فهرست مطالب
- ۱ خطای چاپی غوغا به راه انداخت
- ۲ مخترع موتور بخار مخترع اولین دستگاه فتوکپی هم بود
- ۳ صفحه نمایشی که کش میآید
- ۴ سنگ کاغذ قیچی
- ۵ دستگاه جدید پیتزا هات پلی استیشن شما را به گرمکننده پیتزا تبدیل میکند
- ۶ عقد گرافن و PET در آسمانها بسته شده است
- ۷ همین است که هست
- ۸ کتاب Slaughterhouse-Five: شاهکاری در ادبیات ضد جنگ
گالری معروف ساثبی به تازگی اولین اثر هنری یک ربات انسان نما را که با استفاده از الگوریتمهای هوش مصنوعی خلق شده به مبلغ یک میلیون دلار به فروش رساند.
قبل از مزایده پیشبینی میشد این نقاشی حداکثر به قیمت ۱۲۰ تا ۱۸۰ هزار دلار به فروش برسد.
در روز ۷ نوامبر ۲۰۲۴ این اثر هنری که خدای هوش مصنوعی: پرتره آلن تورینگ ( آلن تورینگ ریاضیدان و نابغه انگلیسی و مخترع رایانه و علوم رایانهای است) نام دارد و توسط ربات انسان به نام آیدا کشیده شده به قیمت یک میلیون و ۸۴ هزار و ۸۰۰ دلار توسط ساثبی در مزایده ای به نام هنر دیجیتال به فروش رسید.
۲۷ پیشنهاد برای خرید پرتره ریاضیدان و دانشمند رایانه آلن تورینگ که توسط یک ربات به نام آیدا و با استفاده از الگوریتمهای هوش مصنوعی نقاشی شده است، ارائه شد.
این تابلو که ۱۶۳ سانتیمتر در ۲۲۹ سانتیمتر ابعاد داشت روی بوم نقاشی شده و دارای گارانتی شخص ثالث نیز میباشد.
آیدان ملر، واسطه، مالک گالری و خالق این ربات میگوید:« این مزایده رویداد مهمی برای هنرهای بصری است. اثر هنری آیدا نگاهها را به جهان هنر و تغییرات اجتماعی جلب میکند. در حالی که ما با ظهور و شکوفایی عصر AI در جدالیم این اثر هنری پرسشهایی در مورد عاملیت انسان در حالی که AI قدرتمند میشود، مطرح میکند.»
آیدا با استفاده از آمیزهای از دوربینهایی که در چشمانش تعبیه شده، الگوریتم هوش مصنوعی و یک بازی رباتیک طرح را کشیده و آن را رنگآمیزی کرده است.
عکسهای این ربات، زنی را با یک کلاهگیس مشکی که یک لباس یکسره به تن دارد به نمایش میگذارد.
نام این ربات اشاره به نام یک برنامهنویس زن به نام آدا لاولیس دارد.
مایکل بوهانا، رئیس و سرپرست بخش هنرهای دیجیتال ساثبی میگوید: «سابقه چندانی برای ارزیابی بازار یک کار منحصر به فرد مانند خدای آلن تورینگ که توسط آیدا کشیده شده، وجود ندارد. ولی پس از گفت و گوهای طولانی با مجموعهداران معروف – به ویژه در عرصه AI – متوجه شدیم که تقاضا برای این اثر بسیار بالاست.
خطای چاپی غوغا به راه انداخت
شرکت آمریکایی ماتل (Mattel)، ابداع کننده عروسک معروف باربی، به تازگی فیلمی تهیه و اکران کرده به نام ویکد (wicked) که مخاطب آن عمدتاً کودکان هستند.
برای تبلیغات این فیلم، ماتل کاراکترهای آن را در قالب عروسک در سراسر آمریکا و برخی کشورهای دیگر، در بستهبندی مقوایی نیز به فروش رساند.
این عروسکها در فروشگاههای زنجیرهای بزرگ آمریکا از جمله تارگت و وال مارت و همچنین سایت اینترنتی آمازون به فروش میرسید، غافل از اینکه در چاپ اطلاعات روی بستهبندی اشتباه فاجعهباری رخ داده است.
روی بستهبندی، آدرس وب سایت فیلم که «ویکد مووی دات کام» است، «ویکد دات کام» چاپ شده که در حقیقت یک سایت پورنوگرافی است.
بسیاری از کاربران شبکه اجتماعی ایکس در ۹ نوامبر به این خطا پی برده و به شرکت ماتل هشدار دادند.
بر اساس گزارش شبکه خبری NBC در حال حاضر کلیه این عروسکها در آمریکا جمع آوری شدهاند و در قفسه فروشگاهها به چشم نمیخورند.
هدف از چاپ آدرس وبسایت هدایت و تشویق مردم برای بازدید از سایت فیلم ویکد بود.
شرکت ماتل در بیانیه خود گفت: «ما از این اشتباه تاسفبار عذرخواهی میکنیم و در حال انجام اقدامات سریع برای حل آن هستیم. باید به پدر مادرها هشدار دهیم که آدرسی به غلط روی بستهبندی چاپ شده است که به هیچوجه مناسب کودکان نیست. به کسانی که از قبل این کالا را خریداری کردهاند نیز توصیه میکنیم بستهبندی را دور ریخته یا روی لینک وبسایت را بپوشانند. آنان برای اطلاعات بیشتر میتوانند با بخش خدمات ماتل تماس بگیرند.»
در عین حال جعبههای عروسک ویکد که به غلط آدرس یک سایت مستهجن روی آن چاپ شده، اکنون متقاضیان فراوانی پیدا کرده است و عروسکی که بین ۲۰ تا ۴۰ دلار قیمت دارد، اکنون به قیمت ۱۰۰۰ دلار به فروش میرسد.
ماجرای فیلم در حقیقت پیشدرآمد داستان جادوگر شهر اوز (The Wizard of Oz) است. فیلم ویکد اکنون در سینماهای آمریکا به نمایش درآمده است.
گفتنی است در حال حاضر شرکت Mattel در بیانیهها و توجیهات خود در تلاش است تقصیر را به گردن چاپخانه و مراکز تولید بستهبندی عروسکهای ساخت خود بیندازد.
مخترع موتور بخار مخترع اولین دستگاه فتوکپی هم بود
ما همه میدانیم جیمزوات یک مخترع اسکاتلندی بود که موتور بخار را اختراع کرد و با همین اختراع سنگ بنای انقلاب صنعتی را بر زمین نهاد. ولی آیا میدانستید که وات اولین دستگاه کپی را که به آن Copying Press میگفتند نیز اختراع کرده است.
به گفته BBC، جیمز وات اولین دستگاه کپی کردن اسناد را برای اینکه از شر دوباره کشیدن طرحها و نقشههای خود رها شود، اختراع کرد.
این دستگاه کپی یا ماشین چاپ اسناد نوشته شده را روی یک ورق نازک شفاف و کجومعوج به صورت معکوس از پشت کپی میکرد.
وات در سال ۱۷۸۰ حق اختراع این دستگاه را به نام خود ثبت کرد و شرکتش سال ها پس از مرگ وات این دستگاه را تولید و به فروش می رساند.
اصول و مکانیزم این ماشین تا زمان اختراع اولین دستگاههای فتوکپی تغییر نکرد.
نکته مثبت در مورد این ماجرا این است که واژه وات هرگز برای بیان عمل کپیکردن مثل زیراکس مورد استفاده قرار نگرفت.
تصور کنید که اگر چنین اتفاقی میافتاد ما امروزه در دفاتر و اداره جات میگفتیم: «لطفاً یک وات از این سند بگیر.»
صفحه نمایشی که کش میآید
یک تکنولوژی پرطرفدار این روزها صفحه نمایشی است که تا میشود. سامسونگ از این تکنولوژی در موبایل خود استفاده میکند ولی این فناوری دیگر چندان مد روز نیست شرکت LG صفحه نمایشی به بازار ارائه کرده است که کش میآید.
شرکت LG برای ساخت این صفحه نمایش از یک سطح سیلیکونی و یک ساختار توریمانند ویژه و انحصاری استفاده میکند. ظاهراً LG هزینه زیادی بابت ساخت این فناوری جدید کرده ولی کمک هم داشته است.
وزارت بازرگانی، صنعت و انرژی کرهجنوبی و انستیتو صنعتی برنامهریزی و ارزیابی نیز همکاری تنگاتنگی برای به ثمر رسیدن این پروژه داشتهاند.
علاوه بر این دو نهاد، ال جی با ۱۹ انستیتو پژوهشی و صنعتی محلی نیز همکاری کرده است.
این صفحه نمایش نازک و سبک را میتوان روی سطوح انحنادار و نامنظم مثل پارچه یا پوست چسباند.
صنایع مختلفی از جمله فشن و موبایل و محصولات پوشیدنی میتوانند از این صفحه نمایش استفاده کنند.
شرکت LG تصویری از این صفحه نمایش که در درون پنل داخلی و داشبورد ماشین مورد استفاده قرار گرفته به نمایش گذاشته است.
LG میگوید از این صفحه نمایش میتوان روی یونیفرم ماموران آتش نشانی نیز استفاده کرد.
سنگ کاغذ قیچی
همه ما بازی «سنگ کاغذ قیچی» را در کودکی و نوجوانی تجربه کردهایم. در این بازی شما دست خودتان را به شکل یکی از این سه شی درآورده و دیگر بازیکنان را از دور خارج میکنید. قوانین این بازی بسیار ساده است. سنگ، قیچی را میشکند و قیچی کاغذ را میبرد و کاغذ بر سنگ غلبه میکند.
شاید این بازی منطق چندانی نداشته باشد ولی این هم راهی برای تصمیم گیری در بعضی موارد است.
با این حال قدمت این بازی بسیار بیشتر از آن چیزی است که ما فکر میکنیم. به گفته لانس گیگر که یک تاریخدان و تاریخنگار است ریشه این بازی به قرن سوم میلادی در چین میرسد.
او میگوید: «اولینباری که صحبت از بازی سنگ کاغذ قیچی میشود قرن هفدهم و در کتاب خاندان مینگ در چین است.»
نویسنده این کتاب، بازی را »شوشیلینگ» به معنی «دستها حکم میدهند» مینامد و ادعا میکند این بازی برای اولینبار توسط خاندان هان در قرن سوم و در چین رواج پیدا کرد.
آیا در قرن سوم در چین قیچی داشتند؟ احتمالاً نه. ولی در کتاب خاندان مینگ از سه انگشت دست برای نمایشدادن قورباغه، هزارپای سمی و مار استفاده میکردند. قورباغه هزارپا را میخورد، مار قورباغه را میخوردو هزارپا وارد بدن مار میشود و او را از پا درمیآورد. به نظر کاملاً منطقی میآید.
دستگاه جدید پیتزا هات پلی استیشن شما را به گرمکننده پیتزا تبدیل میکند
بسیاری از شرکتهای مواد غذایی و آشامیدنی تلاش کردهاند تا وارد دنیای بازیهای ویدیویی شوند.
شرکت پپسی بازی Pepsi Man، دوریتوس بازیDoritos Crash Course و شرکت شکلاتسازی M&M بازی MRM’S Beah Party راعرضه کردهاند. حالا پیتزاهات یک راه ورود و به این بازار را پیدا کرده است. این رستوران زنجیره ای یک دستگاه جانبی برای کنسول پلی استیشن ارائه کرده تا پیتزای شما را هنگامی که بازی میکنید گرم نگه دارد.
این دستگاه پیتزا که نام آن Pizza Warmer است از یک جعبه که با استفاده از چاپگر سه بعدی چاپ میشود و شما میتوانید آن را روی پلی استیشن ۵ خود بگذارید تشکیل شده است.
به گفته پیتزا هات هوای گرمی که از لوله هواکش پلی استیشن بیرون میزند پیتزا را در دمای دلخواه گرم نگه میدارد. طراحی این جعبه شبیه جعبه پیتزاهات است. چندین برش پیتزا را میتوان در این جعبه جا داد. درٍ جعبه مثل جعبه پیتزا به راحتی باز میشود و شما میتوانید برشهایی پیتزا را در آن قرار دهید بدون اینکه روی هم انباشته شوند.
خبر خوب این است که Pizza Warmer رایگان است. خبر بد این است که شما نمیتوانید آن را از هیچ مغازهای بخرید. شما به یک چاپگر سهبعدی برای چاپ آن نیاز دارید و میتوانید فایل شماتیک این جعبه را از وب سایت پیتزاهات بارگیری کرده و آن را چاپ کنید.
یک راهنما برای چاپ ۵ قطعه این جعبه همراه با فایل ارائه میشود. برای دانلود فایل باید یک فرم آنلاین را که شامل اسم، ایمیل، آدرس و نام کشور میشود، پر کنید.
این جعبه برای قرار دادن روی پلی استیشن مدل نازک طراحی شده است ولی میتوان آن را روی کنسولهایی که ابعاد مشابه پلی استیشن ۵ دارند نیز قرار داد.
جعبه Pizza Warmer پیتزاهات شبیه کنسول KFC است که در سال ۲۰۲۰ به بازار ارائه شد.
البته کنسول KFC مثل پلی استیشن یک کنسول بازی بود که میتوانست غذا را نیز گرم کند.
در دستگاه KFC گرما از پیرامون یک مخزن توکار در کنسول بیرون میزد. با این حال به نظر میرسد این کنسول چندان موفق نبوده است، زیرا خبری از آن نیست.
عقد گرافن و PET در آسمانها بسته شده است
پودر گرافن فراکتال (FGA-1) میتواند کارآیی و پایداری بطری PET را تا حد زیادی افزایش دهد. از آنجاییکه ماده پلاستیکی PET به صورت گسترده در صنعت بستهبندی استفاده میشود قانونگذاران، قوانین سفت و سختی برای کاهش پلاستیک خام ارائه کردهاند.
یک شرکت به نام Hydro Graph پی برده که استفاده از گرافن فراکتال میتواند تا حد زیادی کارایی و پایداری بطریهای PET را افزایش دهد.
بر اساس میزان تولید فعلی بطریهای PET استفاده از این فناوری باعث کاهش ۵ میلیون تن پلاستیک، معادل ۲۰ درصد مصرف فعلی، در ساخت بطریهای PET میشود.
در یک سناریو ایده ال فناوری FGA-1 میتواند تا ۵۰ درصد از میزان پلاستیک مصرفی در بطری PET بکاهد. ۲۰ درصد از میزان گازهای منتشرشده در هنگام تولید PET نیز کاسته شده که این به سهمخود باعث کاهش ۸ میلیون تن گاز دیاکسیدکربن در هوا میشود.
همین است که هست
کشتارگاه شماره پنج (Slaughterhouse-Five) یکی از مشهورترین رمانهای کورت ونهگات است و این شهرت کاملاً برازنده اوست. به تازگی انتشارات Easton Press چندین نسخه نفیس از این کتاب را منتشر کرده که شامل تصویرسازیهایی از ایگور کراش است.
کراش در مورد فرآیند طراحی خود میگوید:«اولین قدم من این بود که چند سناریوی بصری ممکن را طراحی کنم، مفاهیمی کلاژگونه
که شامل طرحهای اولیه، آثار قبلی که از نظر سبکشناسی مناسب آثار کورت ونهگات بودند، و تصاویر الهامبخش، از جمله عکسهای دوران جنگ میشد. یکی از این مفاهیم خاص که عنوانش “همین است که هست” بود، از رویدادی در کتاب الهام گرفته شده که در آن، بیلی پیلگریم یک فیلم خبری سیاه و سفید را به صورت معکوس تماشا میکند.»
ناشر این ایده را پسندید و پروژه آغاز شد. کتاب به موضوع جنگ جهانی دوم میپردازد (بهویژه تجربیات ونهگات در بمباران درسدن) و کراش پروژه خود را در همان زمان آغاز جنگ روسیه و اوکراین شروع کرد.
کراش در ادامه میگوید: «به طور کلی، همیشه بر این باورم که هدف اصلی من (هنگام تصویرسازی برای ادبیات کلاسیک یا آثار مدرن) ایجاد یک تجربه بصری مستقل و نسبتاً نو برای خواننده است. اما برای من مهم است تعادلی بین انتظارات مخاطب درباره موضوع، شخصیتها، دوره زمانی و غیره و آزادی هنری خود پیدا کنم. در نهایت امیدوارم اثر من همزمان دارای ارتباطی معاصر باشد و تعادلی بین سه جهان ارائه دهد: «جهان کتاب»، «جهان نویسنده» و «جهان هنرمند».
کتاب Slaughterhouse-Five: شاهکاری در ادبیات ضد جنگ
Slaughterhouse-Five (کشتارگاه شماره پنج)، اثر برجسته کورت ونهگات، یکی از تأثیرگذارترین رمانهای قرن بیستم است که در سال ۱۹۶۹ منتشر شد. این کتاب ترکیبی از طنز تلخ، علمی تخیلی، و روایتهای تاریخی است که به شکلی بدیع و هنرمندانه، فاجعههای جنگ را بازتاب میدهد.
خلاصه داستان
رمان داستان بیلی پیلگریم، سربازی آمریکایی در جنگ جهانی دوم، را روایت میکند که پس از تجربههای سخت جنگی، توانایی “سفر در زمان” پیدا میکند. محور داستان بمباران وحشتناک درسدن در آلمان است، یکی از هولناکترین فجایع انسانی در طول جنگ جهانی دوم. بیلی از زندانی بودن در یک کشتارگاه تا سفر به سیارهای خیالی به نام ترالفامادور، روایتهایی غیرخطی را به تصویر میکشد.
سبک و ساختار
ونهگات در این کتاب از سبک روایت غیرخطی بهره میگیرد تا ماهیت نامنظم و آشفته تجربههای جنگی و روان آسیبدیده شخصیت اصلی را منعکس کند. استفاده از جملات کوتاه و گزنده، طنز سیاه، و عبارت معروف “So it goes” (همین است که هست) که پس از هر اشاره به مرگ تکرار میشوداز ویژگیهای شاخص این اثر است.
درونمایهها
۱. بیمعنایی جنگ:
ونهگات جنگ را به عنوان پدیدهای پوچ و بیمعنی به تصویر میکشد که قربانیان آن افراد عادی و بیگناه هستند. بمباران درسدن نماد همین بیمعنایی است.
۲. سرنوشت و اختیار:
بیلی با آگاهی از سرنوشت خود ایده “جبرگرایی” را میپذیرد، موضوعی که در ملاقات او با موجودات ترالفامادوری نیز برجسته میشود.
۳. زمان و خاطره:
روایت غیرخطی داستان نشاندهنده تأثیر عمیق خاطرات جنگ بر ذهن انسان و شیوه تفکر غیرمنطقی او پس از تجربههای تلخ است.
تأثیر و جایگاه ادبی
Slaughterhouse-Five به دلیل دیدگاههای انتقادیاش نسبت به جنگ و روایت نوآورانهاش جایگاهی ویژه در ادبیات ضد جنگ و ادبیات مدرن دارد. این کتاب بارها در فهرستهای “کتابهای برتر قرن” جای گرفته و الهامبخش آثار هنری و ادبی بسیاری بوده است.
نتیجهگیری
Slaughterhouse-Five تنها یک داستان درباره جنگ نیست بلکه سفری است به درون ذهن انسانی در تلاش برای درک آشفتگیهای زندگی. ونهگات با این اثر مخاطبان را به تفکر درباره بیمعنایی خشونت و پیامدهای آن برای بشریت دعوت میکند.
۴ نوامبر
۱۹۹۲ : باستانشناس بریتانیایی هاوارد کارتر و تیم او موفق شدند ورودی قبر توتآنخآمون را در دره پادشاهان (در مصر) کشف کنند. |
۵ نوامبر
۱۸۸۵ : تاریخ نگار و فیلسوف آمریکایی ویل دورانت متولد شد. مجموعه کتابهای تاریخ تمدن مهمترین دستاورد اوست. ۲۰۰۷ : سیستم عامل اندروید برای تلفنهای موبایل توسط گوگل ارائه شد. |
۶ نوامبر
۱۸۱۴ : طراح فرانسوی بلژیکی آلات موسیقی و مخترع ساکسیفون آدولف ساکس متولد شد. ۱۹۳۵ : ادوین آرمسترانگ طرح و اصول رادیو اف ام را ارائه کرد. |
۷ نوامبر
۱۶۶۵ : انتشار نشریه London Gazette، قدیمیترین نشریه جهان که هنوز منتشر میشود و به دست خوانندگان میرسد. ۱۸۹۷ : کارگردان، تهیه کننده و نمایشنامه نویس آمریکایی هرمان منکیه ویچ که مهمترین اثر او همشهری کین است متولد شد. ۱۹۱۳ : رماننویس فرانسوی، فیلسوف، روزنامه نگار و برنده جایزه نوبل آلبر کامو به دنیا آمد ۱۹۸۱ : ویل دورانت درگذشت. |
۸ نوامبر
۱۶۷۴ : شاعر و فیلسوف انگلیسی جان میلتون درگذشت ۱۸۴۷ : رماننویس ایرلندی برام استوکر، خالق شخصیت دراکولا به دنیا آمد. ۱۹۱۸ : طراح فونت و خطاط آلمانی هرمان زاپف به دنیا آمد. |
۹ نوامبر
۱۸۱۸ : نویسنده و نمایشنامه نویس روسی ایوان تورگینف به دنیا آمد. ۱۹۳۴ : اخترشناس و نویسنده آمریکایی کارل ساگان متولد شد. ۱۹۵۳ : شاعر و نویسنده ولزی دیلان توماس درگذشت. ۱۹۶۷ : اولین شماره نشریه رولینگ استون منتشر شد. |
۱۰ نوامبر
۱۷۲۸ : رماننویس، نمایشنامه نویس و شاعر الیور گلد اسمیث به دنیا آمد. ۱۹۸۳ : مایکروسافت ویندوز ۱ را به بازار ارائه کرد. |
۱۱ نوامبر
۱۶۷۵ : گوتفرید لایبنیتس بنیان گذار محاسبات دیفرانسیل و انتگرال برای اولین بار نحوه محاسبه مساحت نمودار y=f(x) را ارائه کرد. ۱۸۲۱ : رماننویس روسی، نویسنده داستانهای کوتاه، جستارنویس و فیلسوف، فیدور داستایفسکی متولد شد. ۱۸۵۵ : فیلسوف دانمارکی، نویسنده و شاعر سورن کییرکگور درگذشت. |
۱۲ نوامبر
۱۹۹۰ : تیم برنرزلی اولین سند رسمی برای راهاندازی شبکه جهانی ارتباطی www را ارائه کرد. |
۱۳ نوامبر
رمان نویس، شاعر و جستار نویس اسکاتلندی رابرت لوئیس استیونسون به دنیا آمد. |
۱۴ نوامبر
۱۸۴۰ : نقاش فرانسوی کلودمونه به دنیا آمد. ۱۸۵۱ : رمان نهنگ سفید (موبی دیک) اثر هرمان ملویل در آمریکا منتشر شد. |
۱۵ نوامبر
۱۹۷۱ : شرکت اینتل برای اولین بار در جهان ریزپردازنده ۴۰۰۴ را ارائه کرد. |
۱۶ نوامبر
۱۹۰۴ : مهندس انگلیسی جان امبروز فلمینگ لامپ خلاء را اختراع کرد. ۱۹۳۸ :آلبرت هافمن برای اولین بار ماده مخدر LSD را در آزمایشگاه ساندوز در شهر بازل تولید کرد. |
۱۷ نوامبر
۱۷۴۹ : سرآشپز فرانسوی نیکولاس اپرت اصول تولید قوطی برای مواد غذایی را ارائه کرد. ۱۹۴۷ : دانشمندان آمریکایی جان باردین و والتر هاوزر برایتون به اصول اولیه ترانزیستور پی بردند. همین امر باعث شد تا ترانزیستور انقلابی در فناوری قرن ۲۰ به راه بیندازد. ۲۰۱۹ : اولین مورد ویروس کووید ۱۹ در یک مرد ۵۵ ساله که از بازاری در شهر ووهان چین دیدن کرده بود، مشاهده شد. |