رييس کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي خواستار گنجاندن يارانه کاغذ در لايحه بودجه سال آينده شد و گفت:«اين کميسيون سعي ميکند اين موضوع را در پيشنهادهاي خود به دولت براي بودجه مطرح کند.»
حجتالاسلام و المسلمين نصرالله پژمانفر در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: لايحه بودجه در واقع يک برنامه درآمد هزينه است و دولت درآمدهايي را پيشبيني و موارد مصرف آن را تعيين ميکند.
وي بيان کرد: اگر مصرف جديدي براي درآمدهاي دولت مانند يارانه کاغذ در نظر گرفته شود، بايد از مصارف در بخش ديگر کم شود و ميزاني که بابت يارانه کاغذ از درآمد دولت کسر شده، در جاي ديگر جبران شود که کاري دشوار است.
وي اظهار کرد: پيشنهاد ميشود افرادي که در اين موضوع دخيل هستند، بسته پيشنهادي خود براي يارانه کاغذ را در شرايط فعلي که دولت در حال تنظيم لايحه براي بودجه سال آينده است، ارائه دهند.
نماينده مردم مشهد و کلات در مجلس شوراي اسلامي درباره وضعيت صنعت چاپ و بستهبندي در کشور گفت: متاسفانه به دليل کوتاهيهايي که پيشتر در صنعت چاپ شده، بسياري از فرصتها از دست رفته و ديگران از آن بهره بردند.
وي اظهار کرد: ايران در صنعت چاپ سابقه 200 ساله دارد اما با توجه به پيشرفتهاي انجام گرفته در اين صنعت و بهرهگيري از فناوريهاي جديد، کار در اين حوزه بسيار دشوار شده است.
وي بيان کرد: در اوايل انقلاب بسياري از کتابهاي فارسي زبان مربوط به کشورهاي همجوار ايران به ويژه افغانستان در داخل کشورمان به چاپ ميرسيد ولي به دليل فرصتسوزيهايي که در زمينه صنعت چاپ انجام گرفت امروزه کتابهاي فارسي زبان کشورهاي همسايه ايران در ترکيه چاپ ميشود و بازار صادراتي صنعت چاپ ايران در حال از دست رفتن است.
رييس کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي گفت:«با وجود ظرفيتهاي فوقالعاده در صنعت چاپ، تنها 10 درصد از نيازهاي حوزه چاپ و بستهبندي شامل کتابهاي غيردرسي، کتابهاي درسي، مجلات و نشريات در داخل کشور و 90 درصد ديگر نيازهاي توليدکنندگان و فعالان اقتصادي و فرهنگي ايران در اين بخش در خارج از کشور تامين ميشود.»
وي گفت: «يکي از مهمترين دلايل مشکلات فعلي صنعت چاپ در کشور اين است که چاپ را نه يک صنعت بلکه يک بخش فرهنگي و خدماتي به شمار آوردهاند؛ لذا فعالان اين بخش از تسهيلات دولت براي رونق فعاليت صنعتي خود بيبهرهاند.»
رييس کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي گفت: «هزينههاي سربار صنعت چاپ در کشور بسيار زياد و به 126 درصد رسيده است؛ لذا اين هزينهها مانع بزرگي در مسير رشد صنعت چاپ شده و آن را به افول کشانده است.»
حجتالاسلام و المسلمين پژمانفر با مطلوب شمردن برگزاري هر ساله نمايشگاه بينالمللي چاپ و بستهبندي در مشهد اظهار کرد: نمايشگاه بينالمللي چاپ و بستهبندي مشهد ميتواند ظرفيتهاي صنعت چاپ و مشکلات اين بخش را آشکار کرده تا سرمايهداران و مسئولان توجه بيشتري به ظرفيتها، نيازها و کمبودهاي اين صنعت داشته باشند.
وي بيان کرد: نمايشگاه چاپ و بستهبندي ظرفيت ارزشمندي براي منطقه خراسان با سابقه ديرينه خود در صنعت چاپ است، بهويژه اينکه بايد با همه ملاحظات فني و تکنيکي لازم توام باشد تا بتواند زمينه رشد اين صنعت و معرفي ظرفيتهاي آن را فراهم کند.