
بر اساس گزارشي از روابط عمومي اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان همدان، محمدحسن فکري در آيين روز ملي صنعت چاپ در استان همدان با بيان اينکه ۸۵ درصد از صنعت چاپ کشور به بخش برچسب و بستهبندي مربوط ميشود افزود: لازم است بخش عمدهاي از سرمايهگذاريهاي صنعت چاپ در اين بخش متمرکز شود.
وي با بيان اينکه واردات اقلام چاپي در سال ۹۵ در کشور به ۸۳ هزار تن کاهش يافته افزود: در سال ۹۴، ۱۴۳ هزار تن اقلام چاپي به کشور وارد شد. معاون مديرکل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي افزود: در سال ۹۵ بخش عمدهاي از سرمايهگذاريها به سمت دستگاههاي چاپ برچسب هدايت شد و در کاهش وزن اقلام چاپي برچسب اثر گذاشت که اميدواريم به زودي به صفر برسد.
فکري بيان کرد: همدان يکي از قطبهاي خشکبار کشور است که ميتواند با بستهبندي مناسب به جهان صادر شود که در اين خصوص صنعت چاپ نيز ميتواند تقويت شود. مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان همدان نيز با بيان اينکه ۱۲۳ واحد در بخش صنعت چاپ در استان همدان فعال است افزود: صنعت چاپ زيرساخت حوزههاي فرهنگي و توسعه کشور است و به عنوان مهمترين امکان و ظرفيت براي انتقال دانش و يافته هاي بشري است.
فاضل عبادي صنعت چاپ را به عنوان پدر فناوريهاي نوين دانست و گفت: صنعت چاپ علاوه بر کارکرد اقتصادي از پولسازترينها صنعتها به شمار ميرود. وي با بيان اينکه همدان در صنعت چاپ ظرفيتهاي مناسبي دارد بيان کرد: با توجه به نامگذاري لالجين به عنوان شهر جهاني سفال از نظر بستهبندي و اقتصاد با برنامه ريزي مناسب اين شهرستان ميتواند جايگاه ويژهاي داشته باشد.
مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان همدان با بيان اينکه ۱۷۰ اثر به دبيرخانه اين جشنواره ارسال شده است، هدف از برگزاري اين جشنواره را ايجاد زمينه براي ارتباط فعالان چاپ با مسئولان و سياستگذاران اين حوزه عنوان کرد.