صنعت چاپمقالات تخصصی

واقعیت افزوده چه چیزی به بسته‌بندی می‌‌افزاید؟

منبع: thedrum.com
گروه ترجمه

وظیفه اصلی بسته‌بندی، محافظت از محصول و ایجاد تمایز در قفسه فروشگاه است. اما این روزها با به کارگیری فناوری‌های مدرن و تعاملی، می‌‌توان نقش بسته‌بندی را از چیزی که هست متفاوت‌تر و تاثیرگذارتر کرد. یکی از این فناوری‌ها، واقعیت افزوده ست.
واقعیت افزوده را اغلب در فیلم‌های علمی تخیلی دیده‌ایم، اما واقعیت این است که این فناوری در دنیای واقعی و در صنایع مختلف هم کاربردهای جذابی دارد؛ از بطری‌های تعاملی نوشیدنی‌ها گرفته تا انواع بازی‌ها را می‌توان با واقعیت افزوده ایجاد کرد.

واقعیت افزوده AI چگونه کار می‌کند؟
در واقعیت افزوده، تجربه کاربر از دنیای مجازی به دنیای واقعی مرتبط می‌شود. در حقیقت با واقعیت افزوده، مرز میان واقعیت و دنیای مجازی کمرنگ می‌شود. در واقعیت افزوده، تصویر، صدا، بو و برخی واکنش‌های فیزیکی، از دنیای واقعی به دنیای مجازی افزوده می‌شود و به این ترتیب، تجربه کاربر را به واقعیت نزدیک‌تر می‌کند.
از واقعیت افزوده در زمینه‌های مختلفی استفاده می‌شود که یکی از آنها بسته‌بندی‌ست. واقعیت افزوده را می‌توان به سه روش در بسته‌بندی پیاده کرد:
– واقعیت افزوده مبتنی بر نشانگر
– واقعیت افزوده بدون نشانگر
– واقعیت افزوده مبتنی بر موقعیت مکانی
در واقعیت افزوده مبتنی بر نشانگر که به فناوری تشخیص تصویر هم معروف است، از نوعی نشانگر بصری برای ایجاد واقعیت افزوده استفاده می‌شود. این نشانگر بصری می‌تواند یک تصویر دو بعدی یا کد QR چاپ شده بر روی بسته‌بندی باشد. با استفاده از دوربین یک تلفن همراه می‌توان به راحتی این نشانگر را فعال کرد.
در واقعیت افزوده بدون نشانگر هم می‌توان از دوربین تلفن همراه استفاده کرد، اما با این تفاوت که این فناوری متنوع‌تر و گسترده‌تر است و به کاربر آزادی و کنترل بیشتری می‌دهد. با این فناوری کاربر می‌تواند مکان و موقعیت شی مجازی را خودش تعیین کند، بدون اینکه نیاز به سیستم‌های ردیابی شی داشته باشد.
در واقعیت افزوده مبتنی بر موقعیت مکانی، محتوای واقعیت افزوده، فقط اگر با مکان‌های خاصی مطابقت داشته باشد، نمایش داده می‌شود. این نوع واقعیت افزوده را می‌توان با دوربین، جی پی اس و قطب نما فعال کرد. در این فناوری، واقعیت افزوده با مکان‌های واقعی تلفیق می‌شود و اطلاعات مورد نظر را در اختیار مشتری قرار می‌دهد.
مزیت واقعیت افزوده برای بسته‌بندی چیست؟
واقعیت افزوده مزیت‌های فوق العاده‌ای برای بسته‌بندی دارد:
– تجربه کاربری مشتری را منحصربه‌فرد می‌کند.
– نقاط تعامل و تعامل برند با مشتری را افزایش می‌دهد.
– وفاداری به برند را تقویت می‌‌کند.
– مزیت رقابتی ایجاد می‌کند.
در اغلب محصولات، بسته‌بندی اولین نقطه تعامل با مشتری محسوب می‌شود که می‌توان با بهره‌گیری از واقعیت افزوده، تجربه آن را برای مشتری لذت بخش‌تر و به یاد ماندنی‌تر کرد. همچنین با واقعیت افزوده می‌توان پیام برند را بهتر و موثرتر به گوش مشتری رساند. یکی دیگر از مزیت‌های استفاده از واقعیت افزوده در بسته‌بندی این است که از آنجایی که یک کانال ارتباطی دو طرفه ست، می‌توان با مشتری ارتباط گرفت و پاسخ او را دریافت کرد. اینکار وفاداری به برند را در مشتریان تقویت می‌‌بخشد. مخصوصا اینکه استفاده از واقعیت افزوده در بسته‌بندی اگرچه در حال گسترش است، اما هنوز کاملا فراگیر نشده. برندها می‌توانند از همین ویژگی به عنوان یک مزیت رقابتی در بازار استفاده کنند.
چگونه از واقعیت افزوده استفاده کنیم؟
می‌دانیم که بسته‌بندی یکی از المان‌های بسیار موثر در افزایش یا کاهش فروش به شمار می‌رود. حالا با استفاده از واقعیت افزوده در بسته‌بندی می‌توان نوعی انگیزه در مشتری ایجاد کرد که او را به خرید محصولات بیشتر از برند ترغیب کند. مثلا می‌توان امکانات انحصاری مثل بازی‌ها و مسابقاتی را در اختیار مشتری قرار داد که او را سرگرم کند؛ یا مثلا می‌توان در واقعیت افزوده تعبیه شده بر روی لیبل، کدهایی قرار داد که مشتری با جمع کردن تعدادی از آنها، جایزه یا تخفیف بگیرد. با استفاده از واقعیت افزوده می‌توان نحوه استفاده از محصول، پیشنهادات جانبی یا تبلیغ سایر محصولات برند را به روش‌های نوین و سرگرم کننده و بدون ایجاد مزاحمت، در معرض دید مشتری قرار داد.
واقعیت افزوده در بسته‌بندی می‌تواند فروش محصول را هم افزایش دهد؛ مثلا برندها می‌توانند کدهایی را در آن قرار دهند که مشتری با دسترسی به آنها بتواند به ویدیوهای آموزشی که به شکل هفتگی منتشر می‌شوند دسترسی پیدا کنند. اینکار مشتریان را تشویق می‌کند که به صورت هفتگی از محصول خریداری کنند.
یکی دیگر از مزیت‌های استفاده از واقعیت افزوده در بسته‌بندی، دسترسی به بانک اطلاعاتی معتبر و قابل اتکاست؛ برندها از طریق واقعیت افزوده می‌توانند به طور مستقیم هم به مشتریان و هم به بانک دیجیتال جمع آوری داده دسترسی داشته باشند. اینکار بار بزرگی را از روی دوش مدیران فروش و بازاریابی برمی‌دارد. در حقیقت، با واقعیت افزوده می‌توان به تکنیک‌هایی دست یافت که دسترسی به آنها با فناوری‌های دیگر چندان ساده نیست.
با واقعیت افزوده می‌توان گستره بازاریابی محصول را از محدودیت‌های فیزیکی بسته‌بندی فراتر برد. به این ترتیب طراحان بسته‌بندی و بازاریابان محصول، دیگر با محدودیت ابعاد فیزیکی بسته بدی مواجه نیستند و می‌توانند تخیلات خود را فراتر ببرند.
یکی از نمونه‌های موفق در این مورد، واقعیت افزوده تعبیه شده در بطری نوشیدنی‌های شرکت The Jack Daniel است. مشتری می‌تواند با اسکن کیو آر کد موجود بر روی لیبل این محصولات، به شهر فرنگی سفر کند که در آن می‌تواند فرآیند تولید نوشیدنی را طی یک مجموعه تصاویر پشت سر هم، آنهم با جزئیات کامل ببیند.
جالب این جاست که در عرض یک ماه پس از عرضه این نوشیدنی مجهز به واقعیت افزوده، بیش از ۳۰ هزار نفر از کاربران گوشی‌های اندروید، بیش از ۱۱۰ هزار بار، داستان‌های این برند را که به شکل واقعیت افزوده طراحی شده بود، مشاهده کردند.
یکی دیگر از کمپانی‌های موفق در به کارگیری واقعیت افزوده، شرکت تولید سُس پاستا به نام Francesco Rinaldi با ۴۵ سال قدمت است. این شرکت تصمیم گرفت با زنده کردن آیکون اصلی برند، که همان «خانم رینالدی» است، آمیزه‌ای زیبا از سنت و مدرنیته به وجود بیاورد. در واقعیت افزوده‌ای که در لیبل این محصول کارگذاشته شده، خانم رینالدی برای مشتری تعریف می‌کند که چه چیزی سس‌های رینالدی را از سایر سس‌ها متفاوت کرده است.
روش فعال کردن این واقعیت افزوه هم به این شکل است که مشتریان می‌توانند کد QR چاپ شده بر روی لیبل محصول را اسکن کنند و بعد ناگهان خانم رینالدی به شکل زنده بر روی صفحه گوشی ظاهر می‌شود و شروع به داستان سرایی می‌کند.
واقعیت افزوده فرصتی‌ست که با آن می‌توانید در بسته‌بندی محصول خود ارزش افزوده ایجاد کنید، پیام برندتان را با فضا و امکانات گرافیکی بیشتری به مشتری برسانید و تعامل مخاطب را با برند افزایش دهید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
باز کردن چت
1
سلام👋
آیا سوالی دارید که من بتوانم پاسخ دهم؟