صنعت چاپ

ضرورت تدارک مستندات مؤثر و راهکارهای قانونی برای تغییر مالیات ارزش افزوده از ۹ درصد به ۳ درصد

با حلوا حلوا گفتن دهان شیرین نمی‌شود

مرتضی اوجی

درخواست جمعی از مدیران چاپخانه‌ها و مسئولان صنفی صنعت چاپ از مجلس شورای اسلامی مبنی بر کاهش اختصاصی میزان مالیات بر ارزش افزوده برای چاپخانه‌ها، معادل یک سوم مالیات مصوب (۳ درصد به جای ۹ درصد) سخنی شیرین برای خانواده چاپ است، اما با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمی‌شود.
شرایط اقتصادی کشور و برنامه مالیاتی دولت که اخیراً در سخنان رییس جمهور به صراحت بازگو شده است، نشان می‌دهد که این پیشنهاد بدون مستندات و استدلال محکم و محکمه پسند، شنا کردن در مسیر خلاف جریان رودخانه است. وقتی دولت اعلام می‌کند درآمد از فروش نفت به حداقل رسیده و تمام کسری بودجه باید با گرفتن مالیات تأمین شود، روشن است که قانون‌گذاران، هنگام تدوین بودجه با افزایش ردیف‌های درآمد بودجه از محل مالیات و بالا بردن رقم مالیات‌ها این هدف را برآورده می‌سازند.
در حالی‌که علیرغم همه تهدیدهای امنیتی و پیامدهای تورمی، سران سه قوه پس از سال‌ها مقاومت، حتی به بهای شورش‌های خیابانی به افزایش سه برابری نرخ بنزین تن می‌دهند، هدف تأمین منابع از جیب مردم است وگرنه اگر قصد جلوگیری از قاچاق بود، باید ابتدا گازوئیل سهمیه‌بندی می‌شد که بیشترین حجم قاچاق را بین انواع سوخت دارد.
بنابراین به خاطر روابط صمیمانه فلان مسئول صنفی چاپ با بهمان نماینده مجلس، حساب ویژه‌ای برای چاپخانه‌داران باز نمی‌کنند و دو سوم مالیات برارزش افزوده را به آنها نمی‌بخشند.
نمایندگان مجلس هم مانند مسئولان صنفی آسان‌ترین راه (یعنی همدلی با شهروندان و اعضای صنوف) را انتخاب می‌کنند به این امید که رأی موافق آن‌ها را در ازای این همراهی کسب کنند. اما در واقع خود بهتر از هر کس دیگری می‌دانند که توان تحقق این خواست‌ها و وعده‌ها را ندارند.
سخنان الیاس حضرتی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در جمع مسئولان صنفی و مدیران صنعت چاپ، گویای همین وضعیت بود. در حالی که همه مسئولان صنفی بر کاهش مالیات ارزش افزوده از چاپخانه‌داران و مشخصا تعدیل آن از ۹ درصد به ۳ درصد شدند، او در سخنانش تأکیدی بر مالیات بر ارزش افزوده نکرد و سخن خود را به مسایلی دیگر در ارتباط با مالیات‌ها اختصاص داد.
خانواده بزرگ چاپ ایران برای طرح چنین در خواستی، می‌بایست با مطالعه و استدلال و مستندسازی قوی مبتنی بر شناخت پروسه قانون‌گذاری و ریزه‌کاری‌های حقوقی و مقررات مالیاتی و با بررسی موارد مشابه احتمالی وارد شود تا برای سایر نمایندگان و کمیسیون مربوطه و مسئولان وزارت دارایی هم توجیهی قابل قبول ارایه دهد و روشن سازد که چرا چاپخانه‌داران مستحق چنین بخشودگی مالیاتی هستند.
اظهارات ارایه شده در نشست ۲۳ آبان درهتل بابا طاهر در حضور رییس کمیسیون اقتصادی مجلس فاقد استدلال محکم و مستندات و مدارک لازم و توجیه قانونی در توجیه مستثنی شدن صنعت چاپ بود.
اگر خانواده چاپ به راستی خواستار عملی شدن مالیات برارزش افزوده ۳ درصدی به جای ۹ درصد هستند، بهتر است از هم اکنون به فکر تدارک مستندات مؤثر و راهکارهای قانونی آن باشند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
باز کردن چت
1
سلام👋
آیا سوالی دارید که من بتوانم پاسخ دهم؟