فهرست مطالب
با دیدن جلد نمیتوان در مورد کتاب قضاوت کرد
برای دلدادگان کتاب مرور جلدهای زیبای کتابها به خودی خود تفریح و سرگرمی به حساب میآید. به هین خاطر مدیر هنری نشریه نیویورک تایمز بهترین جلدهای کتابهایی که در سال ۲۰۲۱ منتشر شده است معرفی و منتشر کرده است.
از سوی دیگر نیویورک تایمز یک نظرخواهی از خوانندگان خود کرده است و از آنها پرسیده بهترین کتاب طی ۱۲۵ سال گذشته کدام است و اکثریت رای به کتاب صدسال تنهایی گابریل گارسیا مارکز دادند.
تاریخچه GUI
هر تنابندهای که کامپیوتر لپ تاپ، موبایل و غیره سر و کار دارد، دانسته یا ندانسته با سیستم رابط کاربر یا (Goaphical User Interface) GUI هم نیز سر و کار دارد. GUI رابط میان کاربر و محصول یا سیستم است؛ ظاهر با هر چیزی که کاربرد در وب سایتها و یا اپلیکیشنها میبنید و به وسیله آن با محصول دیجیتالی که میتواند موبایل، رایانه، تبلت و ابزارهای دیجیتالی دیگر باشد رابطه برقرار میکند. تصاویر، رنگها، ابعاد، فاصلهها، هماهنگی بین متنها، نمودارها، تکمهها، ماژولها، جداول، و ویدیوها همگی در حوزه، طراحی رابط کاربری جای میگیرد. استیو جابز برای اولین بار GUI را در پارک فناوری شرکت زیراکس در دهه هفتاد دید و از آن در کامپیوترهای مکینتاش استفاده کرد. پس از آن مایکرو سافت نیز از آن در نرمافزار ویندوزاستفاده کرد. آنچه خیلیها نمیدانند این است که ایده GUI برای اولین بار در سال ۱۹۴۵ توسط شخصی به نام ونِواربوش (Vennevar Bush) در آمریکا مطرح شد. بوش اولین مدیر دفتر پژوهش و توسعه علمی آمریکا در طول جنگ جهانی دوم بود. بوش برای اولین بار در سال ۱۹۴۵ ایده یک ماشین جدیدی که آن را Memex نامید مطرح کرد. این ماشین اساساً همان چیزی است که امروزه آن را کامپیوتر شخصی مینامیم. بوش در مقاله خود نحوه ذخیره، برداشت و تعامل با اطلاعات را در ماشین Memex تشریح کرد. آنچه او در این مقاله نوشته بود در حقیقت سنگ بنای مولفههای رایانهای جدید از جمله پیرتکست، ساختار سیستمهای فایل، شبکه با پنهای باند، اینترنت و GUI بود.
حدود ۲۰ سال بعد، در سال ۱۹۶۳، یک دانشجوی دکترا به نام ایوان ساترلنداز مقاله بوش و توضیحات او در مورد Memex الهام گرفت و یک سیستم کامپیوتری که از GUI استفاده میکرد.
کارها و پژوهشهای بوش و ساترلند زیر بنای توسعه سیستمهای مبتنی بر GUI شد که برای اولین بار در پارک نوآوری زیراکس به نمایش درآمد و به سیستمهای Apple OS و ویندوز راه پیدا کرد.
مرا بلیس
فناوری تلویزیون در سالهای اخیر چندان پیشرفتی نداشته است. البته رزولوشن و کیفیت صدا و تصویر آن بهتر شده است. چه خوب میشد اگر میتوانستیم مزه آن چه را به تلویزیون نشان میدهد نیز بچشیم. خب یک پروفسور ژاپنی به این خواسته شما پاسخ داده است. و یک صفحه تلویزیون قابل لیسیدن عرضه کرده است. با لیسیدن این صفحه شما میتوانید طعم و مزه آنچه به نمایش میآید را بچشید.
نام تلویزیون جدید طعم تلویزیون را بچشید. (Taste The TV) است. درون این تلویزیون ۱۰ قوطی حاوی طعمهای مختلف وجود دارد که به صورت ترکیبی طعمها را براساس تصاویر غذایی به نمایش درآمده و طعمها را اصطلاحا تقلید میکنند. مواد پاشیده شده به صورت یک لایه نازک صفحه تلویزیون را میپوشانند و بیننده میتواند طعم را احساس کند.
هدف از سازنده این تکنولوژی ایجاد حس غذا خوردن در یک رستوران است که ممکن در گوشه دیگری از جهان باشد. پروفسور هومی میاشیتا که در دانشگاه میجی تدریس میکند به بنگاه خبری رویترز گفته که هدف او از این فناوری ارایه راههای جدید به مردی است که به خاطر کووید خانهنشین شدهاند ولی میخواهند با دنیای بیرون ارتباط داشته باشند.
البته لیسیدن صفحه تلویزیون به نظر چندش آور میرسد ولی پروفسور ژاپنی ادعا کرده که درساخت این تکنولوژی موارد بهداشتی رعایت شده است. او امیدوار است در آینده بتواند پلتفری اختراع کند که از طریق آن بتوان طعمها را بارگیری (Download) کرد و در اختیار دیگران قرار داد.
خلق اثر هنری از لکه قهوه
هر چیزی میتواند برای خلق یک اثر هنری الهامبخش باشد، حتی لکه قهوه. بارها شده در یک کافیشاب و حتی در خانه هنگام صرف قهوه به خاطر بیاحتیاطی، حواسپرتی و یا دلایل غیرمنتظره و حتی غیرقابل توضیح و تفسیر مقداری از آن روی میز بریزد و باعث تکدر خاطر شما و، همراهان شما و حتی صاحب کافیشاپ شود. گو اینکه احتمالاً به روی شما نخواهند آورد. حالا فرد هنرمندی به نام جولیا برناردلی پیدا شد که این لکههای قهوه ناخواسته را به یک اثر هنری تبدیل میکند. ابزار برای این کار نیز یک قاشق است که به جای قلم مو از آن استفاده میکند. او اکنون هنر خود را گسترش داده و علاوه بر قهوه از لکههای شکلات داغ (ببخشید هات چاکلت) نیز برای عرضه هنر خود بهره میبرد.
سربالا!
عینک اینترنتی چند سال پیش توسط شرکت گوگل ارایه شد که با شکست مواجه شد. گو اینکه هنوز در بازار موجود است این عینک گوگل به شبکه اینترنت متصل میشود و اطلاعات روی شیشه عینک به نمایش درمیآید.
حالا یک شرکت چینی سازنده موبایل به نام OPPO این عینک را با ساختار جدیدی ارایه کرده تا شاید بتواند این بار ایده عینک اینترننتی را به خورد همگان بدهد. عینک جدید شامل یک فریم بدون لنز و یک قطعه فشنگی متحرک و قابل کندن است که Bullet نام دارد. لنزی که روی این قطعه تعبیه شده که یک ریز پروژکتور است. پروژکتور تکست را روی صفحه لنز به نمایش میگذارد. این قطعه که خاصیت آهنربایی دارد به فریم فلزی میچسبد و به راحتی میتوان آن را جدا کرد. نام این محصول جدید Air Glass است و از طریق یک آپ به تلفن هوشمند لینک میشود. برای فعال شدن عینک میتوان از لمس، صدا و حتی حرکت دست و سر استفاده کرد. این عینک به ساعت هوشمند نیز متصل میشود. البته تصور اینکه شخصی این عینک را به چشم زده و سر خود را مدام حرکت میدهد حس خوبی در انسان ایجاد نمیکند. شرکت OPPO میگوید این عینک به ویژه برای دوچرخهسواران مناسب است. آنها میتوانند با استفاده از اطلاعات به نمایش درآمده مسیریابی کنند. برای وبینار نیز مناسب است. زیرا دیگر لازم نیست برای خواندن اطلاعات از روی دسته ورق و یا دفترچه یادداشت نگاه خود را از روی مونیتور رایانه بردارید و به پایین نگاه کنید.
تیغه هوشمند برای دستگاه برش
امروز همه ابزار و تجهیزات مختلف قابلیت هوشمند شدن دارند، حتی قاشق و چنگال و توستر. منظور از هوشمند بعضی قابلیت اتصال به شبکه اینترنت. تیغه برش نیز اکنون به جمع خانواده ابزار هوشمند پیوسته است.
تیغه برش جدید که Intelliknife نام دارد دارای یک تراشه RFID است که درون شیاری روی تیغه نصب شده است. از طریق این تراشه تیغه به یک آپ (APP) لینک شده و کلیه پارامترهای برش از جمله ابعاد، ضخامت و غیره در آن ثبت و ذخیره میشود.
این تیغه جدید یک تجزیه و تحلیل کامل از فرایند برش ارایه میدهد. با استفاده از این اطلاعات چاپخانه و دیگر شرکتها میتوانند عملیات برش خود را بهینه کنند و زمان عملیات تکمیلی را کاهش دهند. تیغه را میتوان به سیستم گردش کارجامع شرکت و سیستم CRM نیز وصل کرد.
پیانو کاغذی
شرکت Prelonic Technologies در ساخت کیبورد و دیگر ابزارهای الکترونیکی که از کاغذ ساخته شدهاند و آنها را میتوان به صورت درخواستی (On-Demand) چاپ کرد تخصص دارد. این شرکت به تازگی یک کیبورد پیانو را روی کاغذچاپ کرده است.
فرایند ساخت این پیانو کاغذی با چاپ کیبورد روی یک کاغذ با استفاده از پرینتر آغاز میشود. سپس پشت کاغذ مدارها با استفاده یک لایه کربن رسانا چاپ میشود. در مرحله بعد یک ورق رسانای دیگر که حاوی یک تراشه NFC است چسبانده میشود. انرژی برق مورد نیاز با استفاده از یک موبایل که روی کاغذ قرار میگیرد تأمین میشود. برای استفاده از این پیانو یک آپ نیز باید در موبایل بارگیری (Download) شود. و سپس میتوان پیانو نواخت. نقش و طرح کیبورد و تعداد کلیدها را میتوان به دلخواه چاپ کرد. برای بازیافت کاغذ تنها کافی است تراشه را از کاغذ جدا کنیم.
فونت لِگو (Lego)
وب سایت Marine Traffic به شما امکان میدهد رفت و آمد همه کشتیها، قایقها و اصولاً هر وسیله نقلیهای را که در آبها و اقیانوسهای جهان رفت و آمد میکند، رصد کنید. البته تعداد آنها آنقدر زیاد است که با یک نگاه به صفحه مونیتور دچار سرگیجه میشوید و باید برای ردیابی یک کشتی به خصوص از گزینه زوم (بزرگنمایی) استفاده کنید. حتی میتوانید اطلاعات بسیار دقیق ازجمله ظرفیت کشتی، تناژ، مبدا و مقصد آن و جزئیات دیگر را نیز دریافت کنید ولی برای این کار باید مشترک شوید و پول پرداخت کنید. علاوه بر آن باید خیلی هم بیکار باشید.
نشریهای برای هیچ کس
همه ما در برهههایی از زندگیمان توسط برخی از افراد با نامهربانی و عدم پذیرش روبهرو شده و طرد شدیم. یا اگر کتابی نوشتیم یا یک گزارشی تحویل مدیر شرکت دادیم با جواب منفی و سرزنش به خاطر کیفیت نازل کاری که تحویل دادیم مواجه شدیم. جواب رد شنیدن معمولاً اثرات روانی روی افراد میگذارد. حالا رندی پیدا شده که یک نشریه برای تمام کسانی که در طول زندگیشان در مقاطعی جواب رد شنیدند منتشر کرده است. نام این نشریه ژورنال جهانی ردشدگان (Journal of Universal Rejection) نام دارد. این نشریه مقاله با نوشته هیچ شخصی هر چند هم که کیفیت آن خوب و حرفهای باشد نمیپذیرد.
مزایای فراوانی برای اینکه شما مطلب و یا نوشته خود را به این نشریه بفرستید وجود دارد:
– شما میتوانید مقاله خود را برای انتشار به این نشریه بفرستید واز آنجایی که میدانید هرگز منتشر نمیشود هیچ گونه استرس و اضطرابی نخواهید داشت.
– هیچ پولی به شما پرداخت نخواهد شد و شما هم هیچ پولی نباید بپردازید.
شما میتوانید ادعا کنید مقاله خود را به معتبرترین نشریه جهان و برای انتشار فرستادید
– از آنجایی که این نشریه منحصر به فرد است عمل ارسال مقاله به این به خودی خود یک افتخار به حساب میآید.
حقوق کامل مقاله چاپ شده به شما تعلق دارد و شما میتوانید مطلب خود را به نشریات دیگر نیز بفرستید.
– تأیید عدم نشر مطلب شما در نشریه طی چند ساعت به شما ابلاغ میشود.
به همین خاطر شما هیچ گاه نباید غصه کیفیت مطلب نوشته شده خود را بخورید . زیرا این نشریه هیچ وقت هیچ مطلبی را قبول نمیکند. از سوی دیگر فردای آن روزی که مقاله خود را به دفتر مجله ارسال کردید احساس بهتری خواهید داشت. جالب اینکه این نشریه آرشیو هم دارد. البته همانگونه که حدس میزنید هیچ مطلبی در این ارشیو وجود ندارد. شما میتوانید مشترک این نشریه هم بشوید. هزینه آن هم ۱۰ دلار در سال است که بابت نخواندن مطلبی که وجود ندارد پرداخت میکنید. در آخر این نشریه تنها سالی یک بار چاپ نمیشود. تیراژ این نشریه هم به اندازه تعداد همه رد شدهها در جهان است.
کمی هم تاریخ
۱۳ سپتامبر
۱۹۷۲: فضانوردان آپولو ۱۷، ایوچین سرنان و هاریسون اشمیت آخرین انسانهایی بودند که قدم روی کره ماه گذاشتند.
۱۴ دسامبر
۱۹۰۳: برادران رایت برای اولین بار با وسیله پروازی خود که Wright Flyer نام داشت تلاش کردند پرواز کنند.
۱۵ دسامبر
۱۹۳۹: فیلم بربادرفته که با احتساب نرخ تورم پرفروشترین فیلم تاریخ سینما به شمار میآید روی پرده رفت.
۱۶ دسامبر
۱۷۷۵: چین آستین رمان نویس انگلیسی متولد شد.
۱۹۱۷: آرتورسی کلارک، نویسنده معروف رمانهای علمی تخیلی، متولد شد.
۱۷ دسامبر:
۱۷۹۰: تقویم سنگی سرخپوستان آزتک در منطقه ال زوکالو مکزیک کشف شد.
۱۹۸۹: اولین قسمت مجموعه انیمیشن سیمسونها به نام سیمسونها روی آتش منقل کباب می شوند به نمایش در آمد.
۱۸ دسامبر:
۱۷۷۶: اولین نمایش اثر معروف چایکوفسکی به نام فندق شکن در سالن سن بطرز بورگ اجرا شد.
۱۹ دسامبر:
۱۹۳۲: شبکه جهانی BBC با نام خدمات امپراتوری BBC پخش برنامههای خود را اغاز کرد.
۲۰ دسامبر
۱۹۷۱: سازمان پزشکان بدون مرز توسط برنارد کوشنر و جمعی از روزنامهنگاران در شهر پاریس در فرانسه آغاز به کار کرد.
۲۱ دسامبر
۱۹۱۳: برای اولین بار جدول کلمات متقاطع در روزنامه New York Wold منتشر شد.
۱۹۳۷: فیلم انیمیشن سفید برفی و هفت کوتوله که اولین فیلم بلند انیمیشن بود در آمریکا به نمایش درآمد.
۲۳ دسامبر
۱۹۴۷: برای اولین بار ترانزیستور در آزمایشگاه شرکت Bell به نمایش درآمد
۲۴ دسامبر
۱۸۵۱: کتابخانه کنگره آمریکا در شهر واشنگتن دی سی افتتاح شد.
۲۵ دسامبر
۱۶۴۲: فیزیکدان و ریاضیدان انگلیسی، اسحاق نیوتن، متولد شد.
۲۶ دسامبر
۱۹۶۳: گروه بیتلها دو آهنگ معروف خود را با نامهای I want to hold your hand و I saw her standing There را در آمریکا عرضه کردند.
۲۷ دسامبر
۱۹۶۸: آپولو ۸ پس از بازگشت از سفر به کره ماه در اقیانوس آرام فرود آمد.
۲۸ دسامبر:
۱۸۹۵: ویلهلم رونتگن مقالهای منتشر کرد و در آن جزییات نوع جدیدی از پرتوها که بعد پرتو (X-ray) X نام گرفت، منتشر کرد.
۲۹ دسامبر
۱۷۶۶: شیمیدان اسکاتلندی و مخترع پارچه ضد آب، چارلز ملینتاش متولد شد.
۱۹۲۶: شاعر و نویسنده اتریشی، راینر ماریا ریکله، متولد شد.
۳۰ دسامبر
۱۸۶۵: نویسنده و شاعر انگلیسی و برنده جایزه نوبل رودیارد کیپلینگ متولد شد
۳۱ دسامبر
۱۸۷۸: کارل بنز آلمانی حقوق قانونی مربوط به اختراغ موتور دو زمانه گازی خود را ثبت کرد.
۱۹۵۵: شرکت جنرال موتورز اولین شرکت آمریکایی شد که درآمد سالانه آن از یک میلیارد دلار فراتر رفت.
۱ ژانویه
۱۹۱۹: سرباز و نویسنده آمریکایی جی دی سالینجر متولد شد.
۱۹۷۱: تبلیغ سیگار در تلویزیون کشور آمریکا ممنوع شد.
۱۹۹۹: یورو، پول واحد اروپایی در ۱۱ کشور اروپا به جریان افتاد.
۲ ژانویه:
۱۹۲۰: ایزااک آسیموف، نویسنده داستانهای علمی تخیلی، متولد شد.
۳ ژانویه
۱۸۹۲: نویسنده: شاعر و فیلسوف انگلیسی، جی آر آر تولکین متولد شد.
۱۹۵۷: شرکت Hamilton Watch Company اولین ساعت الکتریکی را عرضه کرد.
۱۹۷۷: شرکت اپل متولد شد.
۴ ژانویه
۱۸۰۹: مدرس و مخترع فرانسوی خط بریل، لویی بریل، متولد شد.
۱۹۶۰: رمان نویس، فیلسوف، روزنامهنگار فرانسوی و برنده جایزه نوبل، آلبرکامو در گذشت.
۵ ژانویه
۱۹۵۳: نمایشنامه در انتظار گودو، اثر بر تولت بر شت برای اولین بار اجرا شد.
۶ ژانویه
۱۸۵۲: مدرس و مخترع فرانسوی خط بریل، لویی بریل در گذشت.
۱۹۳۱: توماس ادیسون آخرین اختراع خود را به ثبت رساند.
۷ ژانویه
۱۷۰۶: ناشر آلمانی یوهان هاینرش زدلر متولد شد.
۸ ژانویه
۱۶۴۲: فیزیکدان، ریاضیدان، اخترشناس و فیلسوف ایتالیایی، گالیله، در گذشت.
۱۹۴۲: فیزیکدان و نویسنده انگلیسی، استفن هاوکینز، متولد شد.