وبگردی
اینجا، آنجا، همه جا، چاپ و کمی آنسوتر از چاپ
گروه ترجمه
کارتهای تاروت برای دوران کرونا
تاروت مجموعهای از کارتهای بازی است که از نیمه قرن ۱۵ میلادی در قسمتهای مختلف اروپا مانند فرانسه و ایتالیا برای ورقبازی گروهی مورد استفاده قرار گرفته است. از اواخر قرن ۱۵ تا به امروز پیروان آن و نهانجویان (کاوشگران دانشهای مخفی و رازآلود) تاروت را وسیلهای برای پیشگویی و حتی گذرگاهی در سیر بعد ذهنی و روحانی قلمداد میکنند. در هر حال تاروت اصولاً جنبه فالگیری دارد.
به تازگی یک انیماتور به نام استیواسپر مجموعهای از کارت تاروت با تم کرونا طراحی و عرضه کرده است. یک نهانجوی حرفهای او را یاری کرد. این کارتها در حقیقت تجلی روح زمانهای هستند که ما در آن زندگی میکنیم به این دسته ورقها کرونا تاروت میگویند.
ظهور جسمانی گوگل
با دنباله روی از اپل و مایکروسافت و حتی آمازون، گوگل نیز به تازگی یک فروشگاه در شهر نیویورک دایر کرده است.
مغازه جدید در محله چلسی نیویورک، همان جایی که دفاتر گوگل قرار دارند، واقع شده است. فروشگاه گوگل مجموعه متنوعی از محصولات گوگل از جمله تلفنهای پیکسل، تجهیزات هوشمند خانگی Nest، و کالاهای الکترونیکی دیگر را به فروش میرساند. مشتریان میتوانند از طریق آنلاین کالاهای این مغازه را سفارش دهند یا برای تحویل آن شخصا به مغازه مراجعه کنند.
خبر خوش برای طرفداران مد
یک مخترع ایتالیایی خوش ذوق به نام ورونیکا کریسا فالی کفشی ساخته که پاشنه آن مثل تلسکوپ کوتاه و دراز میشود. ارتفاع پاشنه این کفش میتواند از ۵ سانتیمتر به ۷ سانتیمتر افزایش پیدا کرده و بعد دوباره کاهش پیدا کند. به گفته سازنده کفش این قابلیت به خانم ها اجازه می دهد کارایی و مد را یک جا و در قالب یک کفش در اختیار داشته باشند. شرکت خانم کریسافالی که تریلی (Trilli) نام دارد دو مدل این کفش را به قیمت ۱۱۰ دلار بفروش میرساند. هزینه طراحی و تولید این کفش نیز از طریق درخواست کمکهای نقدی از دوست داران این طرح به صورت آنلاین تأمین شده است.
عکس پنیر، دزد را لو داد
عکس یک پنیر که در شبکههای اجتماعی منتشر شده بود باعث شد مردی به ۱۳ سال زندان محکوم شود. پلیس انگلیس توانست هویت یک قاچاقچی مواد مخدر به نام کارل استیوارت را با استفاده از جزئیات این عکس کشف کرده او را به خاطر اقدام به فروش کوکائین، هروئین و دیگر مواد مخدر دستگیر و به زندان بیاندازد. نام این پنیر Stilton است.
استیوارت با قراردادن این عکس در شبکههای اجتماعی دو خطای فاحش مرتکب شد. اول اینکه پنیر تصویر کامل اثر انگشت و کف دست او را نشان میداد. پلیس انگلیس با تجزیه و تحلیل این جزئیات موفق شد هویت او را کشف کند. در حال حاضر تکنولوژی مدرن امکان تشخیص اثر انگشت و ثبت آن از طریق یک عکس را فراهم میآورد.
دومین اشتباه استیورات استفاده از شبکه اجتماعی EncroChat است که حفرههای امینی فراوانی دارد و مثل دیگر شبکه اجتماعی از جمله تلگرام به خوبی به رمز تبدیل نمیشود (Encrypted). به همین خاطر متخصصان پلیس توانستند به راحتی به هویت کسی که این عکس را در شبکه اجتماعی EncroChat گذاشته پی ببرند.
پارچه تفلونی هم به بازار آمد
اولین پارچهای که با استفاده از گیاهان ساخته شده و لکه، چربی و دیگر آلودگیها را دفع میکند به بازار عرضه شد. همه ما با برند تفلون آشنا هستیم. این ماده در تولیدات و صنایع مختلف از خودرو تا لولهکشی استفاده میشود. حالا از این کوتینگ در صنایع پارچه استفاده میشود. استفاده از این کوتینگ باعث میشود تا پارچه کیفیت و دوام زیادی پیدا کند و در ضمن ضد آب، لکه، چربیها و دیگر آلودگی ها شود.
دزد ناشی به کاهدان (ببخشید به قنادی) زد
یک سارق در شهر میلواکی آمریکا برای سرقت مکان اشتباهی را انتخاب کرد و همین امر باعث شد. دستگیر شود. سارق نگون بخت سراغ یک شیرینی فروش رفته بود ولی دوربینهای امنیتی شیرینی فروش تصویر او را ضبط کرده بودند. صاحب شیرینی فروشی هم عکس او را با استفاده از چاپ دیجیتال روی شیرینی و کیکهای خود چاپ کرده و به همه مشتریانش و خریداران ارسال کرد. یک افسر پلیس که گزارش مربوط به سرقت را خوانده بود و دست بر قضا شیرینی نیز به دستش رسیده بود چهره او را تشخیص داد و پلیس موفق شد او را دستگیر کند.
گرگ و آدمها
آیا شما یکی از طرفداران جان اشتاین بک نویسنده معروف آمریکایی هستید؟ خب ما هم طرفدارش نیستیم ولی به هر حال در دبیرستانهای آمریکایی همه مجبور بودند خوشههای خشم را به عنوان یک اثر ادبی بخوانند و جواب پس بدهند. ولی آیا میدانید جان اشتاین قبل از اینکه خوشههای خشم را بنویسد داستانهای کوچه بازاری هم مینوشت؟
نه سال قبل از اینکه خوشههای خشم را بنویسد اشتاین داستانی در مورد یک مرد گرگنما نوشت. نام این داستان قتل در زیر نور ماه کامل بود. او این رمان را در سال ۱۹۳۰ نوشت ولی این داستان دلهرهآور هرگزمنتشر نشد. تنها یک نسخه از دستنویس رمان در آرشیوی در ایالت تگزاس از سال ۱۹۶۹ باقی مانده است. در این دستنویس طرحهایی که اشتاین بک برای این داستان کشیده نیز موجود است.
اشتاین بک همواره با نام قلمی (مستعار) پیتر پپم داستانهایش را مینوشت. او دستنویس را نابود نکرد ولی نمایندگان قانونی و وکلای او به خواسته او مبنی بر منتشر نکردن این داستان تاکنون احترام گذاشتهاند و آن را منتشر نکردهاند.
این دنیای پلاستیکی، پلاستیکی
این روزها پلاستیک دوران سختی را پشت سر میگذارد. همه از آن نفرت دارند زیرا به محیطزیست آسیب میرساند به همین خاطر صنعت پلاستیک به دنبال راههایی است تا مزایای آن را به قول معروف در بوق کند. یک شرکت روابط عمومی اسپانیایی به نام EsPlasticos راهی برای تبلیغ در مورد صنعت پلاستیک برای شرکتهای اروپایی عرضه کرده است. هدف از این راهکار نشان دادن قابلیت بازیافت تولیدات پلاستیکی است. این شرکت اسپانیایی یک موزه پلاستیک موقت طراحی و در محوطه موزه ملی اسپانیا در مادرید آن را برپا کرده است. عمر این موزه موقت تنها ده روز است. پس از آن کلیه اجزای موزه همراه با تولیداتی که به نمایش گذاشتهاند تکه تکه شده و برای بازیافت به مراکز مختلف فرستاده میشود. با این کار علاوه بر نمایش قابلیتها و مزایای پلاستیک، تداوم عمر آن در قالب تولیدات مختلف دیگر به نمایش گذاشته میشود. نکته مهمتر اینکه همه با چشمان خود میبیند که پلاستیک قابل بازیافت است.
داستان کوتاهی که هوش مصنوعی نوشت، مو را بر تن آدم سیخ می کند
نرمافزاری به نام GPT-2 به بازار ارایه شده که میتواند داستان بنویسد. کافی است جمله اول را برایش مشخص کنید. او با استفاده از اطلاعات موجود در میلیونها صفحه اینترنتی داستان را برای شما تکمیل میکند، همانگونه که تلفنهای هوشمند به طور خودکار باقی یک جمله تایپ شده را تکمیل میکنند. داستانهایی که این هوش مصنوعی مینویسد سرشار از تعصبات جماعتی است که از اینترنت استفاده میکنند.
به نظر وحشتناک میآید. و وحشتناک هم هست با استفاده از شبکه GPT-2 صد پاسخ به پرسش «چه اتفاقی برای من خواهد افتاد؟» تولید شد که بیشتر آنها مو بر تن آدم سیخ میکند.
بخشی از داستانی که این نرمافزار نوشته است:
چه اتفاقی برای من خواهد افتاد؟
هنگامی که از خانه خارج شدم از خیابانهای شهر عبور کردم. جنب و جوشی زیادی دیده نمیشد. دو سه نفری در خیابان قدم میزدند. ولی هیچکس در خیابان نبود. من مطمئن نبودم تا کی اوضاع همین گونه خواهد بود، ولی بیش خود فکر کردم دیگر هرگز نباید باز گردم .
کم کم به مرکز شهر رسیدم. تا لبه شهر قدم زدم و به آسمان نگاه کردم. چند تکه ابر در آسمان دیده میشد، ولی مطمئن بودم هیچکدام از آنها به زمین فرو نخواهد ریخت.
از لبه شهر دور شدم و به شهر نگاهی انداختم. هرگز شهر را اینگونه ندیده بودم . شهر زیبا بود . احساس کردم دارم عقلم را از دست میدهم و تصمیم گرفتم چشمانم را ببندم.
داستان به همین منوال پیش رفت تا به مقوله مرگ رسید.
داستان واقعی این است؛ مرگ فرایندی مداوم است که ما آن را کنترل نمیکنیم. برای هر کسی میتواند رخ دهد. ممکن است که مدت مدیدی زندگی کرد و مرد. ولی این امکان وجود دارد که کسی زندگی طولانی داشته ولی در سن جوانی بمیرد.
در مجموع داستان تیره و تلخی است و جملاتی از این دست در آن زیاد به چشم میخورد:.
– من فکر میکنم در انجا کلکم کنده شود.
– من فکر میکنم کارم به دیوانه خانه بکشد .
– من فکر میکنم این آغازی است برای یک پایان
– من هر کاری میتوانستم در زندگی انجام دادم ولی اکنون همه چیز برای من تمام شده است.
– من به عنوان یک انسان هر کاری از دستم بر میآمد انجام داده و باز هم حاضرم همه این کارها را انجام دهم.
– وقتی به آنجا رفتم، متوجه شدم که همه افراد خانوادهام مردهاند.
– جسد خواهرم را در رختخواب میبینم.
– صورت برادر کوچکم روی بالش افتاده است.
– صورت خودم غرق خون است.
– خودم را غرق در خون در وان حمام مییابم.
با خواندن این داستان به این نتیجه میرسیم که طبیعت شبکه اینترنت بسیار تیره و تلخ است و اگر کل شبکه اینترنت جهانی یک ذهن منحصر به فرد و مستقل داشت، بسیار تیره و تار می بود. با اینکه برخی از این جملات و پاسخ ها معنی خاصی ندارند ولی همین هم باعث میشود تا مو بر تنها سیخ شود.
ادرار با رنگبندی پنتون
آیا مایلید بدانید بدن شما تا چه انداز ذخیره آب دارد؟ آیا مایلید از رنگهای پنتون برای این کار استفاده کنید؟ خوب یک خبر خوب برایتان داریم. کافی است به جدول رنگهای پنتون برای ادرار مراجعه کنید.
شرکت پنتون در دانش رنگ خبره است. آنها با یک شرکت تولیدکننده بطریهای حاوی آب در اسکاتلند برای ساخت جدولی با پنج تونالیته رنگ همکاری میکنند. با استفاده ا این جدول شما پی میبرید چقدر آب در بدنتان دارید. با تطبیق رنگهای این جدول با رنگ ادرار خود میتوانید از میزان آب موجود در بدنتان یا کمبود آن آگاه شوید.
کمی هم تاریخ
۱۰ مه
۱۸۲۴: گالری ملی لندن به روی عموم مردم باز شد
۱۹۷۵: شرکت سونی ویدیو کاستهای پنتاماکس را به بازار عرضه کرد.
۱۱ مه
۸۶۸: یک نسخه از الماس سوترا ( SumatraDiamond) در چین چاپ شد. این قدیمیترین کتاب چاپ شده در جهان است.
۱۸۵۴: مهندس آلمانی آمریکایی، اوتمار مرگن تالر، مخترع دستگاه لاینو تایپ متولد شد.
۱۹۰۴: نقاش اسپانیایی، سالوادور دالی متولد شد.
۱۲ مه
۱۹۴۱: کنراد زوس اولین کامپیوتر تمام اتوماتیک را که میشد برای آن برنامه نوشت در شهر برلین عرضه کرد.
۱۳ مه
۱۹۰۷: رمان نویس و نمایشنامه نویس انگلیسی دافنه دو موریه متولد شد.
۱۴ مه
۱۹۴۴: کارگردان و تهیه کننده معروف آمریکایی و خالق مجموعه فیلمهای جنگ ستارگان، جورج لوکاس، متولد شد.
۱۵ مه
۱۸۶۶: شاعر و نویسنده آمریکایی امیلی دیکنسون فوت کرد.
۱۹۰۵: ساخت بنای شهر لاس و گاس در ۱۱۰ هکتار زمین آغاز شد.
۱۹۲۸: اولین فیلم شخصیت معروف کارتونی والت دیسنی، میکی ماوس، به نمایش در آمد.
۱۶ مه
۱۸۸۸: نیکلاس تسلا در یک سخنرانی در مورد دستگاهی که با استفاده از جریان متناوب، برق تولید و توزیع میکند، صحبت کرد.
۱۹۲۹: مراسم جوایز اسکار برای اولین بار برگزار شد.
۱۷ مه
۱۷۹۲: بازار بورس نیویورک براساس قرارداد با تون وود افتتاح شد.
۱۸ مه
۱۰۴۸: اخترشناس، ریاضیدان و شاعر پارسی، عمرخیام، متولد شد.
۱۸۷۲: ریاضی دان، تاریخنگار، فیلسوف و برنده جایزه نوبل بر تراند راسل، در انگلیس متولد شد.
۱۹ مه
ژان پیر کریستین سیستم دماسنج سلسیوس را اختراع کرد.
۲۰ مه
۱۷۹۹: بالزاک رمان نویس و نمایشنامه نویس فرانسوی متولد شد.
۱۸۵۱: امیل برلینر مخترع آلمانی آمریکایی (مخترع دستگاه گرامافون) متولد شد.
۲۱ مه
هواپیمای چارلز لیندبرگ هوانورد آمریکایی پس از عبور از اقیانوس اطلس در حوالی پاریس بر زمین نشست.
۲۲ مه
۱۸۱۳: آهنگساز آلمانی ریچارد واگنر متولد شد.
۱۸۵۹: نویسنده انگلیسی و خالق شرلوک هلمز، آرتور کونان دویل، متولد شد.
۲۳ مه
۱۹۹۷: اولین ویرایش زبان برنامه نویسی جاوا به بازار ارایه شد.
۲۴ مه
۱۶۹۵: فیزیکدان، مهندس و مخترع سیستم اندازهگیری فارنهایت، دانیل گابریل فارنهایت، متولد شد.
۱۹۴۱: خواننده، آهنگساز، نوازنده گیتار، هنرمند ، تولیدکننده آهنگ و برنده جایزه نوبل، باب دیلان متولد شد.
۲۵ مه
۱۸۹۵: نمایشنامه نویس، شاعر، رماننویس آمریکایی اسکار وایلد به دو سال زندان به خاطر انجام اعمال منافی عفت با مردان دیگر محکوم شد .
۱۹۳۸: نویسنده آمریکایی داستان کوتاه، ریموند کارور متولد شد.
۱۹۷۷: فیلم جنگ ستارگان در آمریکا روی پرده رفت.
۲۶ مه
۱۸۹۷: رمان دراکولا که توسط نویسنده ایرلندی برام استوکر نوشته شده بود منتشر شد .
۲۷ مه
۱۹۳۳: کمپانی والت دیسنی کارتون سه خوک کوچولو و آهنگ معروف چه کسی از گرگ بزرگ شرور میترسد را پخش کرد.
۲۸ مه
۱۸۴۹: رماننویس و شاعر انگلیسی آن برونته فوت کرد.
۲۹ مه
۱۸۸۶: جان پمپر تون مخترع کوکاکولا برای اولین بار آگهی محصول خود را در روزنامه The Atlantic Journal منتشر کرد.
۳۰ مه
۱۹۶۰: رمان نویس، شاعر، مترجم و برنده جایزه نوبل بوریس پاسترناک فوت کرد.