گزارشمصاحبه

دیدگاه شرکت‌کنندگان در نمایشگاه چاپ و بسته‌بندی تهران

کمبود ما در IML، قالبسازی است نه دایکات

حسین لطیفی، مدیرعامل مجتمع صنایع پلاستیک پگاه یزد، در توضیح چاپ IML گفت: پلیمر و چاپ آن شاخه‌های مختلفی دارد وIML یکی از زیر شاخه‌های آن است که روی ظروف پلیمری اعمال می‌شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا مشکلات دستگاه‌های دایکات که در گذشته وجود داشتند، رفع شد‌ه‌اند گفت: آن دستگاه‌های دایکاتی که که مشکل‌ساز می‌شوند از نوع ابتدایی و قدیمی‌اند وگرنه ما تا الان مشکلی در دستگاه‌های دایکات نه در گذشته نه در حال حاضر نداشته‌ایم.
وی در رابطه با تنوع قالب‌های شرکت پگاه یزد گفت: هر واحد بنابر استعدادی که دارد طبیعتا باید تنوع و نوآوری داشته صنایع ما نیز طبق نوآوری‌های انجام شده حدود صد نوع قالب و طرح‌های مخنلف دارد که بتواند پاسخگوی کارخانه‌های معتبردر ایران و خارج مثل: رامک، کاله، دامداران، پاک، رضوی، پگاه‌های ایران و غیره باشد.
با این حال تاسف برانگیز است که علی‌رغم آنکه ایران کشوری صنعتی و توانمند است، در زمینه قالب‌ها فعالیت کمرنگی داشته و از نظر کیفیت، سرعت و جذابیت نتوانسته پاسخگوی نیاز ما باشد. در نتیجه مجبور به واردات قالب از کشورهای صاحب نظر شدیم چرا که این صنعت ظریف و پیچیده است و تکنولوژی بسیار بالایی را می‌طلبد. پس اجباراً دست نیاز به کشورهایی مانند: کره و ترکیه دراز کردیم تا بتوانیم کیفیت محصولاتمان را تضمین کرده و ارائه دهیم.
وی افزود: ما مشتریانی داشتیم که خواهان قالب‌های خاصی بودند و اگر درخواست آنها بنابر استانداردهای تعریف شده‌ی ما زیاد باشد، هزینه قالب را از آنها دریافت نمی‌کنیم چون هزینه قابل توجهی را می‌طلبد. به عبارتی قالب، مونوپل واحد درخواست کننده می‌شود.
لطیفی ادامه داد: در حال حاضر ماشین‌هایی با مدل‌ها ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ از خارج وارد کرده‌ایم تا بتوانند نیاز خانواده چاپ و بسته بندی را تامین کند.
وی همچنین در رابطه با استاندارد‌های بهداشتی این ظروف گفت: برخی واحدهای کوچک و زیرپله‌ای به‌دلیل آنکه تحت پوشش سازمان استاندارد و وزارت غذا و دارو نیستند و چون تاکیدی برکیفیت ندارند محصول خود را با قیمت کمتری در بازار ارائه می‌دهند در حالی که واحدهای صنعتی با حجم بالای تولید باید طبق استانداردهای جهانی ظروف شان را ارائه دهند تا بتوانند در عرصه صادرات قدم گذاشته و حرفی برای گفتن در جامعه بین الملل داشته باشند.
کیفیت مطلوب قالب‌ها و شرایط مساعد چاپ باعث می‌شود که آلودگی ثانویه میکروبی از بین رفته و تاریخ مصرف را در صنعت لبنی بالا ببرد.
لطیفی ادامه داد: محصولات ما از طریق معاونت غذا و دارو و دانشکده پزشکی هر استان مورد بررسی و سپس از نظر بهداشت محیط زیست و سلامت بهداشت جامعه مورد تایید قرار می‌گیرد. همچنین لازم به ذکر است تمام ظروفی که دارای پروانه ساخت باشند، مورد تایید وزارت‌خانه است و مشکل ساز نخواهد بود. نکته قابل توجه اینکه به این ظروف طلای کثیف می‌گویند و افرادی با جمع اوری و جداسازی آنها را بازیافت می‌کنند و به چرخه تولید بازمی‌گردانند تا در تولید محصولاتی مانند تسمه و لوله و نخ و غیره از آن‌ها استفاده شود که در نهایت کشورهایی مانند ترکیه صادر می‌شود.
شایان ذکر است باید فرهنگسازی شود که این ظروف در محیط طبیعی رها نشود که اگر رها شود گویی پولی‌ست که دور ریخته شده، چرا که می‌گویند مواد اولیه واحدهای صنعتی را تامین می‌کند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
باز کردن چت
1
سلام👋
آیا سوالی دارید که من بتوانم پاسخ دهم؟