۳ مساله اساسی روی میز افستی‌ها

نشست کارگروه افست و چاپ سلولزی در ادامه سلسله نشست‌های تخصصی اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ برگزار شد.
این نشست با حضور سعید علی‌اکبری از پردازش تصویر رایان، منوچهر یارعلی از چاپ هفتم تیر، مهرداد بشارت از چاپ کوروش، امیر هومن محمدی از چاپ هودیس، سعید حاجیلو از چاپ نقش الماس، ابوالفضل بانوییان از چاپ پرسیکا و مفتاح محرر از چاپ مطبوعاتی ایران در خانه تشکل‌های اتاق بازرگانی تهران برگزار شد و هدف از برگزاری آن بررسی مشکلات چاپخانه‌های افست و معضلات تامین کاغذ و مقوا و تدوین راهکارهایی برای برون‌رفت از این مشکلات عنوان‌شده بود.

پایبندی به تعرفه چاپ
در این نشست ابتدا راجع به برخی اقدامات رایج بین چاپخانه‌های افست ازجمله قیمت‌شکنی، تبادل‌نظر صورت گرفت که ضمن بیان نتایج مخرب نتایج مخرب برخی رقابت‌های غیراصولی، عوامل تعیین‌کننده هزینه‌های تولید در چاپخانه‌های افست و تاثیری که این هزینه‌ها بر قیمت تمام‌شده کارهای چاپی آنها خواهد گذاشت، مطرح شد.
در ادامه این موضوعات بر ضرورت اتحاد بین چاپخانه‌ها و تعیین کمینه تعرفه‌ها و لزوم پایبندی چاپخانه‌ها به آن تاکید شد. چند تن از حاضرین در نشست البته دیدگاهی در مقابل این تعیین محدودیت داشتند که پایبندی چاپخانه‌داران به وعده‌ها و التزام آنها را به رعایت کمینه قیمت خدمات چاپی، زیر سوال می‌برد. دراین‌باره مطرح شد:« بارها چاپخانه‌داران جلساتی تشکیل داده‌اند که خروجی آن تعیین قیمت خدمات چاپی و تعهد چاپخانه‌داران به رعایت آن بود. اما کمتر از ۲۴ ساعت از پایان جلسه نگذشته بود که مدارک موثقی مبنی بر قیمت‌شکنی برخی چاپخانه‌داران دیدم. فاکتورهایی ارائه دادند که نشان می‌داد همان چاپخانه‌داران که می‌گفتند زیر فلان مبلع کار نکنید، خود بیش از بقیه قیمت‌ها را شکسته بودند.» پس از این اظهارات تاکید شد. نباید فکر کرد هزینه تولید و قیمت تمام‌شده برای همه چاپخانه‌ها یکسان است. برخی چاپخانه‌داران با پیاده‌سازی تمهیداتی در نحوه کارایی ماشین و مصرف مواد اولیه، هزینه تولید خود را پایین می‌آورند. در ادامه بین اینکه کاهیدن هزینه تولید به‌عنوان مزیتی رقابتی در پایین آوردن تعرفه خدمات چاپی به‌عنوان مدیریت کارآمد پذیرفته شود یا تحت عنوان قیمت‌شکنی، عاملی مخرب قلمداد شود، تبادل‌نظر صورت گرفت.

آشنایی با مقررات
در بخش دیگری از مباحث این نشست به موضوع ناآگاهی بسیاری از چاپخانه‌دارها از حق‌وحقوق کارفرمایی خود و بی‌اطلاعی روند حقوقی مسائلی چون بیمه، مالیات، امور کارکنان پرداخته شد. به‌عنوان‌مثال اینکه بسیاری از چاپخانه‌ها به دلیل ناآگاهی از تنظیم دفتر روزنامه و چندوچون تعیین مالیات آنها، ناگزیر به پرداخت مبالغ و گاه جرائمی می‌شوند که در صورت آگاهی از روند صحیح کار، مشمول آن نمی‌شوند. همچنین برخی از چاپخانه‌داران حاضر در این نشست از پرداخت خسارت به کارگران برای آسیب‌هایی می‌گفتند که مربوط به پیش از استخدام آنها بوده و ارتباطی با کار کردن آنها در چاپخانه نداشته است. در امتداد طرح این موارد بر ضرورت اخذ فرم ارزیابی میزان سلامت کارکنان در بدو استخدام تاکید شد.

باز هم کاغذ و زینک
وضعیت بازار کاغذ و موانع تامین کاغذ و مقوا یکی از مباحث محوری این نشست بود. دراین‌باره نخست به رشد ۷ تا ۱۰ برابری قیمت کاغذ طی یک سال اخیر و ادامه روند صعودی آن اشاره و گفته شد اگر مبنای افزایش قیمت کاغذ، افزایش نرخ ارز باش، قیمت کاغذ باید چیزی حدود نصف میزان فعلی باشد. بر این اساس وجود موانع گمرکی، دست‌های سودجو و احتکار و برخی اقدامات متقاضیان، به‌عنوان عواملی قلمداد شد که این روند صعودی قیمت را ایجاد کرده است. در ادامه موضوع کاغذ بحث زینک و کمبود آن‌هم مطرح شد. خروجی این بحث این شد که هنوز اقدام درخوری از جانب هیچ مسئولی در رابطه با رفع کمبود زینک و کاهش قیمت آن انجام نشده است و اتفاقا برخی اقدامات آنان به آشفتگی بازار زینک دامن زده است.
تعطیلی چاپخانه‌ها و فشار مالیاتی واردشده بر بسیاری از چاپخانه‌داران هم از دیگر موضوعات عنوان‌شده در این نشست تخصصی بود.

ارسال نظرات

پیامتان راوارد نمایدد
لطفا نامتان را اینجا وارد نمایید