الگوی تا زدن

یک طرح قدیمی از صفحات خورشیدی ماهوارهای، الهامبخش یک ماده بستهبندی جدید شده است. در دهه ۱۹۶۰، بیشتر ماهوارهها از صفحات خورشیدی برای تأمین انرژی خود استفاده میکردند. در اوایل دهه ۱۹۷۰، دانشمندان به دنبال راهی برای ارسال ماهوارههایی به فضا بودند که صفحات خورشیدی بزرگتری داشته باشند، اما چالش اصلی اندازه و وزن آنها بود.
دکتر کوریو میورا (Koryo Miura) و همکارش ماساموری ساکاماکی (Masamori Sakamaki) برای حل این مشکل به اوریگامی ( هنر تا کردن کاغذ) رو آوردند. نتیجه کارشان تا میورای (Miura Fold) بود، که بر اساس آن کاغذ به صورت متوازیالاضلاع های کوچک تا می خورد.
توسعه این روش ۲۰ سال طول به طول انجامید، اما در سال ۱۹۹۵، سازمان ملی اکتشافات فضایی ژاپن (JAXA) اولین ماهوارهای را به فضا فرستاد که از صفحات خورشیدی تاخورده به روش میورا استفاده میکرد. در دهه ۲۰۰۰، ناسا (NASA) و همتای اروپاییاش ESA شروع به مطالعه تا میورا برای کاربردهای آینده کردند.
شرکت ZeroOne در ژاپن از تا میورا برای نقشهها استفاده کرد، و اکنون، مرکز تحقیقاتی VTT فنلاند در حال استفاده از این تکنیک در بستهبندی است.
برای خرید و فروش ماشینآلات، تجهیزات و مواد مصرفی کلیک کنید!
با استفاده از مقوا و زاویه های تند به متوازیالاضلاعها، محققان VTT یک بستهبندی ارایه کرده اند که میتواند جایگزین فوم پلیاستایرن (EPS) شود.
میتوانید تصور کنید که در آزمایشگاه فریاد میزنند: “متوازیالاضلاعهای بسیااااار خفن!!!” (البته به زبان فنلاندی!)
اما ظاهراً تمام خلاقیتشان را روی تا زدن گذاشتهاند، نه روی نام محصول—چراکه بهسادگی آن را فولد FOLD نامیدهاند!
این بستهبندی از ضایعات چوب ساخته میشود و کاملاً قابلبازیافت است، برخلاف فوم پلیاستایرن (EPS). ، طراحان بستهبندی احتمالاً فولد را به پلی استایرن ترجیح خواهند داد، چون فولد خیلی زیباتر است.
محققان میگویند:
“در بستهبندی محصولات لوکس، مانند صنایع آرایشی، زیبایی بستهبندی بخش مهمی از تجربه مشتری است. فولد تجربهای مدرن و دوستدار محیطزیست است که نسبت به روشهای سنتی مانند پلاستیک حباب دار یا فوم پلیاستایرن، انتخاب بهتری است.”
البته، بر خلاف پلاستیک حباب دار ، نمیتوانید با فولد حباب بترکانید! اما باز هم بهتر از آن بستهبندیهای مزاحمی است که هنوز هم بعضی از شرکتهای حملونقل اصرار به استفاده از آن دارند.