نمایشگاه زیبایی و پاکیزگی با لباس چاپ
سیویکمین نمایشگاه
Iran Beauty & Clean
مواد شوینده، آرایشی و بهداشتی، سلولزی و ماشینآلات وابسته از ۲۹ فروردین تا اول اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران، با حضور ۲۶۰ شرکت برگزار شد و یکی از پربازدیدکنندهترین نمایشگاههای کشور را رقم زد.
کیفیت محصول و نحوه ارائه کالاهای بهداشتی و بهویژه آرایشی از ویژگیهای قابلتوجه در این نمایشگاه است.
این نمایشگاه با همکاری انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی ایران و انجمن صنایع سلولزی بهداشتی ایران، توسط شرکت سامع پاد نوین برگزار شده بود. شاید بیش از خود محصولات بهداشتی و آرایشی، بستهبندی و چاپ آنها بود که جلوهگری میکرد.
ردپای چاپ در ایران بیوتی
علاوه بر بستهبندیهایی که همه از همکاری و پشتیبانی صنعت چاپ و بستهبندی با صنایع شوینده و بهداشتی و آرایشی داشت، در سالنهای مختلف، ردپای چاپ، بهصورت واضح با حضور چند چاپخانه توانمند به چشم میخورد. از جمله نامدارترین این شرکتها میتوان به چاپخانههای اخترشمال، اندیشه برتر، پیشگام چاپ، چاپ صفری (صفر تا صد)، چاپ تیراژه تبریز و کارتن نگار جاوید اشاره کرد.
در غرفه چاپخانه اخترشمال که با غرفهآرایی کلاسیک و سبک ویژه چوبی، قدمت و سابقه خود را گوشزد میکرد، بستههای متنوع پودر و شویندهها و انواع جعبههای مقوایی با رنگهای جذاب به نمایش گذاشته شده بود. این چاپخانه که به چاپ بستههای مقوایی پودر رختشویی زبانزد است، یکی از بزرگترین غرفههای این نمایشگاه را به خود اختصاص داده بود.
چاپخانه اندیشه برتر نیز در غرفهای بزرگ با نورپردازی خاص، علاوه بر جعبههای مقوایی، انواع محصولات چاپی مانند IML، TML و BML را نیز به نمایش گذاشته بود. کارهای متالایز نیز در میان نمونههای ارائهشده، چشمگیر بودند
تعاونی پیشگام چاپ، چاپخانه مشهور لیبل نیز، انواع لیبلهای خود را روی انواع ظروف و بستهبندی مواد آرایشی و بهداشتی در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داده بود.
از دیگر غرفههای مرتبط با صنعت چاپ و بستهبندی میتوان به چند شرکت خدمات بستهبندی (مثل چاپ و بستهبندی مانا، گلریز آناهیتا و ماه آرا کیش) وو همچنین تولیدکنندگان استند که برای ارائه محصولات بهداشتی و آرایشی در داروخانهها و مراکز فروش به کار میآید (مثل سازهپردازان فروغ آریا، کارابینش و موسسه خواجوی) اشاره کرد.
چاپ ظروف و انواع تیوب نیز یکی دیگر از شاخههای بستهبندی محصولات بهداشتی و آرایشی است که توانستیم در این نمایشگاه، چندین شرکت فعال در این زمینه را ببینیم: آوان پلاست البرز راد، آرا پوش گستر، داروپوش، سپهران مهان آرا، سورنا انتخاب برتر، صنایع شیشه سها زرین، فراز تجارت فرگل، محب قزوین و مژده شیمی.
سازندگان ماشینآلات چاپ هم در نمایشگاه ایرانکلین حضور داشتند. البته نباید انتظار داشته باشید شرکتهای سازنده ماشینآلات چاپ گراور یا دستگاههای تکمیلی و پس از چاپ را در این نمایشگاه ببینید.
در اینجا سازندگان دستگاه لیبلچسبان و چاپگرها و جتپرینترها خود را معرفی میکنند، چون این دستگاهها روی بستهبندی تمامشده برای کدزنی و تاریخزنی به کار میآید. از جمله این شرکتها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
آرین بهرنگ سیاه قلم، دانا نقش نگار، سام رادان کوشا، سپند افزار و سوبار.
در پایان بازدید از نمایشگاه ایرانکلین و تعقیب ردپای چاپ در این نمایشگاه، بد نیست درنگی در غرفه لطفسر Latfser با محصولات آلوئهورا داشته باشیم. دلیل آن نه خود محصول بلکه پایهگذار آن است که اسداله جامی مدیرکل اسبق اداره کل چاپ و نشر وزارت ارشاد بوده است.
جامی در سمت مدیرکل چاپ و نشر، پیشنهاددهنده روز ملی صنعت چاپ بود و موفق شد، این ۱۱ شهریور را در مناسبتهای رسمی تقویم سالانه به نام روز ملی صنعت چاپ تثبیت کند.
او پس از کنارهگیری از کارهای دولتی سراغ کاری خصوصی رفته و به گفته برادرش که مدیر این شرکت خانوادگی است، با توانمندسازی بعضی کشاورزان در استان بلوچستان و تولید برگ آلوئهورا، آنها را بهصورت پودر و ژل فرآوری و بستهبندی میکند.