صنعت چاپمقالات تخصصی

فوق‌‌العاده! فوق‌العاده!

افزایش فروش کتاب‌های چاپی

منبع: WhatTheyThink.com
نویسنده: فرانک رومانو استاد انستیتو تکنولوژی روچستر

تقاضا برای کتاب‌های چاپی افزایش یافته است. دو روند باعث تقاضای بیشتر برای کتاب‌های چاپی شده است. یکی ناشر مولفان و دیگری چاپ درخواستی (Print Demond) گسترش و توسعه هر دو روند نیز مدیون چاپ دیجیتال است. از میان ۷۰۰ میلیون کتاب تولید شده در سال ۲۰۱۹ در آمریکا بیش از نیمی از آن‌ها به صورت درخواستی (Print on Demond) و با استفاده از فناوری چاپ دیجیتال تولید شده است. فرانک رومانو به یکی از چاپخانه‌هایی که متخصص در امر چاپ درخواستی به نام King Printing Company سرزده و از فرایند کاری این چاپخانه خلاق یک گزارشی تهیه کرده است.
حجم کتاب‌های الکترونیک ثابت مانده و افزایش نشان نمی‌دهد، ولی تقاضا برای کتاب‌های چاپی درخواستی رو به افزایش است. خوانندگان پی برده‌اند که می‌توان از کتاب به‌عنوان هدیه استفاده کرد، آن را به دوستان قرض ‌داد، به دیگران فروخت و حتی می‌توان یک کتاب چاپی را بدون نیاز به هیچ وسیله الکترونیکی خواند.
در درجه اول، ناشر مولفان هستند که این صنعت را به جلو می‌برند. من به تازگی در یک گردهمایی نویسندگان شرکت کردم که محل برگزاری همایش پر از غرفه‌های ناشر مولفان بود و انواع کتاب‌ها در قطع‌ها و موضوعات گوناگون را می‌فروختند. پدیده‌ی ناشر مؤلف به سهم خود باعث شد صنعت چاپ درخواستی (POD) شده است. فن‌آوری POD از اوایل دهه هشتاد هنگامی که کداک و زیراکس ماشین‌های دیجیتال تونری خود را عرضه کردند که قادر بودند علاوه بر چاپ، اوراق را صحافی هم بکند، پا گرفت.


هنگامی که من اولین کتاب خودم را در سال ۱۹۷۱ نوشتم از چاپکار خواستم تنها ۵۰۰ نسخه چاپ کند. او گفت حداقل تیراژ ۵ هزار کتاب است و کمتر نمی‌تواند چاپ کند. و گفت: می‌تونی ۴۵۰۰ عددش را دور بریزی. در سال ۱۹۹۸من به عنوان مشاور برای دانشگاه ورمانت کار می‌کردم. پروژه ما راه‌اندازی یک مرکز چاپ درخواستی بود. آن‌ها با Copyright Clearance Center ارتباط برقرار کردند تا از طریق این ارتباط، محتوا و متن‌ها را انتخاب کرده و آن‌ها را قالب کتاب درسی چاپ کنند. در سال ۱۹۹۲ مفهوم کتاب درخواستی کم‌کم طرفدار پیدا کرد و در سال ۱۹۹۳ ایندیگو زایکن می‌‌خواستند کتاب‌های درخواستی را به‌صورت تمام رنگی چاپ کنند. مدتی طول کشید تا چاپ درخواستی شتاب بگیرد و فراگیر شود.
ابتدا مشکلاتی در زمینه کیفیت و سیستم گردش کار وجود داشت. این مشکلات اکنون حل شده است. چاپ براساس تقاضا نوعی حسن تعبیر برای چاپ دیجیتال است که شوق و ذوق چندانی به‌ویژه از لحاظ بازاریابی برنمی‌انگیزد. در حال حاضر ناشران در سراسر دنیا به کتاب درخواستی روی آورده‌اند.
براساس آمار و ارقام بیش از نیمی از ۷۰۰ میلیون کتابی که سال گذشته در آمریکا انتشار یافت(کتاب‌های درسی را شامل نمی‌شود) توسط چاپ دیجیتال تولید شد. هنوز کتاب های پرفروش (Best Sellers) در تیراژهای بسیار بالا منتشر می‌شوند که برای چاپ آن‌ها از ماشین‌های افست رول استفاده می‌شود ولی این چاپ دیجیتال است که صنعت تولید کتاب را دگرگون کرده است و توانسته چاپ کتاب در تیراژهای کم و متوسط را امکان‌پذیر کند.
همین ویژگی من را به شرکت چاپی کینگ King Printing Company در ایالت ماساچوست کشاند. این شرکت در سال ۱۹۷۸ به عنوان یک دفتر فنی توسط سیدمینای و همسرش آمیتا تأسیس شد. سید روزها تولیدات‌ چاپی را می‌فروخت و شب‌ها همراه همسرش با ماشین‌های چاپ و تکمیلی سر و کله می‌زد. امروز هر دوی آن‌ها هنوز در سازمانی که از سال ۲۰۰۳ به مدیریت پسرشان اَدی چینای اداره می‌شود، کار می‌کنند. اَدی فارغ‌التحصیل کالج بنتلی در رشته حسابداری است. او هرگز نمی‌خواست یک چاپخانه را بگرداند. برخی مواقع شخصی با یک دیدگاه متفاوت می‌تواند چشم‌انداز جدیدی به، یک کسب و کار ببخشد.
من بارها با سید و ادی در نمایشگاه‌های چاپ در چند کشور برخورد کردم. آن‌ها همواره به دنبال یک تکنولوژی جدید بودند تا بتواند چاپخانه کینگ را از رقبا متمایز کنند.
در دهه هشتاد کینگ در پی راهی بود تا بتواند چاپ در تیراژ کمتر را بهینه و کارآمدتر انجام دهد. در سال ۱۹۹۸ آن‌ها اولین ماشین چاپ دیجیتال خود را نصب کردند؛ یک دستگاه کپی باشکوه. طولی نکشید تا چندین سیستم چاپی دیگر نیز به تجهیزات خود اضافه کردند. کسب و کار چاپ در تیراژ کم آنها، رونق گرفت و تمام تمرکز خود را معطوف به آن کردند به تدریج چندین ماشین داکوتک زیراکس به تجهیزات آن‌ها اضافه شد. سپس ماشین چاپ دیجیتال دیجی مستر سیاه و سفید از هایدلبرگ خریدند. آن دوران چاپ سیاه و سفید در عرصه چاپ درخواستی بسیار مورد نیاز بود.
در سال ۱۹۹۴ شرکت، یک ماشین چاپ CTP خرید تا بتواند ماشین های چاپ افست را تغذیه کند. دستگاه CTP خریداری شده یک ترند سترکرئو بود که پلیت‌های حرارتی کداک را ظاهر می‌کرد، شرکت هنوز مشتریانی برای چاپ افست و CTP دارد ولی تقاضا برای چاپ افست رو به کاهش است.
در سال ۱۹۹۰ کینگ اولین ماشین دیجیتال اسکرین Truepress را در چاپخانه خود نصب کرد. این یکی از اولین ماشین‌های چاپ جوهرافشان رول بود که به بازار عرضه شده بود. یک سیستم تکمیلی هانکلر نیز به این مجموعه اضافه شده بود. امروزه بیشتر کارهای چاپی این چاپخانه رنگی است که توسط سیستم‌های دیجیتال گوناگون چاپ می‌شوند. تمام این سیستم‌ها توسط یک سیستم گردش کار به هم متصل هستند.
انتخاب سیستم جوهرافشان بسیار مهم بود. کینگ موفق شد یک بازار ویژه که تولید کتاب در تیراژ کم بود برای خود ایجاد کند. امروز چاپ دیجیتال تنه به تنه‌ی چاپ افست می‌‌زند. بسیاری از کتاب‌های رنگی اکنون توسط سیستم‌های دیجیتال چاپ می‌شوند.
ماشین‌آلات چاپ دیجیتال جوهرافشان سریعتر در چاپخانه‌ی کینگ به کار گرفته شدند. چاپخانه کینک اکنون بسیار شبیه یک نمایشگاه چاپ کوچک است، که در آن سیستم‌های چاپی مختلف و تجهیزات تکمیلی ویژه به نمایش درآمدند. اگر بخواهیم لیست نهایی تجهیزات آن‌ها را در این گزارش بنویسیم تمام نوشته را باید به آن اختصاص می‌دهم.
داشتن آمیزه‌ای از تجهیزات مختلف به آن‌ها امکان می‌دهد تا کتاب در ابعاد و تیراژ‌های گوناگون منتشر کنند. ولی عامل اصلی در اینجا اتوماسیون است.
«می‌گویند صنعت چاپ ۰/۴» چیزی نیست جز اتوماسیون. برای کینگ اتوماسیون بستر اصلی چاپخانه را تشکیل می‌دهد. سیستم گردش کار آن‌ها خاص خودشان است و پا را از JDF فراتر گذاشته است. آن‌ها رویکرد ویژه خودشان را دارند. به همین خاطر است که صد نفر پرسنل قادرند در سال میلیون‌ها نسخه کتاب چاپ کنند.
هنگامی که هووی فنتون و من کتابی در مورد نشر در خواستی On Demond Publishing) نوشتیم، کتاب با استفاده از دستگاه چاپ دیجیتال داکوتک چاپ شد. زمانی رسید که کتاب دیگر موجود نبود و همه‌ی نسخه‌های آن به فروش رسیده بود. این موضوع عجیب و غریبی بود زیرا کتاب تنها براساس تقاضا چاپ می‌شد. علت این امر هم کندی بخش تکمیلی بود. آن‌ها نمی‌توانستند همگام با تیراژ چاپ صفحات داخلی، کتاب را صحافی کنند. این امر در چاپ کتاب بسیار حیاتی است.
ولی کینگ این معضل را حل کره است. آن‌ها قادرند هر نوع صحافی را که مایل باشید به شما عرضه کنند؛ جلد سخت، جلد نرم، مفتول دوخت، سیمی، صحافی پلاستیکی و غیره ..
تمام این روش‌ها مورد استقبال قرار گرفته و تقاضا برای آن‌ها افزایش یافته است. علاوه بر این، آن‌ها می‌توانند روکش‌های جلد کتاب بسیار زیبایی تولید کنند. در اتاق نمونه‌های چاپخانه کینگ، نمونه‌های فراوانی از کتاب‌های چاپ شده در معرض دید عموم قرار داده است. برخی از آن‌ها جوایز معتبری را هم از آن خود کردند.
ولی کینگ فقط چاپ و عملیات تکمیلی را کارآمدتر نکرده است. بلکه روش کار ناشران را، دگرگون کرده است. زمانی فقط صحبت از انبارداری نسخه‌های چاپ شده بود. کتاب چاپ و صحافی می‌شد. و سپس آن‌ها را به انبارها در سراسر کشور تحویل می‌دادند. امروز این وضعیت تغییر کرده است. امروز تنها باید داده‌ها را مدیریت کرد. ما در دوران همین حالا (Just in Time) زندگی می‌کنیم و کینگ توانسته به خوبی سوار این موج شود.
ناشران آن‌چه را نیاز دارند چاپ می‌کند. در نتیجه فعالیت‌های کینگ از منطقه نیو انگلند تا بقیه نقاط آمریکا همچین اروپا و آسیا گسترده شده است.این چاپخانه آمیزه‌ای از مشتریان بزرگ و کوچک دارد و توانسته آن‌ها را با عصر جدید نشر آشنا کند.
تام کمپل معاون فروش شرکت که بیش از بیست سال است با کینگ کار می‌کند، همواره در سفر است و به مشتریان بالقوه و بالفعل سر می‌زند. او را اکنون یکی از حواریون پارادایم‌های جدید نشر کتاب می‌دانند. او خیلی دوست دارد در مورد چرخه عمر یک کتاب چاپی و این‌که چگونه کینگ زنجیره‌ مدرن عرضه و تقاضای کتاب را ابداع کرده است، صحبت کند.
من خیلی دوست دارم با چاپخانه‌داران خلاق آشنا شوم، کسانی که ایده‌های بکری دارند. چاپخانه‌ی کینگ به خوبی توانسته فناوری‌های موجود را با سیستم گردش کاری انحصاری و ویژه خودش پیوند دهد. آن‌ها یک شرکت خدماتی فوق‌العاده ساخته‌اند که می‌تواند کسب و کار نشر را دگرگون کند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
باز کردن چت
1
سلام👋
آیا سوالی دارید که من بتوانم پاسخ دهم؟