سرپرست پژوهشکده فرآوري مواد معدني جهاد دانشگاهي با بيان اينکه راهاندازي اولين پايلوت کارخانه مس روي اکسيدي و سولفيدي بر مبناي ملاحظات زيست محيطي را در دستور کار قرار دادهايم، گفت: اين طرح در صورت به ثمر رسيدن ميتواند مشکل زيست محيطي “روي” را رفع کند.
مهندس مهدي ذاکري در گفتوگو با خبرنگار ايسنا، با بيان اينکه حدود يک سال از دريافت مجوز پژوهشکده فرآوري مواد معدني ميگذرد، اظهار کرد: طرح راهاندازي اولين پايلوت کارخانه مس و روي اکسيدي و سولفيدي بر مبناي ملاحظات زيست محيطي را در دستور کار قرار دادهايم.
سرپرست پژوهشکده فرآوري مواد معدني با اشاره به اينکه اين طرح براي اولين بار در ايران اجرا ميشود، افزود: اين طرح در نيمه راه قرار دارد که در صورت به ثمر رسيدن ميتواند مشکل زيست محيطي “روي” را رفع کند.
وي ادامه داد: نامه تاييديه دولت را نيز در اختيار داريم و براي تامين منابع به سازمان برنامه معرفي شدهايم که منتظر جلسه دفاع هستيم. اميدواريم طي ۶ ماهه دوم اجراي اين طرح کليد بخورد. ذاکري تصريح کرد: البته شرکت ملي مس به لحاظ سختافزاري اعلام حمايت کرده و کارهاي پايه شروع شده است.
وي با بيان اينکه در صورت کمک صندوق توسعه، راهاندازي صنعتي اين خط آغاز ميشود، اظهار کرد: توليد کاغذ معدني از سنگهاي کربنات بحث جديدي نيست ولي مساله اينجا بود که شرکتهاي خارجي از جمله چينيها زماني که ميخواستند کارخانه را تجهيز کنند عملکرد قابل قبولي نداشتند.
سرپرست پژوهشکده فرآوري مواد معدني با بيان اينکه برنامه ششم توسعه کشور بر مبناي معدن و نفت نوشته شده است، ادامه داد: جلوگيري از خام فروشي معادن يکي از موارد مورد نياز کشور و دولت است که با فرآوري معادن ميتوان در اين راستا حرکت و ارزشافزوده و اشتغال زيادي را ايجاد کرد.
پتانسيل بالاي بوکان براي توليد کاغذ
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان غربي گفت: شهرستان بوکان ظرفيت بالايي در توليد کاغذ دارد.
به گزارش خبرگزاري مهر، عبدالحميد سرتيپي در جلسه رفع موانع توليد معادن شهرستان بوکان با بيان اينکه سالانه بهميزان دو ميليارد دلار کاغذ وارد کشور ميشود، افزود: از سنگ آهک ميتوان کاغذ توليد کرد و با توجه به اين که شهرستان بوکان پتانسيل بالايي در توليد کاغذ دارد، با جلوگيري از خام فروشي و جذب سرمايهگذار، توانايي توليد کاغذ در بوکان، وجود دارد.
وي همچنين با اشاره به اين که چهار محدوده شکلگيري آهن در شهرستان بوکان وجود دارد، گفت: آهن بهعنوان يک فلز استراتژيک براي توسعه شهرستان بوکان عنصري کليدي بهشمار ميرود اما تاکنون در اين زمينه فعاليت خاصي صورت نگرفته است و اکتشاف نهايي اين فلز در بوکان انجام نشده است.
سرتيپي افزود: تاکنون ۴۵۶ پروانه بهرهبرداري از منابع معدني در استان و ۴۰ پروانه در شهرستان بوکان صادر شده است و ۱۲ معدن در اين شهرستان در حال فعاليت هستند.
وي با بيان اين که ميزان استخراج در معادن شهرستان بوکان ۶۳۰ هزار تن در سال است، افزود: اين ميزان، کمتر از ظرفيت استخراج در اين شهرستان است.
معاون برنامهريزي و امور عمراني فرمانداري شهرستان بوکان در اين جلسه با انتقاد از حضور نيروهاي غير بومي در معادن اين شهرستان تصريح کرد: با توجه به اين که آمار بيکاري در بوکان ۲۲ درصد است، بهکار گيري نيروهاي بومي در معادن ميتواند تا حدودي آمار بيکاري را کاهش دهد.