نقل از:
entrepreneur.com