قدرت میلیمترها در طراحی بستهبندی
منبع: Packagingeurope.com
گروه ترجمه
امروزه مساله پایداری به بحرانی جدی و اولویتی برای همه طرفهای بازار تبدیل شده است، اما آیا تغییرات كوچك در طراحی بستهبندی در كمك به این مساله تاثیری دارد؟ گاوین مونس، مدیر طراحی بستهبندی تجاری شركت DS Smith در یك ورك شاپ مربوط به طراحی بستهبندی، به این مساله و قدرت میلی متر در طراحی پرداخته است که خلاصه آن را در ادامه می خوانید.
حل یك مشكل در ابتدای كار و قبل از پیچیده تر شدن آن، همیشه بهترین راه حل است. كاری كه طراحان بستهبندی میتوانند برای پایداری بستهبندی بكنند هم همین است: آنها میتوانند در طراحی خود، جای ایجاد هرگونه هدر رفت را بگیرند. ایجاد تغییرات كوچك در طراحی، در بخشهای دیگر هم تاثیر میگذارد: از مصرف انرژی و مواد خام گرفته تا هدررفت و میزان انتشار گاز دی اكسید كربن. علاوه بر این، تاثیر این كار مقطعی و فقط برای همین حالا نیست، بلكه مداوم است و تاثیرات طولانی مدت دارد.
طراحی بستهبندی برای دنیای در حال تغییر یعنی باید چیزی بیشتر از طراحان خلاق باشیم. امروزه طراحی بستهبندیای كه فقط وظیفه ی آگاهی رسانی و حفاظت از محصول را به خوبی انجام دهد، پذیرفتنی نیست، بلكه باید برای كل زنجیره تامین اثربخش و ارزشزا باشد.
مواد اولیه
اولین سنگ بنا برای یك طراحی پایدار این است كه از چرخه ی عمر بستهبندی آگاه باشیم، به این ترتیب از استفاده از مواد اولیهای كه ارزش یا مقاومتشان بیشتر از عمر محصول است و با دور انداختن بستهبندی به نحوی هدر میروند، خودداری كنیم.
فرایند تولید
آگاهی از چرخه تامین به این معنیست كه طراحی بستهبندی در همه ماشینها به شكلیست كه سرعت بهینه و حداقل هدر رفت مواد اولیه را تضمین میكند. همچنین به تولیدكننده اجازه میدهد كه با انتخاب بهینهترین فرآیندهای تولید، جریان تولید را هم پایدارتر كند.
در یكی از بهینهسازیهای طراحی كه توسط تیم ما انجام گرفت، هدررفت مواد اولیه از ۲۶ درصد به ۹ درصد رسید و سرعت بخش دایكات ۱۹ درصد افزایش یافت. همچنین توانستیم با سازگار كردن طراحی با چرخه تامین، عملكرد چرخه تامین را تا ۵۰ درصد بهتر كنیم. همه اینها نشان میدهد كه پایداری به معنای كاهش عملكرد یا افزایش هزینهها نیست.
طراحی
توجه به جزئیات هنگام طراحی میتواند عملكرد شما را بهبود ببخشد و به پایداری محصول كمك كند. ما در تیم طراحی DS Smith مقررات اولیهای برای طراحی تبیین كردیم كه هدف آن، كاهش حداكثری هدر رفت و آلودگی، و افزایش استفاده هرچه بیشتر از فرآیندهای دوستدار طبیعت است.
نقل و انتقال و انبارداری
زمانی كه برای بهینه سازی زنجیره تامین یك شركت تولید شیرینی كار میكردیم، متوجه شدیم كه كاهش ۳ میلیمتر از عرض و طول بستهبندی آنها، میتواند بهینهسازی كل جریان كاری را تا ۱۳.۳ درصد افزایش دهد. این كار در كاهش هزینههای نقل و انتقال، انبارداری و انتشار دی اكسید كربن هم موثر بود. كاهش چند میلیمتر از فضای طراحی، چیزی نیست كه باعث شكایت مشتریان شود اما در بعضی اوقات میتواند اثربخشی را در كل جریان كاری به شكل چشمگیری بهبود ببخشد.
بستهبندی
در بررسیهای اولیه محصول یكی از مشتریان، متوجه شدیم كه بستهبندی یك محصول از ابعادی كه آن محصول به آن نیاز دارد، بزرگتر است. وقتی علت آن را پرسیدیم، گفتند كه این كار روند بستهبندی محصول را سریعتر میكند و اینكه گمان میكردند كه محصول در بستهبندی كوچكتر، زیادی كوچك نشان داده میشود. اینكار از نظر تولیدكننده، مساله مهمی به چشم نمیآمد ولی در واقع، هزینه بستهبندی را ۲۰ درصد افزایش داده بود و خطر آسیب دیدن محصول را بیشتر كرده بود.
وجود یك طراح بستهبندی كاردان، نه تنها از وقوع این اتفاق جلوگیری میكند بلكه بستهبندیای با كاربری آسان و سازگار با سرعت و عملكرد خط تولید طراحی میكند كه علاوه بر افزایش كارایی در مجموع جریان تولید، هدررفتها را هم به حداقل میرساند.
پنج دقیقه اضافی
پنج دقیقه اضافی یعنی فقط پنج دقیقه وقت بگذاریم تا پنح عامل بالا را در مورد طراحی بستهبندی خودمان بررسی كنیم. هرچه بیشتر آنها را در كار خود به كار بگیرید، ملاحظات مربوط به آنها برایتان آسانتر میشود و كم كم این كار به سبك طراحی شما تبدیل میشود. باور داشته باشید كه ایجاد یك تغییر صحیح كوچك در نرم افزار CAD شما میتواند در كل زنجیره تامین تا تولید، اثر بسیار بزرگی داشته باشد.
پس دفعه بعدی كه شروع به طراحی یك محصول كردید، شاید بهتر باشد به جای اینكه بزرگ بیاندیشید، سعی كنید فكرتان را جمعتر كنید و بر جزئیات طراحی تمركز كنید. ببینید كجا میتوانید یك میلیمتر از كارتان را حذف كنید و بدانید كه همان یك میلیمتر میتواند در كل مراحل بعدی تولید، تاثیر چشم گیری داشته باشد.
همیشه به خاطر داشته باشید كه اگر طراح خوب، تقاضا و انتظار مشتری را در حد كمال برآورده میكند، طراح کاربلدعلاوه بر تامین نظر مشتری، اثربخشی و راندمان كل زنجیره تولید تا مصرف را افزایش میدهد و در پایداری تولید و فرآیندهای آن نقش بزرگی را ایفا میكند.