مقالات تخصصی

پاسخ رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران به پرسش‌های اعتراضی

قبل از تشکیل کارگروه کاغذ نماینده صنف را معرفی کردیم

شرح ماوقع نبود نماینده صنف چاپخانه‌داران در هفت جلسه نخست کارگروه کاغذ

ایرج استاد علینقی رئیس اتحادیه لیتوگرافان در پاسخ به منتقدان از خود دفاع می‌کند. وی می‌گوید:
در جلسه‌ای که به ریاست سید علی صلاحی وزیر ارشاد و با حضور محسن جوادی معاون فرهنگی ارشاد، مهرزاد دانش مدیرکل دفتر چاپخانه‌داران و نشر، رؤسای اتحادیه‌های چاپخانه‌داران، لیتوگرافان و صحافان و اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ و همچنین مدیرعاملان تعاونی‌ لیتوگرافان و چاپخانه‌داران به همراه بسیاری از رؤسای تشکل‌های صنف چاپ استان‌ها تشکیل شد، وزیر ارشاد پیشنهاد تشکیل کارگروه کاغذ را مطرح کرد، ما آقای اعتماد مظاهری را به‌عنوان نماینده اتحادیه چاپخانه‌داران تهران در این کارگروه معرفی کردیم. در آن جلسه اتحادیه‌های دیگر هم نمایندگانی برای حضور در این کارگروه معرفی کردند.
بعدازآن هم طی نامه‌ای به وزیر ارشاد آقای اعتماد مظاهری را به‌عنوان نماینده برای شرکت در جلسات کارگروه کاغذ معرفی کردیم که نامه و تاریخ ارسال آن مشخص است و آن را قبل از تشکیل کارگروه به وزارتخانه فرستادیم. ایشان به دلایلی که خود صلاح دانسته‌اند در جلسات شرکت نکرده بودند و این در حالی بود که آقای شجاع به‌عنوان نماینده تشکل‌های چاپ استان‌ها در آن جلسات شرکت می‌کرد. اصولاً آقای اعتماد مظاهری کمتر در جلسات شرکت می‌کند، به‌عنوان‌مثال در حدود ۱۸۰ جلسه هیأت مدیره اتحادیه که طی ۳ سال و نیم فعالیت این دوره هیأت مدیره تشکیل‌شده، ایشان ۲۳ جلسه غایب بوده‌اند که البته این کاملاً برخلاف قانون است.

شرح ماجرای مرتبط با توزیع کاغذ از سوی چده کالا به نقل از ایرج استاد علینقی رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران:
اطلاع ما از خبر توزیع کاغذ توسط شرکت «چده کالا» به آنجا برمی‌گردد که آقای پیامی مدیر چاپ پیام، اخباری پیرامون فروش کاغذ دریافت کرده بود که به دنبال آن شنیدم شرکت «چده کالا» نامی ـ قبل از آن چنین اسمی به گوشم نرسیده بود ـ کاغذ را با قیمت یارانه‌ای توزیع می‌کند.
به‌محض شنیدن این خبر در تاریخ ۱۸ دی‌ماه، آن را در سایت اتحادیه چاپخانه‌داران اطلاع‌رسانی کردیم. به دنبال این اقدام و مراجعه بسیاری از چاپخانه‌داران به شرکت «چده کالا» مدیر این شرکت با اتحادیه تماس گرفت و از انتشار این خبر از سوی اتحادیه ابزار نارضایتی کرد و گفت چرا بدون اجازه و مشورت، اطلاعات و آدرس و خبر توزیع کاغذ را در سایت اتحادیه منتشر کرده‌اید و تأکید کرد ازدحام چاپخانه‌داران موجبات آزار و اذیت کارکنان شرکت ما را فراهم آورده است. لذا از ما خواست این خبر را از روی سایت برداریم و ما هم بنا بر اصول اخلاقی این خبر را پس از گذشت یک روز از انتشار آن، حذف کردیم.
بعد از برداشتن خبر توزیع کاغذ توسط این شرکت از روی سایت، از شرکت چده کالا بی‌خبر بودیم تا اینکه در تاریخ یکم بهمن از این شرکت با اتحادیه تماس گرفتند و گفتند حالا می‌توانید خبر توزیع کاغذ از سوی چده کالا و شرایط لازم چاپخانه‌داران برای اختصاص کاغذ به آن‌ها را منتشر کنید. از آن تاریخ چاپخانه‌ها می‌توانستند با ارسال اطلاعات و تصویر جواز چاپخانه و کارت ملی صاحب آن به آدرس اینترنتی چده کالا و تأیید آن توسط اتحادیه با نرخ دولتی کاغذ بگیرند.

شرح ماجرای شرکت الست پیمان
آقای یونچی مدیرعامل الست‌ پیمان در تاریخ ۱۴/۸/۹۷ به اتحادیه نامه دادند که چنانچه قصد انجام مبادله خرید کاغذ با آن شرکت راداریم، اعلام آمادگی کنیم. فردای آن روز یعنی ۱۵ آبان نامه‌ای به وی نوشتم و آقای اعتمادمظاهری را به‌عنوان نماینده صنف چاپخانه‌داران برای عقد هرگونه قرارداد احتمالی معرفی کردم.
قبل از انجام هر کاری تصمیم گرفتیم با وی جلسه‌ای تشکیل دهیم. قصد داشتیم آقای اعتماد مظاهری را که پیش‌تر آن را به‌عنوان نماینده به آقای یونچی معرفی کرده بودیم به آن جلسه بفرستیم اما رفتارهای صنفی آقای اعتمادمظاهری ما را از انتخاب وی به‌عنوان نماینده دلسرد کرد. متوجه شدیم ایشان دغدغه‌ای برای پیگیری منافع کل اعضای صنف ندارند و بیشتر برای اعضای تعاونی تلاش می‌کنند. بنابراین تصمیم گرفتیم به همراه ایشان رؤسای اتحادیه‌های لیتوگرافان، صحافان و اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ نیز در جلسه با آقای یونچی حضورداشته باشند. تصمیم گرفتیم محل جلسه دفتر اتحادیه چاپخانه‌داران باشد. یک نکته دیگر در توضیح این‌که چرا رؤسای ۳ اتحادیه دیگر در جلسه حضور داشتند حائز اهمیت است و آن اینکه این رویکرد به تفاهم‌نامه همکاری بین ۴ اتحادیه برمی‌گردد که به‌موجب ارتباط تنگاتنگ بین واحدهای مختلف چاپی اعم از لیتوگرافی، صحافی و چاپخانه و در راستای توسعه صنعت چاپ تحقق یافت. ازجمله این‌که برگزاری نمایشگاه چاپ بدون موانعی که در دوره‌های قبلی وجود داشت و همچنین واگذاری جشنواره صنعت چاپ به اتحادیه‌ها درنتیجه همین تفاهم‌نامه همکاری عملی شد. پس وجود آن‌ها در این جلسه نه از روی مقاصد شخصی و ارتباطات خارج از متن که در راستای همین تعاملات بوده است.
با این توضیحات جلسه حتمی و روز آن تائید شد. اما ساعت برگزاری آن تعیین نشده بود و بدون برنامه‌ریزی قبلی همان روز صبح قرار شد ساعت ۸ برگزار شود. ازآنجایی‌که آقای مظاهری بیشتر اوقات بعد از ساعت ۱۰ صبح در محل کارشان در دفتر تعاونی _ دفاتر اتحادیه و تعاونی در یک ساختمان و در طبقات مختلف واقع است _ حاضر می‌شوند، در آن ساعت حضور نداشتند و جلسه بدون حضور ایشان انجام شد. در آن جلسه سعی کردیم برای همه اهالی صنعت چاپ کاغذ بگیریم که متأسفانه آن جلسه طبق انتظارات پیش نرفت و ایشان پیشنهاد مناسبی ارائه ندادند که بتواند منابع صنعت چاپ را محقق کند، لذا این جلسه نتیجه‌ای به دست نداد.

قبل از تشکیل کارگروه کاغذ بارها در جلسات مربوط به این کارگروه با حضور مقاماتی چون وزیر و معاونان ایشان آقای اعتمادمظاهری را به عنوان نماینده صنف چاپخانه‌داران برای حضور در کارگروه معرفی کرده‌ایم. به‌ویژه اینکه طی نامه‌ای به وزیر ارشاد آقای اعتماد مظاهری را به‌عنوان نماینده برای شرکت در جلسات کارگروه کاغذ معرفی کردیم که نامه و تاریخ ارسال آن مشخص است و آن را قبل از تشکیل کارگروه به وزارتخانه فرستادیم. ایشان به دلایلی که خود صلاح دانسته‌اند در جلسات شرکت نکرده بودند. اصولاً آقای اعتماد مظاهری کمتر در جلسات شرکت می‌کند، به‌عنوان‌مثال در حدود ۱۸۰ جلسه هیأت مدیره اتحادیه که طی ۳ سال و نیم فعالیت این دوره هیأت مدیره تشکیل‌شده، ایشان ۲۳ جلسه غایب بوده‌اند که البته این کاملاً برخلاف قانون است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
باز کردن چت
1
سلام👋
آیا سوالی دارید که من بتوانم پاسخ دهم؟