چاپ سه بعدی چگونه به جنگ کرونا می رود؟

0
596

چاپ ماسک های پلی یو، ویژه کادر درمانی

منبع: fabbaloo.com
ترجمه از: بیتا توفیقیان

فناوری به جنگ کرونا آمده و چاپگرهای سه بعدی از پیشگامان این نبرد هستند
تلاش ها برای جلوگیری از پخش ویروس کرونا که تا همین حالا هم در سرتاسر جهان جان بیش از ۴۳۰۰ انسان را گرفته و پیش بینی می شود که تا آخر ماه فوریه از رقم۸۷۰۰۰ نفر هم گذر کند، همچنان ادامه دارد.


اما پا به پای تلاش های بی وقفه ی کادر درمانی در سرتاسر دنیا، تکنولوژی هم برای شکست این ویروس به کمک بشر آمده است. به دنبال این فاجعه ی جهانی، بسیاری از رویدادهای پربازدید جهان کنسل شده و یا به تعویق افتاده است که هم از شیوع بیشتر این ویروس جلوگیری شود و هم متخصصان و کارشناسان بتوانند بر روی کمک و خدمات رسانی بیشتر برای مبارزه با این ویروس تمرکز کنند. اما یکی از مصداق های مهم تکنولوژی که نقش بسیار مهمی را در کنترل این بحران ایفا میکند، چاپ سه بعدی ست که در زمینه های مختلف، به خط مقدم آمده است.

تولید ماسک های PolyU برای کادر درمانی
از آنجا که کادر درمانی بیمارستان ها مجبورند با ویروس کرونا به صورت چهره به چهره مبارزه کنند، استفاده از ماسک ها، حفاظ های صورت و الکل ضدعفونی کننده از تجهیزات واجب برای آنها محسوب می شود. با این حال متاسفانه به خاطر شیوع سریع و گسترده ی کرونا در تمام مناطق جهان، این امکانات در بیمارستان ها با کمبود قابل توجهی مواجه شده است.
برای رفع این کمبود و حمایت بیشتر از پزشکان و پرستاران، آزمایشگاه چاپ سه بعدی دانشگاه پلی تکنیک هنگ کنگ دست به کار شد و به کمک کارخانه های محلی، پروژه ی چاپ ماسک های صورت را آغاز کرد که در اولین فاز خود، ۱۰ هزار حفاظ صورت تولید کرده و به بیمارستان ها تحویل داده است. از آنجا که آزمایشگاه های چاپ سه بعدی بسیار انعطاف پذیرند و می توانند سفارشات شخصی سازی شده را به سرعت تولید کنند، طرح اولیه ی این حفاظ های صورت سریعا با توصیه ها و نظرات کادر درمانی هماهنگ شده و کاملا طبق نیاز و تقاضای آنها تولید می شود.
حفاظ های صورت از یک فریم ساخته شده با چاپ سه بعدی و یک پوشش پلاستیکی تولید می شوند و کادر درمانی بیمارستان ها با استفاده از این حافظ در هنگام جراحی با هرگونه برخورد نزدیک با بیمار، از پاشیده شدن ترشحات و ذرات عفونی به صورتشان جلوگیری می کنند.
پروفسور اچ سی من، رئیس بخش تحقیقات دانشگاه پلی تکنیک درباره ی مزایای چاپ سه بعدی در تولید ماسک ها و پوشش های PolyU میگوید: «از آنجایی که حفاظ ها و ماسک های مقابله با ویروس کرونا یکبار مصرف و دورانداختنی هستند، ما در ساخت آنها از فیلامنت های ارزانی استفاده می کنیم که که ذرات ریز را از خود عبور نم یدهد. این پوشش با یک فیلم نازک پلاستیکی شفاف به فریم متصل می شود. همٰچنین برای این که این پوشش ها برای انواع فریم صورت ها در مناطق مختلف مناسب باشد، از مطالعات دپارتمان طراحی دانشگاه استفاده کردیم که ماسک ها و حفاظ های صورت را هماهنگ و مناسب با شکل فیزیکی سر و صورت هرمنطقه تولید کنیم. مثلا اندازه و شکل ماسک هایی که برای کشور چین تولید می شود، با اندازه و شکل ماسک های صادر شونده به کشورهای اروپایی متفاوت است.
همچنین به زودی برای افزایش سرعت تولید، از تجهیزات چاپ سه بعدی در تمام صنایع خدمات رسان مقابله با ویروس کرونا استفاده می شود و تخمین زده شده که تا آخر ماه مارچ با استفاده از چاپ سه بعدی روزانه ۳۰ هزار حفاظ صورت تولید و به مراکز درمانی تحویل داده شود.
ماسک های پیشگیری
تحقیقات دانشگاه Leicester هم به یافته های تازه ای دست پیدا کرده است که طی آنها به روش جدیدی برای تشخیص ویروس کرونا و پیشگیری از ابتلا به آن رسیده اند. در این روش نوین، می توان قبل از بروز هرگونه علائم، وجود ویروس کرونا را در نقطه ی خاص تشخیص داد و از شیوع آن به مناطق دیگر جلوگیری کرد.
در متد تازه متخصصان با استفاده از یک فناوری ارزان چاپ سه بعدی، ماسک هایی تولید می کنند که مجهز به نوارهای ریز مخصوصی ست که می تواند برای سی دقیقه هر نوع میکروب و ویروسی (از جمله ویروس کرونا) را به خود جذب کند. با استفاده از این روش می توان هربار گروه بزرگی از افراد را حتی اگر هنوز هیچ علائمی از بیماری نداشته باشند به یکباره تست کرد و وجود احتمالی بیماری را در آنها تشخیص داد.
با استفاده از این ماسک، میزان انتشار ویروس در هر بار بازدم بیمار اندازه گیری میشود و از این طریق درجه ی شدت بیماری در افراد قبل از آنکه به مراحل خطرناکتر بیماری برسد تشخیص داده می شود.
یکی دیگر از مزایای عالی این ماسک این است که می توان آن را در هر آزمایشگاه تشخیصی ساده‌ای بررسی کرد و نتایج مربوط به هر بیمار را به دست آورد. هزینه‌های مالی این پروژه را سازمان تحقیقاتی مبارزه با بحران های جهانی انگلستان تامین می‌کند.


خانه های ساخته شده با چاپ سه بعدی برای افراد قرنطینه شده
بهره برداری از چاپ سه بعدی در خانه سازی موضوع تازه ای نیست، زیرا از این فناوری قبلا هم برای تولید واحدهای دارای امکانات اولیه مثل آشپزخانه، سرویس بهداشتی و تهویه ی هوای مطبوع برای افراد حاشیه نشین شهرهای مکزیک استفاده شده بود.
اما اخیرا با شیوع بحران کرونا در چین، یک شرکت ساختمانی چینی با نام Winsun با استفاده از چاپ سه بعدی، اقدام به ساخت خانه های دارای تمام امکانات اولیه برای بیماران قرنطینه شده و کادر درمانی محافظ آنها کرده است. این اقدام از حجم فزاینده ی بیماران بستری شده و اشباع بیمارستان ها به مقدار چشمگیری جلوگیری میکند.
متدهای ساخت چاپ سه بعدی از روشهای سنتی نه تنها بسیار پرسرعت تر است، بلکه دوستدار محیط زیست هم هست؛ مثلا شرکت Winsun توانسته دیوارهای ۱۵ بخش و واحد مجزا را تنها در یک روز تولید کند. مواد به کار برده شده در این ساختمان ها هم از شن و خاک و قلوه سنگ است که کاملا تجزیه پذیر هستند. این مواد توسط ماشین های بزرگ چاپ سه بعدی پردازش می شوند تا برای سکونت افراد به اندازه ی کافی محکم و امن باشند. با افزایش شیوع کرونا این شرکت قرار است تا آخر ماه مارچ، ۲۰۰ خانه ی دیگر هم تولید و در نقاط شلوغ و مورد نیاز نصب کند.
فناوری چاپ سه بعدی تا حالا ثابت کرده است که در مواقع بحرانی که موضوع «زمان» از اهمیت حیاتی برخوردار است، بیشترین ارزش و اثربخشی را دارد. ویژگی های منحصر به فرد این فناوری یعنی انعطاف پذیری بالا در تولید طرح های پیچیده، سرعت بالای تولید و در نهایت هم نتیجه ی کار که محصولی ست که از نظر کیفیت، هم رده و یا حتی بهتر از محصول تولید شده با روش های سنتی ست، باعث شده است که متخصصان و مهندسان فعال در زمینه ها و صنایع مختلف، چاپ سه بعدی را به دیگر روش های سنتی ترجیح دهند.

ارسال نظرات

پیامتان راوارد نمایدد
لطفا نامتان را اینجا وارد نمایید